'Kalacağız' demiştik

Aytemiz Alanyaspor'un Süper Lig'de kalacağını, 22 Mart tarihinde bu sayfadan yayınladığımız 'Alanyaspor kalacak' manşetli haberiyle okuyucularımıza duyurmuştuk. Turuncu yeşilli takım son 7 haftalık performansıyla bitime bir hafta kala Süper Lig'de kalarak bizi yanıltmadı.

'Kalacağız' demiştik

Aytemiz Alanyaspor'un Süper Lig'de kalacağını, 22 Mart tarihinde bu sayfadan yayınladığımız 'Alanyaspor kalacak' manşetli haberiyle okuyucularımıza duyurmuştuk. Turuncu yeşilli takım son 7 haftalık performansıyla bitime bir hafta kala Süper Lig'de kalarak bizi yanıltmadı.

16 Mayıs 2018 Çarşamba 23:57
'Kalacağız' demiştik

Aytemiz Alanyaspor'un ligde kalacağını 21 Mart'ta okuyucularımıza son 10 yılın istatistikleriyle duyurmuştuk. 'Alanyaspor kalacak' müanşetli haberimizde 'Spor Toto Süper Lig’de son 10 sezon istatistikleri Aytemiz Alanyaspor’un konumu ve puan durumu itibariyle ligde kalacağını gösteriyor' ifadelerine yer verdik. Son 7 haftada sadece şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray ve Beşiktaş'a yenilen Aytemiz Alanyaspor, evinde Teleset Mobilya Akhisarspor'u 3-1, deplasmanda kritik maçta Kayserispor'u 2-1 yenerken, Evkur Yeni Malatyaspor deplasmanında son dakikada bulduğu golle biraberliği kurtarmış, düşme potasındaki rakibi Osmanlıspor ile 1-1 berabere kalarak arasındaki puan farkını korumuş ve son olarak Demir Grup Sivasspor maçından da puan alarak Süper Lig'de matematiksel olarak kalmayı garantiledi. Haberde ayrıca 'Spor Toto Süper Lig'in farklı sezonlarında son 8 haftaya Aytemiz Alanyaspor’un şu anki puanı olan 28 puanla giren 6 takım (Rizespor, Karabükspor, Gençlerbirliği (2), Gaziantepspor, Konyaspor) rahat bir şekilde ligde kalmayı başarırken, başka bir istatistik ise 26'ncı haftaya 13'üncü sırada giren hiçbir takım ligden düşmedi. Aytemiz Alanyaspor geçtiğimiz sezona da 31 puanla 13'üncü sırada girmiş ve ligi 12'nci sırada tamamlamıştı. Ayrıca son 10 sezonda ligin 26'ncı haftasını 17'nci sırada bitiren 10 takımdan 8’i (Yüzde 80), 34 hafta sonunda ligden düşerken, 16'ncı sırada bitiren 10 takımdan ise 7’si (Yüzde 70) ligde tutunmayı başaramadı. Bu istatistiklere göre bu sezon Kardemir Karabükspor’un üstündeki Atiker Konyaspor’un ligde kalma ihtimali yüzde 20 iken, Gençlerbirliği’nde ise bu oran yüzde 30 oldu. 2013-2014 sezonunda bitime 8 hafta kala 17'nci sırada kendine yer bulan Kayseri Erciyesspor 8 haftada 11 puan toplayarak konumu itibariyle ligde kalan ender takımlardan oldu. 2012-2013 sezonunun son haftalarında ise ligde Akhisar Belediyespor rüzgarı esti. Son 8 haftaya 26 puanla 17'nci sırada giren bir başka takım olan Ege temsilcisi, kalan sürede tam 16 puan toplayarak ligde kalmayı başarmıştı. Son 8 haftaya 16'ncı sırada girip ligde kalmayı başaran takımlardan Gaziantepspor, 2011-2012 sezonunun son haftalarında adeta şov yaparak 8 maçta 7 galibiyet, 1 beraberlik almış ve gol yemeden 22 puan toplamıştı. Sivasspor ise 2009-2010 sezonunda 16’ncılıktan gelip ligde kalan takım olma başarısını gösterdi. 26'ncı haftasına 24 puanla girdiği ligi 34 puanla bitiren Yiğidolar, 15'inci olarak ligde kalmıştı. 2008-2009 sezonu için Ankaragücü için ateş hattından sıyrılmak adına önemli bir sezon oldu. Son 8 haftaya 27 puanla düşme hattında giren sarı lacivertli takım, 12 puanı daha hanesine ekleyerek ligi 13'üncü sırada bitirmişti." ifadelerine yer vermiştik. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81