Takavut; Mehmet Şahin'i Başarılı Buluyorum

CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, gazetecilerin "Mehmet Şahin'i başarılı buluyor musunuz?" sorusuna: "Mehmet Şahin’le hiçbir problemimiz yok, aksine Mehmet Şahin bizler ne istersek yaptı." şeklinde yanıt verdi.

Takavut; Mehmet Şahin'i Başarılı Buluyorum

CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, gazetecilerin "Mehmet Şahin'i başarılı buluyor musunuz?" sorusuna: "Mehmet Şahin’le hiçbir problemimiz yok, aksine Mehmet Şahin bizler ne istersek yaptı." şeklinde yanıt verdi.

11 Eylül 2017 Pazartesi 14:24
Takavut; Mehmet Şahin'i Başarılı Buluyorum
Cumhuriyet Halk Partisi () Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Ali Takavut bugün gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bugün başlayan delege seçimlerinin parti için hayırlı olmasını dileyen Takavut, "Umarım sonuç olarak güzel bir şey çıkacak. Niye güzel bir şey çıkacak? Biz burada tek liste halinde giriyoruz. Tabi ki bir yarış güzeldir buda sorun olmaz ama şu anda delege seçimleri tek listeden devam ediyor. İsteyen arkadaşımız geliyor beğenmediği adayın üstünü çiziyor oraya kendi adını yada beğendiği bir arkadaşının adını yazabiliyor. Yani bir nevi çarşaf liste gibi bir şekil var şu anda." dedi.


Kendisinin en büyük görevinin partiyi sorunsuz bir şekilde kongreye götürmek olduğunu belirten Takavut, "Ekim 15’ten sonra kongre süreci başlıyor tüm ilçelerde. Bizim takvimimize göre 9 Aralık’ta Alanya’da kongre yapacağız. Benim gönlümden geçen hiçbir kırgınlık, küskünlük olmadan herkesin kucaklaştığı bayram havası şeklinde bir kongre süreci geçirmek. Benim şu anda ilçe başkanı olarak en büyük görevim ilçemdeki tüm üyelerimiz ve delegelerimizle beraber partimizi sağlıklı bir kongreye götürmek. Kongreden de çok keyifli bir sonuç alarak kim görev alacaksa, hangi arkadaşımız görev alacaksa yolumuza partimizin çıtasını yükseltmek için onlarla devam edeceğiz. 


Delege seçimleri hakkında bilgi aktaran Takavut daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Alanya'nın şuandaki en büyük gündem maddesi olan ALTSO seçimleri hakkında konuşan Takavut'a, "Seçimlerde hangi ALTSO adayını destekelediği" soruldu. Takavut bu soruya, "Demokrasiye inanmış, parlamenter rejimi savunan, demokratik, laik, Atatürkçü ve hukukun üstünlüğü savunan kimleri hangi komite içerisinde görüyorsak; o komiteye destek veririz. Yani şimdi iki tane değerli arkadaşımız var orada yarışan. Biz a kişisi arkasında, b kişisi arkasında CHP olarak, örgüt olarak sürüklenmemiz yanlıştır. Bahsettiğimiz kriterlere kim uyuyorsa o şablon içinde varsa desteğimiz onadır." şeklinde yanıt verdi.


Mevcut ALTSO Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Şahin'in çalışmalarını beğendiğini belirten Takavut, "Mehmet Şahin’le hiçbir problemimiz yok, aksine Mehmet Şahin bizlere ne istersek verdi, yardım etti, salonunu açtı ama bu seçim farklı bir şey. Buna üyeler karar verecek. Üyeler sandık başında gizli paravanın arkasında oyunu verecekler. Hangi arkadaşımız çıkarsa ona başarı dileyeceğiz. Çünkü aşağı yukarı 5 bin tane aktif üye oy kullanacak benim tahminim. 5 bin üyenin seçtiği kurullar, komiteler, meclis üyeleri, başkan yardımcıları Alanya’nın ticaretini yönlendirecekler. Alanya’nın ticaretini bir şekilde hangi noktaya taşıyacaklarsa onlar bu işi yönlendirecek. O nedenle orada görev alacak olan arkadaşlarımız çok büyük sorumluluklar düşüyor. Ben şimdiden kim seçilirse seçilsin kendilerini kutluyorum." diye konuştu.


ALTSO seçimlerini kimin kazanacağı yönündeki soruyu cevapsız bırak Takavut, "Burada onu tahmin etmek çok zor. O sandıktan çıkacak. Birbirimize küsmemeli, kırgınlıklar olmamalı çünkü burada herkes ticaret yapıyor." dedi. Ticaret Odasına siyasetin karışmaması gerektiğini belirten Takavut, "Ben Ticaret Odasına şu gözle bakıyorum: Ticaret Odası partiler üstüdür. Ticarette particilik yapılırsa, o zaman doğru olmaz. Neden çünkü orada her türlü siyasi görüşten arkadaşımız var. Bunlar Alanya’nın geleceğine yön veren ticaret adamları, yatırımcılar, iş adamları çok ciddi işleri yürütüyorlar. 
Siyaset kimliği kişinin olabilir ama o mevkiye oturan kişinin orada siyaset yapmaması gerekir. Siyasi kimliğini çıkaracak. Mesela ’li, veya ’li bir arkadaşımız oraya oturdu. İki gün sonra ben CHP’li olarak gittiğimde, "Sen CHP’lisin, seni kenara itiyoruz, senin işini görmüyoruz" mu diyecek? Böyle bir şey yok. Ben oranın üyesiysem AKP’lisi var, CHP’lisi var, MHP’lisi var, bir sürü üyesi var oranın. Herkes siyasi gömleğini çıkaracak Alanya ticareti ile ilgili ne yapabiliriz onu düşünecek." şeklinde görüş bildirdi.


Takavut şu zamana kadar Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda siyaset yapılıp yapılmadığına sandıkta halkın karar verceğini söyledi.
 


Geçtiğimzi günlerde Atatürk Heykeli önünde yapılan CHP'nin kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılımın çok az olduğu yönündeki eleştirileri yanıtlayan Takavut, "Eleştiri yapan arkadaşlarıma şunu söylüyorum: Geldiler orada o kutlamada bulundular mı? Orada yeterince arkadaşlarımız vardı. Yönetim kurulu üyeleri ordaydı, vatandaşlarımız ordaydı. Bir eleştiri yapabilmeniz için önce gideceksiniz elinizi taşın altına koyacaksınız. Yani hem oradaki törene katılmıyorsunuz, törenin programını bilmiyorsunuz sonrada sosyal medya eleştirisi yapıyorsunuz. Ben her zaman şunu söyledim: CHP’nin bir ahlakı vardır ve bir de CHP’nin işleyen disiplini vardır. Eğer bu iki ayağı yok sayarsak, kaybedersek biz topal oluruz. Ben Alanya’da ilçe başkanı olduğum müddetçe bu şekilde topal olmaya izin vermeyeceğim. CHP’nin ahlakı ve disiplini ön plandadır." diyerek sözlerini noktaladı.
Son Güncelleme: 11.09.2017 14:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81