İstikrarlı kapanış

Spor Toto Süper Lig’in son haftasında Antalyaspor’u 3-2 mağlup ederek sezonu 40 puanla 12'nci sırada tamamlayan Aytemiz Alanyaspor, 2 sezonu da aynı puanla tamamlamış oldu.

İstikrarlı kapanış

Spor Toto Süper Lig’in son haftasında Antalyaspor’u 3-2 mağlup ederek sezonu 40 puanla 12'nci sırada tamamlayan Aytemiz Alanyaspor, 2 sezonu da aynı puanla tamamlamış oldu.

20 Mayıs 2018 Pazar 21:10
İstikrarlı kapanış

Süper Lig’de kalıcı olmayı başaran Alanyaspor, ligdeki hem ilk sezonunda hem de bu sezon 40 puan toplayarak istikrarlı bir performans ortaya koydu. Bu sezona ligi yakından tanıyan Saffet Susiç yönetiminde başlayan turuncu yeşiller, çıktığı 17 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 9 mağlubiyet alınca deneyimli teknik adamla yollarını ayırdı. Ardından göreve gelen Hikmet Karaman ile 6 müsabakada alınan 1 galibiyet ve 5 mağlubiyet de Karaman döneminin kısa sürmesine neden oldu. Son olarak teknik adamlık koltuğu için Mesut Bakkal’ı seçen turuncu yeşilliler, Bakkal ile birlikte yükselişe geçti. 11 maçta alınan 5 galibiyet 4 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 12'nci sıraya kadar yükselen turuncu yeşilliler, geçen sezon topladığı puana da ulaşmış oldu. Alanyaspor geçen sezona da Hüseyin Kalpar ile başlamış fakat Kalpar’ın devre arasında takımdan ayrılmasının ardından koltuğu Susiç devralmıştı. 
GOLLER BİRBİRİNE YAKIN

Süper Lig’e çıktığı ilk sezonda 12 galibiyet, 4 beraberlik, 18 mağlubiyet alan Aytemiz Alanyaspor, rakip filelere 54 gol bırakırken kalesinde 65 gol gördü ve sezonu
-11 averajla noktalamıştı. Bu sezonu ise 11 galibiyet, 7 beraberlik ve 16 mağlubiyetle kapatan Aytemiz Alanyaspor, attığı 55 gole karşılık kalesinde 59 görerek sezonu -4 averajla tamamladı. Geçen sezon attığı 23 golle Aytemiz Alanyaspor’u sırtlayan isim olan Vagner Love, bu sezon devre arasında 3 milyon Euro karşılığında Beşiktaş’a transfer olmuştu. Ligin ilk yarısında turuncu yeşilli takımın attığı 28 golün 10’una imzasını atan Brezilyalı yıldızın takımdan ayrılmasının ardından Aytemiz Alanyaspor ligin 2'nci yarısında rakip fileleri 25 kez havalandırdı.

Teoman ERİŞ
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81