Vatan Partisi’nden HD açıklaması

Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Evren Kurtoğlu Alanya’daki turizm sezonu ve yaşanan sıkıntılar hakkında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Vatan Partisi’nden HD açıklaması

Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Evren Kurtoğlu Alanya’daki turizm sezonu ve yaşanan sıkıntılar hakkında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

08 Ağustos 2018 Çarşamba 02:04
Vatan Partisi’nden HD açıklaması

GEÇTİĞİMİZ yıllara göre otellerin doluluk oranlarında ciddi artışlar olduğunu belirten Kurtoğlu “Doluluk artıyor fakat kişi başına gelirimiz azalıyor. Hale bu artışlar oldukça Alanya ’mız merkezi itibariyle daha da boş ve esnafımız daha büyük sıkıntılar içine giriyor” dedi. Özellikle hizmet satış yöntemlerimizde artık kronikleşen ve vazgeçilemeyen fakat sektörümüze ciddi zararlar veren durumlar ortadadır diyen Vatan Partisi İlçe Başkanı “Bunun çözümleri tüm sektör temsilcilerinin esnafımızın bir araya gelerek daha disiplinli anlayışları el birliğiyle hayata geçirilmesiyle mümkündür” şeklinde konuştu.
‘STANDART GETİRİLEBİLİR’

Kurtoğlu,” Bugün tartışıldığı gibi bütün sorunların kaynağını da HD sistemine yıkmak doğru değil. Bu sistemden bugünden yarına vazgeçmekte kolay değil. Süreci içinde bu sistem kısıtlanmalı fakat bu şu anda kolay olmadığı da ortada. Şurdan başlanabilir. HD sistemin uygulanması için fiziki yeterlilik şartı aranabilir veya sadece 4 ve 5 yıldızlı otellere bu konsept için izin verilebilir. HD uygulaması kapsamında hizmet çeşitliliğine önem verilmelidir. Ülkemizin tarihi ve doğal değerleri ile kültürümüzün tanıtımı için yapılacak etkinlikler HD kapsamına alınmalı ve otellerin dışında yapılabilir. Burada acente personellerinin eğitimine önem verilmeli ve otellerin hizmetleri ile ilgili bilgiler en ince ayrıntısına kadar satın alma sürecinde müşteriye önceden sunulmalı. Rehberlerin belli noktalara misafirleri yönlendirmesi engellenmeli ve daha doğru daha gerçek bilgilere misafirlerin ulaşması sağlanmalı. HD uygulaması kapsamında hizmet çeşitliliğine önem verilmelidir. Ülkemizin tarihi ve doğal değerleri ile kültürümüzün tanıtımı için yapılacak etkinlikler HD kapsamına alınmalı ve otellerin dışında yapılabilir. Otellerde kullanılacak malzeme ve ekipmanlara standartlar getirilebilir” şeklinde konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81