Alanyaspor Avrupa'ya nasıl gider?

Ligi ilk 6’da bitirmeyi garantileyen Aytemiz Alanyaspor’un en büyük hedefleri arasında Avrupa kupalarına katılmak yer alıyor. Aytemiz Alanyaspor’un UEFA Avrupa Ligi’ne katılması için ise çok sayıda ihtimal var.

Alanyaspor Avrupa'ya nasıl gider?

Ligi ilk 6’da bitirmeyi garantileyen Aytemiz Alanyaspor’un en büyük hedefleri arasında Avrupa kupalarına katılmak yer alıyor. Aytemiz Alanyaspor’un UEFA Avrupa Ligi’ne katılması için ise çok sayıda ihtimal var.

20 Temmuz 2020 Pazartesi 23:25
Alanyaspor Avrupa'ya nasıl gider?

Bu sezon gösterdiği müthiş performans ile tarihinin en başarılı sürecini yaşayan Aytemiz Alanyaspor, Süper Lig2in 33’ncü haftasında evinde Denizlispor’u 1 – 0 mağlup ederek ligi 6’ncı sırada bitirmeyi garanti. İlk 5 iddiasını ise son haftaya taşıyan turuncu yeşilli takımın en büyük hedeflerinden biri Avrupa kupalarında yer almak.
İLK 5’TE BİTİRMEK EN GARANTİSİ
Süper Lig’de 54 puanla 6’ncı sırada yer alan Aytemiz Alanyaspor, 5’nci sıradaki Galatasaray’ın 1 puan gerisinde yer alıyor. 34’ncü haftada Galatasaray’ın Antalyaspor ile oynayacağı maçta yenilmesi durumunda, Alanyaspor, Konyaspor maçından galip ayrılır veya berabere kalır ligi 5’nci sırada bitirerek Türkiye Kupası Final maçının sonucuna bakmadan Avrupa kupalarına katılma hakkı elde edecek. Çünkü puanların eşitlenmesi durumunda Aytemiz Alanyaspor, Galatasaray’a karşı ikili averajda üstün durumda. Galatasaray’ın Antalyaspor karşısında berabere kalması durumunda ise Alanyaspor’un Konyaspor’u mutlak yenmesi gerekiyor. 

TÜRKİYE KUPASINI KAZANMAK AVRUPA’YA GÖTÜRÜR
Süper Lig’deki sonuçlar bir kenara bırakıldığında Aytemiz Alanyaspor’un UEFA Avrupa Ligi’ne katılmasının bir yolu da Türkiye Kupası. Türkiye Kupası Finali’nde Trabzonspor ile karşılaşacak olan Aytemiz Alanyaspor, kupayı alması durumunda UEFA Avrupa Ligi’ne katılacak. 
TRABZONSPOR’UN CEZASI ONAYLANIRSA 
Alanyaspor, 34’ncü haftada Konyaspşor’u yenemez ve Türkiye Kupası’nı da kazanamaz ise yine de Avrupa kupalarına katılmak için bir ihtimal olacak. UEFA’nın Trabzonspor’a verdiği Avrupa kupalarına katılma yasağı onaylanırsa, Trabzonspor Türkiye Kupası’nı da kazansa dahi, Avrupa’ya katılma hakkı 6’ncı sıraya kadar düşecek. 6’ncı sıradaki Aytemiz Alanyaspor, Trabzonspor’un ceza alması durumunda diğer hiçbir sonuca bakılmadan UEFA Avrupa Ligi’ne katılma hakkı elde edecek. Bu ihtimal gerçekleştiğinde sadece Aytemiz Alanyaspor’un ön eleme oynama ihtimali doğacak. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81