Susic: Daha iyi olabiliriz

Susic: Daha iyi olabiliriz

31 Temmuz 2017 Pazartesi 19:11
Susic: Daha iyi olabiliriz
Alanyaspor teknşk direktörü Safet Susic, bir röportajında turuncu-yeşilli takımda uyum sürecinin bu yıl daha kısa zamanda olacağını belirterek, geçen sezona göre bu yıl daha iyi bir takım olacaklarını söyledi. 
Alanyaspor'un Boşnak teknik direktörü Safet Susic ile Süper lig ve Türk futbolu hakkında yapılan röportaj Sporx'te yayınlandı. Röportajda susic, Türk futbolu, Alanya, Alanyaspor ve takımındaki oyuncular hakkında kendisine sorulan soruları yanıtladı. İşte Susic'in röoprtajından bazı bölümleri:
"İKİ TRANSFER DAHA GEREKLİ"
"Kadro olarak geçen sezonla kıyasladığımızda çok fark olduğunu söyleyemeyiz. Kötü değiliz ama iyi olmamız için de zaman gerek. Dengeler aynı geçen seneyle. Fernandes, Omeruo, Candeias gitti. 3'ü de direkt oynayan oyunculardı. 2-3 oyuncu daha transfer edersek iyi olur ama transfer zor iş. İyi oyuncuları getirmek kolay değil. İstediğim birkaç oyuncu vardı ama maaliyeti yüksekti. Hedefler için konuşacak olursak orta sıraları işaret edebiliriz. Düşme korkusu yaşamadan sezonu bitirmek en gerçekçi amacımız olacak. Vagner 23 gol attıktan sonra adı birçok takımla anılmaya başladı. Şu anlık beni en çok mutlu eden şey burada takımımda kalması ve bu sezon da ondan faydalanabilecek olmamız. 33 yaşına geldi, belki Süper Lig'in büyükleri bu nedenle onu istemedi bizden. Ancak ben büyük takımların birinde çalışıyor olsaydım kesinlikle onun gibi bir oyuncuyla çalışmak isterdim. Vagner'in performansı muhteşemdi, yeni sezonda 15 tane bile atsa benim için mutluluk verici olur."
"DAHA İYİ OLABİLİRİZ" 
"Oyuncu değiştirmemiz gerekecek birqaz daha. Özellikle savunmada daha iyi bir takım olacağız. Emre'yi çok önde kullanamamıştık. Ondan biraz daha fazla yararlanacağız. Deplasmanlarda daha iyi sonuçlar almaya çalışacağız, geçen seneye göre. Ancak hücum oyunundan da vazgeçmeyeceğiz. Çok büyük transferler yapmadık. Yeni gelen oyuncularımız iyi elbette. Ancak zamana ihtiyaçları olacak normal olarak. Eminim ki bu alışma süreci, geçen yıla göre bu sezon daha iyi olacak."
"EFECAN ARTIK İYİ BİR ORTA SAHA"
"Efecan Karaca süper oyuncu. Geldiğimde kanat oyuncusuydu, oynamıyordu ve mutsuzdu. Onu çağırıp orta saha oynatacağımı söyledim, şaşırdı. 'Benim yerim kanat' dedi ama oynadıkça alıştı ve iyi bir orta saha oyuncusu oldu. Sadece futbolcu olarak değil karakter olarak da çok iyiydi."
"SICAK HAVADA KAZANMALIYIZ"
"Kasımpaşa maçını Alanya'da çok sıcak havada oynayacağız. Bu iki takım için de avantaj olmayacak. Akşam idmanları yaptık. Alanya'da elbette sıcak ama oynanılmayacak kadar da değil. Kasımpaşa'yı yenerek lige giriş yapmak istiyoruz."
"ALANYA SÜPER BİR YER"
"Türkiye'de maalesef teknik adamlara sabır yok. İki üç maçta alınan kötü sonuçta düşünceler hemen değişebiliyor, gönderiyorlar. Alanya muhtşem bir şehir. Hangi yabancı oyuncu gelse burada kalmak istiyor. Ben de burada, bu kulüpte çalışmaktan dolayı oldukça muyluyum. Elvir Baliç gibi iyi bir yardımcım, Fevzi Layiç gibi işini iyi yapan bir kaleci hocam var. Başkanımız da futbolu çok seven biri. Her yönüyle güzel bir çalışma ortamına sahibiz."
"TÜRKİYE DEĞİŞMİYOR"
"Türk futboluna uzun yıllar sonra geri döndüm. Ama pek bir değişim göremedim maalesef. Yabancı sınırı kaldırılmış ama bakıldığında çok iyi yabancılar geldiği söylenemez genel olarak. Maalesef kariyerinin sonuna gelmiş, isimler transfer yapılıyor. İyi yabancılar kolay kolay zaten İngiltere'den, İspanya'dan, Fransa'dan dışarı çıkmıyor." 
 
Son Güncelleme: 31.07.2017 19:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81