FİFA noktayı koydu

FIFA, sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan futbolcuların sözleşmelerinin lig tamamlanıncaya kadar geçerli olacağını açıkladı.

FİFA noktayı koydu

FIFA, sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan futbolcuların sözleşmelerinin lig tamamlanıncaya kadar geçerli olacağını açıkladı.

08 Nisan 2020 Çarşamba 21:14
FİFA noktayı koydu

FIFA'dan yapılan açıklamada, liglerin koronavirüs salgını nedeniyle planlanan zamanda tamamlanamayacağının aşikar olduğu ve bu nedenle, sözleşmelerin sezonun sona ereceği zamana kadar uzatılmasının önerildiği belirtildi. Açıklamada, "Bu, sözleşmeler imzalandığı zaman, tarafların orijinal niyetine uygun olmalı. Ayrıca spor bütünlüğünü ve istikrarını korumalıdır." ifadesine yer verildi. Açıklamanın devamında, "Benzer bir ilke, yeni sezonla birlikte başlayan sözleşmeler için de geçerlidir, yani bu sözleşmelerin yürürlüğe girmesi bir sonraki sezona başlayana kadar ertelenir." dendi. FIFA ayrıca, bu dönemde salgının kulüplerin gelirleri üzerinde büyük bir etkisi olduğunu belirterek;  kulüpleri ve oyuncuları futbolun askıya alındığı dönemde anlaşmalar ve çözümler bulmak için birlikte çalışmaya teşvik ettiğini vurguladı. Kulüpleri ve oyuncuları kendi ülkelerindeki koşullara göre anlaşma yoluna gitmeyi öneren FIFA, anlaşmazlık durumunda davaların kendilerine gelmesi durumunda dikkat edeceği faktörleri de açıkladı.

FIFA'nın bakacağı faktörler:

Kulübün oyuncularla anlaşmaya varmaya yönelik gerçek bir girişimi olup olmadığı Kulübün ekonomik durumunun ne olduğu. Oyuncunun sözleşmesindeki ayarlamanın orantısı Herhangi bir sözleşme düzenlemesinden sonra oyuncuların net gelir durumu ve oyuncuların eşit muamele görüp görmediği. Bu şekilde her iki taraf için de adil ve dengeli çözümler bulunabileceğinin umulduğu belirtildi. FIFA'dan yapılan açıklamada transfer dönemleri ile ilgili de şu ifadeler kullanıldı: "FIFA esnek olacak ve ilgili transfer dönemlerinin eski sezonun sonu ile yeni sezonun başlangıcı arasında yer almasına izin verecek." FIFA'dan yapılan açıklamada son olarak, "Aynı zamanda, FIFA mümkünse genel bir koordinasyon seviyesini sağlamaya çalışacak ve aynı zamanda yarışmaların düzenini, bütünlüğünü ve düzgün işleyişini koruma ihtiyacını akılda tutacaktır, böylece herhangi bir organizasyonun spor sonuçları haksız yere kesintiye uğramayacaktır." ifadesi kullanıldı. (ajansspor) Aytemiz Alanyaspor da Mayıs sonunda sözleşmesi bitecek olan oyuncular: Cenk Gönen, Eray Birniçan, Fabrice N'Sakala, Kaan Kanak, Baiano, Ceyhun Güselam, Junior Fernandes, Djalma Campos, Papiss Cisse ve Yacine Bammou.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81