Tek Teker Arif için yarışacak

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu (22), gelecek yıl Superbike dünya şampiyonluğunu kazanarak, geçen yıl trafik kazasında yaşamını yitiren motosiklet şovmeni Tek Teker Arif lakaplı babası Arif Razgatlıoğlu'nun hayalini gerçekleştirmek istediğini söyledi.

Tek Teker Arif için yarışacak

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu (22), gelecek yıl Superbike dünya şampiyonluğunu kazanarak, geçen yıl trafik kazasında yaşamını yitiren motosiklet şovmeni Tek Teker Arif lakaplı babası Arif Razgatlıoğlu'nun hayalini gerçekleştirmek istediğini söyledi.

13 Aralık 2018 Perşembe 21:57
Tek Teker Arif için yarışacak

Red Bull sporcularının 2018 yılı değerlendirme toplantısı, Antalya'nın Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'nde bir otelde yapıldı. Toplantıya, Alanya'da yaşayan milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu da katıldı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Razgatlıoğlu, 'Tek Teker Arif' olarak tanınmış motosiklet şovmeni babasının yönlendirmesiyle küçük yaşta motor sporlarına ilgi duyduğunu anlattı. 5 yaşında bisiklet sürmeyi bilmediği dönemlerde motosiklet kullanmaya başladığını anlatan Razgatlıoğlu, "Babam, haberim olmadan beni motosiklet yarışına götürdü. Yarıştığım ilk yıllarda ayağım yere değmeden tek ayakla motoru hareket ettirip, daha sonra sürüyordum. Yarışta dizim ilk yere sürttüğünde çok etkilendim. Daha sonra o pistin kokusu, yarıştaki sesler beni çok etkiledi ve hep piste çıkmayı istedim" diye konuştu.
HEDEFİM DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Babası ile yurt içi ve yurt dışına yarışlara katıldığını anlatan Razgatlıoğlu, 3 yıl önce Avrupa şampiyonu olduğunu, ardından üst üste 5 yarış kazandığını kaydetti. Bu sezon başaramayacağını düşündüğü dönemlerdeki beklenmedik yarışlarda iki defa podyuma çıkmasının güvenini artırdığını vurgulayan Razgatlıoğlu, gelecek sezon için hedeflerine ulaşmayı amaçladığını belirtti. Sakatlığının yeni geçtiğini ve Dünya Süperbike Şampiyonası hazırlıklarına başladığını vurgulayan Razgatlıoğlu, "Çok çalışmaya başladım. İlk yarışlarda podyum yaparsam bana moral olur ve sezonu iyi tamamlamamı sağlar. Benim tek hedefim superbike dünya şampiyonu olmak. Şampiyon olduktan sonra MotoGP'den teklif gelirse bilemem. Onu o zaman düşünürüm" dedi.
BABAM İÇİN YARIŞACAĞIM
Babasını geçen yıl motosiklet kazasında hayatını kaybetmesinden dolayı üzüldüğünü dile getiren Razgatlıoğlu, "Bana çok desteği oldu. Onun sayesinde buralardayım. Babam şovu çok severdi. Ben onun sayesinde şovu öğrendim. Artık kariyerim yarış amaçlı, arada şov da yapıyorum. Babamın çok istediği bir şey vardı. Benim dünya şampiyonu olmamı isterdi. Dünya şampiyonu olup, babam için demek istiyorum. Benim en çok istediğim şey bu" diye konuştu. AK Parti Milletvekili seçilen milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun kendisine desteğinden bahseden Razgatlıoğlu, şunları söyledi: "Ağabey, kardeş gibiyiz. Arada antrenman yapıyoruz. Elinden geldiği kadar yardım ediyor. Menajer olduğu için yarışlara geliyor. Yarışları bıraksa da onun varlığı yetiyor bize."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81