Galatasaray Aytemiz Alanyaspor'u mağlup etti

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray, Aytemiz Alanyasporu 5-1 mağlup etti

Galatasaray Aytemiz Alanyaspor'u mağlup etti

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray, Aytemiz Alanyasporu 5-1 mağlup etti

26 Aralık 2016 Pazartesi 00:21
Galatasaray Aytemiz Alanyaspor'u mağlup etti

Spor Toto Süper Lig'deki son 4 maçından 3 galibiyet ve 1 beraberlik çıkaran Galatasaray 16. haftada TT Arena'da Aytemiz Alanyaspor'u konuk etti.


Rakibine gol yağdıran Cim Bom sahadan 5-1 galip ayrıldı. Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri De Jong, Gassama (Kendi kalesine), Sneijder, Eren Derdiyok ve Josue kaydederken Aytemiz Alanyaspor'un tak sayısı ise Sajad'dan geldi. Bu farklı galibiyetin ardından Galatasaray puanını 33'e çıkarırken Aytemiz Alanyaspor ise 18 puanda kaldı.

Galatasaray, Osmanlıspor müsabakasının başlangıç kadrosunda tek değişikliğe giderken, bu da mecburiyetten kaynaklandı. Osmanlıspor karşılaşmasının ilk 11'inde yer alan ve bu maçta ağır bir sakatlık geçiren Serdar Aziz'in yerine, Semih Kaya başlangıç kadrosunda yer aldı.

Sarı-kırmızılı ekipte tedavileri devam eden Kolbeinn Sigthorsson (http://www.ntvspor.net/futbol/takim/galatasaray), Tolga Ciğerci, Sinan Gümüş ve Lukas Podolski de kadroda bulunmadı.

Mücadelenin ilk 30 dakikası karşılıklı ataklarla geçilirken ilerleyen dakikalarda goller arka arkaya gelmeye başladı. Oyunda temponun arttığı dakikalarda ilk golü Galatasaray buldu. Sarı-kırmızılılarDA sahneye çıkan isim Nigel de Jong oldu.

GOL! Serbest vuruşta topun başına geçen Sneijder, topu ceza sahası içerisine doğru ortaladı. İyi yükselen Nigel de Jong ağları sarsarak takımını 1-0 öne geçirdi.

30. dakikada De Jong ile öne geçen Galatasaray'a Aytemiz Alanyaspor 9 dakika sonra Sajad ile karşılık verince skora denge geldi: 1-1

GOL! Berkan Emir'in soldan yaptığı ortada, ön direkte Sajad şık kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı uzak köşeden filelerle buluşturdu: 1-1. Beraberlik golü ile sarsılan Galatasaray vakit kaybetmeden yeniden Aytemiz Alanyaspor kalesine yüklenmeye başladı. Üst üste pozisyonlar bulan sarı-kırmızılılar, 45. dakikada Gassama'nın kendi kalesine attığı golle Galatasaray tekrar öne geçti.

GOL! Selçuk İnan'ın sağdan ortasında, ön direkte Sneijder'in yaptığı vuruş sonrasında kaleci Zlamal'ı da geçen topu, çizgi üzerinde Gassama ters bir vuruşla kendi ağlarına gönderdi: 2-1.

Galatasaray, karşılaşmanın ilk yarısını 2-1 önde bitirdi.

Galatasaray, ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Sakatlanan Selçuk İnan oyundan çıkarken yerine Hamit Altıntop dahil oldu. Galatasaray ikinci devreye golle başladı. 50. dakikada TT Arena'da Alanyaspor'a karşı üçüncü golü Sneijder ile buldu:3-1.

GOL! Hollandalı yıldız, Yasin'in asistinde ceza sahası çizgisine yakın bir noktadan jeneriklik bir gol attı.

TT Arena'da ilk yarıda olduğu gibi ikinci devrede de goller arka arkaya gelmeye başladı. Bu sefer sazı eline alan Eren Derdiyok farkı 3'e çıkaran golü kaydetti.


GOL! Karşılaşmanın 55. dakikasında Sneijder'in pasında Eren Derdiyok bekletmeden vurdu ve rakip ağları sarstı. Galatasaray, Alanyaspor'a karşı 4- 1.

Kalesinde gördüğü gollerden sonra kontra ataklarla farkı azaltmaya çalışan Aytemiz Alanyaspor bir sonuca ulaşamadı. 73. dakikada Eren Derdiyok'un yerine oyuna Josue dahil oldu.

73'te Eren Derdiyok'un yerine oyuna giren Joseu, 80. dakikada kendisinin ilk, Galatasaray'ın ise 5. golünü atarak skoru 5-1'e getirdi.

GOL! Yasin'le verkaç yapan Sneijder ceza sahasına girdi ve boş durumdaki Josue'ye pasını verdi. Josue boş kaleye topu gönderdi.

Konuk Aytemiz Alanyaspor'da Erhan 89. dakikada ikinci sarı karttan oyun dışı kalarak takımını 10 kişi bıraktı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Galatasaray sahadan 5-1 galip ayrıldı. Bu farklı galibiyetin ardından Galatasaray puanını 33'e çıkarırken Aytemiz Alanyaspor ise 18 puanda kaldı.

GALATASARAY: 5 - AYTEMİZ ALANYASPOR: 1

Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Halis Özkahya, Mustafa Emre Eyisoy, Ceyhun Sesigüzel
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Hakan Balta, Carole, De Jong, Selçuk İnan (Dk. 46 Hamit Altıntop), Yasin Öztekin, Sneijder, Bruma, Eren Derdiyok (Dk. 74 Josue)

Aytemiz Alanyaspor: Zlamal, Gassama (Dk. 58 Erhan Kartal), Garcia, Ba, Berkan Emir, Efecan Karaca (Dk. 54 Ayite), Taha Yalçıner, Candeias, Emre Akbaba, N'Sakala, Sajad (Dk. 85 Gökay Iravul)

Goller: Dk. 30 De Jong, Dk. 45 Gassama (Kendi kalesine), Dk. 51 Sneijder, Dk. 55 Eren Derdiyok, Dk. 80 Jouse (Galatasaray), Dk. 39 Sajad (Aytemiz Alanyaspor)

Kırmızı kart: Dk. 89 Erhan Kartal (Aytemiz Alanyaspor)

Sarı kartlar: Dk. 9 Bruma, Dk. 74 Sneijder, Dk. 74 De Jong (Galatasaray), Dk. 66 Garcia (Aytemiz Alanyaspor)

Son Güncelleme: 26.12.2016 00:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81