Alanyaspor için tarihi gün!

Alanyaspor, Ziraat Türkiye Kupası Finali’nde bu akşam Trabzonspor ile karşılaşacak. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda bu akşam saat 21.30’da oynanacak heyecanlı karşılaşmayı Ali Palabıyık yönetecek

Alanyaspor için tarihi gün!

Alanyaspor, Ziraat Türkiye Kupası Finali’nde bu akşam Trabzonspor ile karşılaşacak. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda bu akşam saat 21.30’da oynanacak heyecanlı karşılaşmayı Ali Palabıyık yönetecek

29 Temmuz 2020 Çarşamba 15:31
Alanyaspor için tarihi gün!

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 5 Mayıs tarihinde oynanması planlanan ve koronavirüs (kovid-19) nedeniyle ertelenen Alanyaspor – Trabzonspor Ziraat Türkiye Kupası Final maçı bu akşam saat 21.30’da oynanacak. Kupayı ilk kez müzesine götürmeyi planlayan Alanyaspor ile 10 yıllık kupa hasretini gidermek isteyen Trabzonspor arasında yaşanacak dev mücadeleyi ise Ali Palabıyık yönetecek. Süper Lig Cemil Usta Sezonu şampiyonluğunu rakibi Başakşehir’e kaptıran Trabzonspor ve ligin dişli takımlarından biri olan Alanyaspor arasında oynanacak karşılaşmada her iki takımda Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine götürmek için ter dökecek. Süper Lig’in ilk yarısında kendi sahasında Alanyaspor’u 1-0’lık skorla geçen Trabzonspor, ligin ikinci yarısında Alanyaspor’un sahasında oynanan ve gergin geçen bir maçın ardından şampiyonluk yolunda 2-2’lik skor sonucunda ağır bir yara aldı. Alanyaspor ile oynayacağı final maçına rövanş karşılaşması gözüyle bakan bordo mavili ekip, rakibini yenerek sezonu kupayla kapatmak istiyor. 

HEDEF AVRUPA

Süper Lig’de sezonu 57 puan ile 5’inci sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi’nde ön eleme oynamaya hak kazanan Alanyaspor, Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanarak adını direkt UEFA Avrupa Ligi gruplarına yazdırmak istiyor.

GOLCÜLERİN DÜELLOSU

İki takımında zorlu geçen Süper Lig’in ardından yüksek motivasyonla hazırlandığı Ziraat Türkiye Kupası Finali’nde futbolseverleri dev bir mücadele bekliyor. Süper Lig’in en golcü iki isminin düellosuna sahne olacak final gecesinde, turuncu yeşillilerin gol silahı ligde 22 gol ile 2’nci yer alan Cisse olurken, bordo mavili ekibinde gol silahı sezonu 24 golle 1’inci sırada yer alan Sörloth olacak. Cisse, Trabzonspor ile oynanan karşılaşmalarda 4 maçta 3 gol atma başarısı gösterirken, Sörloth ise Alanyaspor’a karşı oynanan karşılaşmalarda gol kaydedemedi.

KUPAYLA KAPATMAK İSTİYORUZ

Alanyaspor – Trabzonspor Ziraat Türkiye Kupası Finali öncesinde dün düzenlenen basın toplantısında konuşan Alanyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, güzel geçen sezonu kupa ile taçlandırmak istediklerini belirterek, "İnşallah istediğimiz sonucu elde ederiz" dedi. Final maçının kendileri için çok değerli olduğunu söyleyen Erol Bulut, "Tarihimize en önemli maçlardan biri. Buraya iki takım hak ederek geldi. Zorlu maçlardan geçtiler. Yarın final maçını oynayacağız. Hak eden maçı kazansın. Futbolcularım bu maça iyi hazırladık, hem fiziksel hem mental olarak. Tarihimizin en önemli maçlarından biri. İnşallah bu güzel sezonun sonunda bunu kupayla taçlandırmak istiyoruz. İnşallah istediğimiz sonucu elde ederiz. Futbolcuların transfer haberleri çıkması aslında futbolcular ve teknik direktör için güzel bir faktör. Baskı değil daha çok motive ediyor. O yüzden orada bir dezavantaj bizim tarafımızdan yok. Bu sadece bizi daha güçlendirir. Futbol taraftar demek. Takıma 12. bir güç demek. Maalesef bu pandemi sürecinde dezavantaj yakaladılar. Bazı takımlar daha çok, bazı takımlar daha az etkilendi. Ekran başında olan taraftarlarımız bizi en iyi şekilde destekler. Hedefimiz bu ligi bir kupayla taçlandırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

‘RÜYA GİBİ BİR SEZONDU’

Trabzonspor ile oynanacak final maçı öncesinde konuşan, Alanyaspor Takım Kaptanı Efecan Karaca ise finali hak eden iki takımın karşılaşması olacağını söyleyerek, "İnşallah fair-play çerçevesinde güzel pozitif bir futbol olur. Konya maçından sonra 3 gündür Trabzonspor’u analiz ediyoruz. Bizim için rüya gibi bir sezon geçti. İnşallah yarında bu sezonu taçlandırmak istiyoruz. Trabzonspor’a başarılar diliyorum. Analizleri yaparken değerlendiriyoruz. Bizim için öncelik bu değil. İleride etkili hücum silahlarını durdurmamız lazım. Ama onları durdurup, güzel bir futbolla kupayı müzemize götürmek istiyoruz. Trabzonspor büyük ve saygı duyulması gereken bir takım. Kupayı kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Alanyaspor’da iki tane şampiyonluk yaşadım 2. Lig'den beri buradayım. Alanyaspor taraftarı bizi inanılmaz güzel uğurladı. Onlar için bu kupayı kazanmak istiyoruz. Futbol taraftarla güzel ama sonuçta bir final maçı. Bütün şehir buna hazır. Final maçı olduğundan konsantrasyon aynı olur" dedi.

‘HEYECAN VERİCİ’

Teknik Direktör Hüseyin Cimşir ile yollarını ayırdıktan sonra Trabzonspor takımının başına getirilen Eddie Newton Ziraat Türkiye Kupası Finali öncesi açıklamalarda bulundu. Alanyaspor’un etkileyici bir takım olduğunu söyleyen Newton, "Çok iyi oynayan bir rakibimiz olacak. Rakibimizin güçlü yönlerine karşı çalıştık. Gerçekten finalde olmak heyecan verici bir durum. Umuyorum inşallah istediğimiz sonucu alıp kupayla döneceğiz " ifadelerini kullandı.  Trabzonspor Takım Kaptanı Jose Sosa ise Trabzonspor’u bu maçta temsil ettikleri için mutlu olduklarına değinerek şu ifadeleri kullandı: "Sezonu bununla taçlandırmak olumlu olacak. Çünkü böyle şanslar her zaman gelmeyebilir. Rakibimize saygı duyuyoruz. Onlarla oynadığımız maçlar zorlu maçlardı. Umarım yarın iyi bir oyun ortaya koyarız”

Trabzonspor - Alanyaspor muhtemel 11'ler:

Trabzonspor: Uğurcan, Pereira, Campi, Costa, Novak, Sosa, A.Parmak, A.Ömür, Ekuban, Ndiaye (Nwakaeme), Sörloth

Alanyaspor: Marafona, Baiano, Caulker, Tzavellas, N'Sakala, Ceyhun, Salih, Efecan, Bakasetas, Fernandes, Cisse

Zorlu maç öncesi Alanyaspor’da sakat veya kart cezalısı oyuncu bulunmazken, Trabzonspor’da ise uzun süredir forma giyemeyen Ahmet Canbaz dışında eksik bulunmuyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81