Çavuşoğlu: 'Bu yara kolay sarılmaz'

Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Haber Türk TV'de yayınlanan Spor Bülteni adlı programa canlı olarak bağlandı. Hande Sarıoğlu'nun sorularını cevaplayan Çavuşoğlu, Süper Lig maçlarının Antalya'da oynanması gündemini de değerlendirdi. Çavuşoğlu, kulüplerin gelirleri ve futbolcu ödemeleri ile de ilgili olarak, "Bu yara kolay sarılabilecek bir yara gibi gözükmüyor" ifadelerini kullandı

Çavuşoğlu: 'Bu yara kolay sarılmaz'

Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Haber Türk TV'de yayınlanan Spor Bülteni adlı programa canlı olarak bağlandı. Hande Sarıoğlu'nun sorularını cevaplayan Çavuşoğlu, Süper Lig maçlarının Antalya'da oynanması gündemini de değerlendirdi. Çavuşoğlu, kulüplerin gelirleri ve futbolcu ödemeleri ile de ilgili olarak, "Bu yara kolay sarılabilecek bir yara gibi gözükmüyor" ifadelerini kullandı

20 Nisan 2020 Pazartesi 12:37
Çavuşoğlu: 'Bu yara kolay sarılmaz'

Süper Lig maçlarının Antalya'da oynanması yönünde oluşturulan kamuoyu hakkında fikirlerini söyleyen Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, böyle bir kararın henüz alınmadığını ve sadece konuşulduğunu söyledi. Başkan Çavuşoğlu, "Ne TFF'den ne de Kulüpler Birliği takımları arasında böyle bir kararla alakalı bir konuşma olmadı. Sadece geçen Kulüpler Birliği toplantısında kupa maçlarının eğer oluşursa lig başlamadan önce Antalya'da bitirilebileceği önerisini ben sunmuştum değerli kulüp başkanlarımıza, özellikle kupaya dahil olan kulüp başkanlarımıza. Orada da tabiki sadece bu öneriydi, herkes önerisini sunuyor, fikir alışverişi tabiki yapıyoruz. Ama ligin bitirilmesi ile alakalı son günlerde gündem oluştu. Tabiki Antalya'da yeterince stadyumlar var. Seyircisiz oynandığını baz aldığımız zaman, ki öyle gözüküyor zaten. Herşeyin başında sağlık gelir. Öyle bir şey oluşturulur, karar alınırsa tabiki oynanabilir. Haziran ayında da hava çok aşırı sıcak olmaz. Özellikle Temmuz-Ağustos aylarında bölgede sıcaklık olur. Maçların akşam oynanacağını düşünürsek, herhangi bir sıkıntı olmaz. Ama dediğim gibi bunlar sadece konuşuluyor. Bugün itibariyle de TFF ile görüşülen konu, herhangi bir kararın alınacağı veya bir düşünce oluştuğu şeklinde birşey yok. Sadece sosyal medyada ve haberlerde Türk sporunun kamuoyunu oluşturan, Antalya'da oynanmasıyla alakalı konuşuluyor" dedi.

"İNŞALLAH SÜREÇ NORMALE DÖNER"

Şimdi bu bütün kulüplerin en önemli konusu bu. Abdurrahim ağabey burada çok doğru söylemiş. Hepimiz aynı fikirdeyiz. Maddi olarak bizim çok borcumuz olmamasına rağmen şuanda gelirimiz olmadığı için şuan aynı durumdayız. Tabiki futbolcu ödemelerinin, şu aşamada maçlar oynanmadığı ve gelir elde edilmediği için maalesef böyle bir sıkıntı bütün kulüplerimizin var. Alt liglerdeki kulüplerimizin de aynı şekilde, bizlerin de aynı şekilde. Bu yara kolay sarılacak bir yara değil ama inşallah önümüzdeki zamanlarda bu süreç geçer, normale döner ama aradaki kayıplar gerçekten de çok düşündürücü.

"YAYINCI KURULUŞUN MUHATABI TFF"

Yayıncı kuruluştan para gelmezse B planı sorulan Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, "Şimdi tabi bu genel bir konu. Yayıncı kuruluşla alakalı geçen bütün kulüplerimiz yapmış olduğumuz toplantıda ortak bir açıklama yaptık zaten 18 kulübün onayıyla. Onun üzerine tekrar bir toplantı yaptık. Onunla alakalı şuanda TFF bizzat yayıncı kuruluşla direkt muhatap. Kulüpler olmazsa yayıncı kuruluş da olmaz. Süper Lig kulüpleri bu konuda önemli bir unsur. Bunun için Kulüpler Birliği'ni ve Süper Lig kulüplerini kimse hiçe sayamaz. Böyle bir şey söz konusu değil zaten. Bu konu yürütülüyor, şuanda net bir şey yok. Belirli bir kısım alacaklar var. Tabi onlar da ne kadar geç ödersek diye mi düşünüyorlar bilmiyorum ama onlarla TFF muhatap. Bizler de tabi Kulüpler Birliği olarak bu işin içindeyiz. Önümüzdeki günlerde yayıncı kuruluşla ilgili bazı şeyler netlik kazanır. Tabi maçlar oynanmadığı için herkes karamsar olduğu için herkes belli birşeyde ne kadar uzatabilirsek o kadar diye düşünülüyor gibi geldi bana" dedi.

"KULÜP İSMİ SÖYLEMEDİK"

Teknik Direktör Erol Bulut konusunda da açıklamalar yapan başkan Çavuşoğlu, "Ben geçenlerde Erol hoca ile ilgili açıklama yaptım ama herhangi bir kulüp ismi söylemedi zaten. Avrupa'dan ve büyük kulüplerden herhangi bir teklif geldiği zaman, hocamız da gitmek isterse tabiki herkesin hayali, futbolcular da olsa teknik adam da olsa daha büyük takımları yönetmek, çalışmak, yönetmek herkesin hayali. Erol hocamızın bizimle sözleşmesi olsa dahi, büyük kulüplere gitmek isterse ya da Avrupa'dan teklif alırsa yolunu açarız. Gururla da göndeririz. Bazı arkadaşlar kulüp ismi söylediler ama biz herhangi bir kulüp ismi söylemedik. Zaman gösterecek bu tür şeyleri, olursa ya da olmazsa" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81