‘Vatandaşlık bu kadar ucuz olmamalı’

CHP Alanya İlçe Başkanı Sefa Çorbacı, Türk vatandaşlığına geçişte yapılan indirimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Çorbacı, "Biz dış yatırımlara tabi ki karşı değiliz ama Türk vatandaşlığı bu kadar ucuz olmamalı" dedi.

‘Vatandaşlık bu kadar ucuz olmamalı’

CHP Alanya İlçe Başkanı Sefa Çorbacı, Türk vatandaşlığına geçişte yapılan indirimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Çorbacı, "Biz dış yatırımlara tabi ki karşı değiliz ama Türk vatandaşlığı bu kadar ucuz olmamalı" dedi.

21 Eylül 2018 Cuma 23:49
‘Vatandaşlık bu  kadar ucuz olmamalı’

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) Alanya İlçe Başkanı Sefa Çorbacı, Türk vatandaşlığına geçişte yapılan ve geçtiğimiz günler Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren gayrimenkul indirimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Çorbacı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "3 ayrı kolaylık sağlandı. Sabit gayrimenkul alımı 1 milyon dolardan 250 bin dolara, ticaret yapan yani gayrimenkul alıp satanların 2 milyon dolardan 500 bin dolara ve 100 kişi istihdam etme sınırını 50 personele düşürdüler. Biz dış yatırımlara tabi ki karşı değiliz. Bu içeriye belki Türkiye Cumhuriyeti’ne döviz girsin, ticaret canlansın diye yapılmış olabilir. Fakat biz şuna kesinlikle karşı çıkıyoruz. Bir Türk vatandaşlığı bu kadar ucuz, bu kadar kolay olmamalı. Sanki biz bir Türk vatandaşı olarak İngiltere'ye, Hollanda'ya, İskandinav ülkelerine, uluslararası Birleşmiş Milletler ülkelerine gittiğimiz zaman bu kolaylıkların onda biri bile sağlanmıyor. Bunun on katı bize zorluk çıkarıyorlar.  Nasıl TL değerini 16 yıllık Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) hükümeti düşürdüyse şimdide Türk vatandaşlığının değerini düşürmüştür. Bunun kısacası, özü budur. Ancak sanki çok büyük bir başarı yapmışlar gibi halka lanse ediyorlar. Biz bunun kesinlikle karşısındayız. Türk vatandaşlığının bu kadar değeri düşürülmemeli, daha da zorlaştırmak gerekirken tam tersi yapılıyor, aşağı çekiliyor. Tekrar söylüyorum, dışarıdan gelen yatırımlara karşı değiliz. Hele Alanya gibi bir yerde turizm kentinde, yabancı satışlarına, ticaretine karşı değiliz. Türk vatandaşlığının bu kadar basite indirgenmesine karşıyız."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81