'Hala Alanyaspor'un oyuncusuyum'

Aytemiz Alanyaspor'un golcü futbolcusu Papiss Cisse, devre arası kampında açıklamalarda bulundu.

'Hala Alanyaspor'un oyuncusuyum'

Aytemiz Alanyaspor'un golcü futbolcusu Papiss Cisse, devre arası kampında açıklamalarda bulundu.

09 Ocak 2020 Perşembe 23:11
'Hala Alanyaspor'un oyuncusuyum'

Aytemiz Alanyaspor’un yıldız golcüsü Papiss Demba Cisse, TRT Spor’a açıklamalarda bulundu. Alanaspor’un Belek’teki devre arası kampı sürerken, şu an gol krallığında 12 golle zirvede olan Cisse, Süper Lig’in zorluk seviyesinin yüksek olduğunu söyledi. Cisse, “Lig’in ilk yarısını gol krallığında üst seviyede tamamladım. İlk sırayı bir arkadaşımızla birlikte paylaşıyor. Buradan öncelikle herkese iyi yıllar dilemek istiyorum, umarım bu yıl insanlık için, dünya için pozitif bir yıl olur. Özellikle Alanyaspor için mutlu bir yıl geçer” diye konuştu. 
‘GEÇTİĞİMİZ YIL ATTIĞIM GOL SAYISININ ÜSTÜNE ÇIKMAK İSTİYORUM’
Gol krallığı sıralamasındaki en tecrübeli kişi olan Cisse, krallık yarışı ve hedefleri ile ilgili, “Orada bir rekabet var, umarım ligin sonunda mutlu tarafa içimizden birisi ulaşır. Umarım iyi bir yıl geçiririz, sakatlıksız, kazasız belasız bir lig geçiririz. Hepsi çok değerli arkadaşlarım, bakalım ligin sonunda kim en iyisi olacak ya da en şanslısı olacak diyelim çünkü gol krallığında iyi performans sergilemenin yanı sıra aynı zamanda biraz da şanslı olmak gerekiyor, gol şansınızın olması gerekiyor. Bakalım ligin sonunda bu ipi kim göğüsleyecek. Bunun yanı sıra benim direkt bir hedefim yok aslında. Sadece geçen yıl attığım golün üstüne çıkmak istiyorum, umarım bunu başarabilirim” şeklinde açıklamada bulundu. 
‘KAYSERİ DEFANSI İYİ’
Süper Lig’de kendisini en çok zorlayan savunma ve kaleci ile ilgili soruya ise Cisse, “Bir isim sarf edemem ama ligin ilk yarısının ilk maçı olan Kayseri maçında zorlanmıştım açıkçası. Belki ligin ilk maçı olduğu için bana öyle geldi. Oradaki defans kurgusu, defans oyuncuları arasındaki iletişim, senkronizasyon üst seviyedeydi. Biz o maçı kazanmıştık fakat dediğim gibi bir golcünün ihtiyacı olan şans vardı bizde, şans faktörü devreye girdi kazanmıştık ama Kayseri defansını beğenmiştim gerçekten” diye konuştu. 
‘GERİ DÖNÜŞ SAĞLAYABİLEN BİR TAKIMIZ, TAKIMIMLA GURUR DUYUYORUM’

Fenerbahçe maçında attığı iki gol, 4’te 4 yapmış bir Alanyaspor’un daha sonra kısa süreli bir düşüş yaşaması hakkında da konuşan Cisse, “Bildiğiniz gibi lig uzun bir maraton, biz her ne kadar 4’te 4 yapıp o haftaları zirvede de tamamlasak bizim için önemli olan potada yer almak. Çünkü lig içerisinde performansın düşüşü, yükselişi her zaman normal. Fakat benim görüşüme göre, bizim için en büyük avantaj, biz geri dönüş sağladık. Oradaki puan kayıpları, dış sahada oynadığımız büyük takımlara karşıydı fakat benim için önemli olan nokta, takım olarak geri dönüş reaksiyonunu göstermek oldu. Bu yüzden takımımla gerçekten gurur duyuyorum” dedi. 
‘İKİ LİG ARASINDAKİ MANTALİTE FARKI VAR’
Daha önce Premier Lig tecrübesi de olan golcü oyuncu, Süper Lig’in zorluk seviyesi ile ilgili de konuştu. Cisse “Avrupa'da Türkiye ligi hakkında genel bir düşünce var, Türk Ligi kolay bir lig. Ben buraya geldikten sonra buna yüzde yüz katılmama kararı aldım. Gerçekten Türkiye Ligi'nin kalitesi, zorluk seviyesi yüksek fakat arada sadece futbolcuları mantalite farkı var. Premier Lig'de oynayan oyuncular genellikle maçın ilk saniyesinden son dakikaya kadar aynı şekilde konsantre oluruz, aynı şekilde motive oluruz ve yüzde yüzümüzü veririz. Fakat burada o şekilde değil. Elbette ben ve Steven gibi Premier Lig'de oynayan diğer arkadaşlar da var Süper ligin farklı takımlarında, ancak birçok oyuncu da bu mantalite yok. orada oynamadan da bu mantaliteye sahip olan oyuncular var ama bence ligde en büyük farkı bu yaratıyor. Oyuncuların mental açıdan ne kadar hazır olduğu büyük fark yaratıyor çünkü onun dışında zaten sahada herkes pozisyonunda, topun peşinden koşar, alan kapatır, dripling yapar. Aslında sahada yapılan aksiyonlar genellikle aynı fakat dediğim gibi mantalite farkı var” diyerek iki lig arasındaki farkı yorumladı. 
‘HALA 20’Lİ YAŞLARDA GİBİYİM’
34 yaşındaki yıldız oyuncunun yaşına rağmen performansının üst seviyede olması dikkat çekerken, sezon sonu sözleşmesinin sona ermesi ve birçok Süper Lig kulübü, özellikle büyük takımlarla adının anılması ve kariyer planlarıyla ilgili de konuşan Cisse, “Bence yaş tamamen bir sayı ile alakalı. Ben hala çalışabiliyorum, hala yüzde yüz antrenman yapabiliyorum, hala elimden gelenin en iyisini sahada verebileceğimi düşünüyorum. Bu yüzden bu beni mutlu ediyor, aynı zamanda da motive ediyor. O yüzden hala oynayabileceğimi düşünüyorum. Bunu buradan açık yüreklilikle söyleyebilirim ki kendimi hala 20'li yaşlarda hissediyorum. Elhamdülillah o gücüm var, kuvvetim var. Ben yaşadığım andan zevk almayı her zaman isterim. Şu an için kariyerle ilgili uzun vadede bir planım yok. Çok öngörüde bulunmak istemiyorum ama her zaman şuna inanırım, Allah size her zaman en iyisini verir. Siz sadece çalışmaya devam edin. O yüzden herhangi bir kariyer planım yok. Biz sahada çalışırız, sahanın dışı gelişecek aksiyonlarla değerlendirilebilir” şeklinde konuştu.   
‘ALANYASPOR’UN FUTBOLCUSUYUM’
Büyük takımlardan kendisine teklif gelip gelmediği ile ilgili de konuşan Cisse, “Ben hala Alanyaspor'un futbolcuyum. Her ne kadar sezon sonu kontratım bitecek de olsa şu anda kontratım var ve oynadığım kulübe saygı duymak zorundayım. Elimde elle tutulur somut bir durum yok” dedi.  

Anahtar Kelimeler:
AlanyaAlanyasporCisse
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81