Yücel:"Yol haritası belirleyip ortak akılla devam edeceğiz"

Ankara’da MHP Lideri Bahçeli ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nu Alanya’nın Cumhur İttifakı ekibi ile birlikte ziyaret eden Belediye Başkanı Yücel, dün temasları değerlendirdi. Alanya ile ilgili projeleri tüm projeleri ilettiklerini ve destek gördüklerini belirten Yücel, “Bir yol haritası belirleyerek ilerleyen zamanlarda bunları kamuoyuyla paylaşıp hizmetlerimize ortak akıl olarak devam edeceğiz" dedi.

Yücel:"Yol haritası belirleyip ortak akılla devam edeceğiz"

Ankara’da MHP Lideri Bahçeli ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nu Alanya’nın Cumhur İttifakı ekibi ile birlikte ziyaret eden Belediye Başkanı Yücel, dün temasları değerlendirdi. Alanya ile ilgili projeleri tüm projeleri ilettiklerini ve destek gördüklerini belirten Yücel, “Bir yol haritası belirleyerek ilerleyen zamanlarda bunları kamuoyuyla paylaşıp hizmetlerimize ortak akıl olarak devam edeceğiz" dedi.

20 Haziran 2019 Perşembe 22:32
Yücel:"Yol haritası belirleyip ortak akılla devam edeceğiz"

Alanya Belediyesi’nin haftalık encümen toplantısı dün Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Yücel, konuşmasına Ankara temaslarını anlatarak başladı. Yücel, “Cumhur İttifakı kadrolarımızda seçilmiş tüm meclis üyelerimizle eksiksiz bir şekilde ilçe başkanlarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, ülkü ocakları başkanımızla birlikte Ankara ziyaretlerimiz vardı. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'yi makamında ziyaret ettik, Genel Başkan yardımcılarımızla birlikte. Alanya ile ilgili tüm projelerimizi, hedeflerimizi kendisine ilettik. Başkan yardımcılarımızla da birlikte konuştuk. 
Genel Başkanımız Alanyamıza da selamlarını iletti. Her zaman için Alanya halkının arkasında olduğunu ve yerel yönetiminin arkasında olduğunu belirtti. Aynı gün içerisinde Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nu da makamında ziyaret ettik. Çok sağ olsun bize güzel bir misafirperverlik örneği gösterdi ve bizleri ekibimizle birlikte ağırladı. Dosyalarımızı kendisine de sunduk. Alanya ile ilgili onların da görüşlerini aldık. Bir yol haritası belirleyerek ilerleyen zamanlarda bunları kamuoyuyla paylaşıp hizmetlerimize ortak akıl olarak devam edeceğiz" dedi. 
BAHÇELİ 82 MESAJINI ANLADI 
Bahçeli'ye hediye edilen 79 model Java motor hakkında ise Yücel, "Biz zaten aynı 82 ibaresiyle farklı şekillerde esprili bir şekilde ve net bir şekilde kendisine ifade ettik. Zaten kendisi de görür görmez bunun esprisini yaptı. Her zaman meydanlarda da söylediği gibi yine Sayın Genel Başkanımızla Alanya'nın il olması ile ilgili de konuştuk. Ayrıca böyle bir hediye götürmemizin amacı, birkaç hafta önce kendisi bir yayında eski klasik araçlara olan ilgisini söylemişti. Orada da Java motoru konuşulmuştu. Kendisi gençliğinde iyi bir Java motoru binicisi olduğunu söylemişti. Biz de ondan bahsedince, oradan yola çıkarak böyle bir hediyeyi verdik. 79 model Java motora binerek garaja kadar geldi ve çok mutlu oldu. Alanya sokaklarında kullanması gibi bir espri de yaptık ama 'Bu yaşları geçtik' dedi. Koleksiyonuna Java motoru da ekledi” ifadelerini kullandı. 

‘PARAŞÜTÇÜLERLE İLGİLİ PROJELERİMİZ VAR’
Kleopatra bölgesinde bulunan profesyonel paraşütçülerin denetimsizlik isyanına ilişkin konuşan Başkan Yücel, “Gerekli yazışmaları yapıyoruz. O bölge için bir projemiz de var” dedi. Yücel, "Bazı paraşütçü arkadaşlarımızın bu açıklamayı yapmak da haklılık gerekçeleri var. Fakat daha yeni yeni tanımlanan bir sektör olunca bizlerin de eline gelen herhangi bir belge yok. Bununla ilgili yıllık yenilenmeler, bu zaman dilimi içerisinde yetkili mecralardan yenilenmediği için hemen hemen hepsinde bir sıkıntı var. Fakat sadece geçici belgelerle hareket ediyorlar. Biz de bunun takipçisi olacağız. İlgili bakanlıklardan ve kurumlardan yazılar gelince gerçek anlamda bu işi yapan vatandaşlar bu bölgede hizmet verecekler ve biz de bunu takip edeceğiz. Ayrıca bizim o bölge ile ilgili yeni bir düzenlememiz var. Orayı tek tip bir projeye dönüştüreceğiz. Çünkü bu bölgemizde yeni bir hizmet sektörü. Diğer turizm bölgelerindeki gibi hatta en iyisinin, onların daha da üzerine çıkacak bir şekilde hizmet sektörü olarak bunu tatilcilere ve yerel halka sunmak istiyoruz. Biz hizmet sektörünün arkasındayız. Bunu aklıselim bir şekilde yapan kişilerle çalışacağız. Zaten o bölgede hizmet eden kişilere yakın bir tarihe kadar sınırlandırma koyduk, o sınırlama üzerine de çıkmayacağız. Bu işe gönül verenleri, emek verenleri de hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız. Öncülük yapanların arkasında yerel yöneticiler olarak duracağız" diye konuştu.
‘TAMAMEN KAPANMA SÖZKONUSU DEĞİL’
Başkan Yücel, kapatılan belde belediyelerinde hizmet veren birimlerin de kapatılmaya başladığı haberlerinin doğru olmadığını ifade etti. Yücel, “Belediye hakkında yapılan ve yapılacak olan işlerle ilgili birçok söylemler çıkıyor. Çoğu da gereksiz. Biliyorsunuz bizim yılda 2 ay bu emlak ofislerine de ihtiyacımız oluyor. 5 ve 10. aylarda. Bunun haricinde diğer şubelerimiz zaten çalışıyor. O süreçte belde belediyelerinde yine açacağız. 10 ay da orada o personelimizin oturmasına ne siz ne de biz müsaade ederiz. Zaten buradaki 3-4 arkadaşımız da gönüllü bir şekilde o aylarda orada çalışıyor. Bu yüzden biz oradaki arkadaşları diğer bir ihtiyaç olan birimlerde çalıştırıyoruz. Biri geldiği zaman da halkın işlerini kolaylaştırmak için 5 ve 9. 10. aylarda yine zaten birimlerimiz açık olacak. Kimseyi mağdur etmeyiz de ettirmeyiz de. Tamamen kapanma gibi durum söz konusu değil. Bu söylemler nereden çıkıyor çok merak ediyorum. Birkaç kişinin rahatı bozulacak sanırım. Basını kullanarak bizlere mesaj vermeye çalışıyorlar. Onlara da teessüflerimi bildiriyorum" dedi.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81