‘Vergilerin tamamı kaldırılmalı!’

Ülkücü işçiler Derneği Genel Başkanı Hakan Kandemir, asgari ücret belirleme toplantısına ilişkin bir basın açıklamasında bulundu.

‘Vergilerin tamamı kaldırılmalı!’

Ülkücü işçiler Derneği Genel Başkanı Hakan Kandemir, asgari ücret belirleme toplantısına ilişkin bir basın açıklamasında bulundu.

17 Aralık 2017 Pazar 21:15
‘Vergilerin tamamı kaldırılmalı!’

Asgari Ücretliden alınan vergilerin tamamı kaldırılmalıdır diyen Kandemir sözlerine şöyle devam etti: 7 Milyona yaklaşan asgari ücretli çalışan arkadaşlarımız komisyon toplantısından güzel haberler duymayı beklerken; Geçtiğimiz yıllarda beklenen artışın sağlanamaması Türk İşçisini mağdur etmiş ve Türk İşçisi 2018 yılında geçerli olacak asgari ücretin; bir işçinin ailesi ile birlikte asgari olarak temel ihtiyaçlarını karşılayacak, işçiyi kimseye muhtaç etmeyecek bir düzeyde belirlenmesini beklemektedir. Daha önce’de belirttiğimiz gibi; asgari ücret tespit komisyonunun; 2018 Asgari ücretin, Türkiye istatistik Kurumu’nun (TUİK) verileri göz önüne alındığında Ağustos 2017 fiyatlarına göre yapılan araştırmada; Çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı 2 bin 587,59 TL olarak hesaplandı. Dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddi ise 5 bin 334,15 lira olarak belirlenmesini, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun dikkate alması elzemdir. Türkiye’de açlık sınırı 1.550.00 TL, Çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı 2 bin 587,59 TL’dir. Asgari ücret ise bu rakamların altında kalmıştır.
‘TÜİK VERİLERİ KULLANILMALI’

Türk işçisi aldığı asgari ücret ile ev geçindirmek, çocuk okutmak ve gıda ihtiyaçlarını karşılamak başarısını göstermekle beraber; biz işçiler çalışıyoruz ekonomi büyüyor. Ekonomi büyürken biz alın teri döküyoruz, çalışırken biz ölüyoruz, biz sakatlanıyoruz, biz hastalanıyoruz. Ülkücü İşçiler Derneği Olarak; Asgari ücretin belirlenmesindeki tavsiyelerimiz; Asgari ücret bir “sosyal politika tedbiri” görülmeli. Asgari ücretliden alınan vergilerin tamamı kaldırılmalıdır. Asgari Ücret geçim şartlarına uyulmalı. Maaşlar insanlık onuruyla bağdaşacak bir tutar olmalı. Asgari Ücret hesaplanırken de TÜİK verileri kullanılmalı. Net harcama tutarı, işçinin eline net geçecek biçimde düzenlenmeli. Asgari Ücrete gerekli bir iyileştirme ayrıca eklenmeli. Dik Baş, Tok Karın, Mutlu Yarın Sloganı ile Türk İşçisinin her daim yanında olacağımızı beyan der; Bizler Ülkücü İşçiler Derneği olarak, sabahın erken saatlerinde ailesinin boğazından helal lokma geçirebilme sevdasıyla yollara düşen, gece geç saatlere kadar bıkmadan, usanmadan çalışıp bulabildikleri diğer zamanlarında da “hak yolunun, hakikat yolunun, Allah (c.c) yolunun” peşine düşen Ülkücü İşçilerin hakkını sonuna kadar arayacağımıza ve hak ettikleri değeri görmeleri için mücadele etmekten yılmayacağımıza söz veriyoruz.”
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81