Türktaş hakkında yaptırıma gerek duyulmadı

Türktaş hakkında yaptırıma gerek duyulmadı

07 Temmuz 2017 Cuma 00:09
Türktaş hakkında yaptırıma gerek duyulmadı
CHP İlçe Yönetimi’nin Antalya İl Disiplin Kurulu’na müracatı ile hakkında uyarma cezası kararı alınan CHP’li Şevki Türktaş’ın genel merkeze yaptığı müracaat kabul edildi. CHP Genel Merkezi, Türktaş hakkında cezai yaptırıma gerek olmadığına karar verdi. CHP Genel Merkezi’nde 9 Haziran 2017 tarihinde yapılan toplantıda alınan karar, CHP İlçe Yönetimi ile cezalandırılması talep edilen eski ilçe başkanı Şevkü Türktaş’a dün teblig edildi. Gönderilen yazıda, 9 Ocak 2017 tarihinde Antalya İl Disiplin Kurulu tarafından alınan, uyarma cezası kararına dair Şevki Türktaş tarafından yapılan itirazın incelendiği ve cezayı gerektirecek bir duruma rastlanmadığı bildirildi. CHP Genel Merkezi’nin yazısında “Sosyal medya paylaşımları ile partililerin kişilikleri ile uğraşmak, parti üyeler ihakkında küçük düşürücü sözler kullanmakla suçlanmış. İncelenen sosyal medya hesaplarında yer alan ifadelerin siyasi eleştiri niteliğide olduğu anlaşılmış. İl disiplin kurulunun kararının kaldırılması gerekmiştir” denildi. CHP Genel Merkezi Yüksek Disiplin Kurulu Sekreteri Ali Hikmet Akıllı imzası ile ilçeye gönderilen yazı ile Türktaş hakkında verilen kararın iptal edildiği açıklandı. Bilindiği üzre, CHP İlçe Yönetimi geçtiğimiz aylarda kendi içinde yaptığı değerlendirme neticesinde Şevki Türktaş’ın parti tüzüğüne aykırılıklar sergilediği iddiasıyla partiden ihracı ve cezalandırılması ile ilgili bir karar alarak il yönetim kuruluna iletmişti. CHP Antalya İl Disiplin Kurulu da ilçeden gelen talep üzerine uyarma cezası kararı almıştı.
TÜRKTAŞ'IN YÜZÜ GÜLÜYOR
Kendisi hakkında İl Disiplin Kurulu'nun verdiği uyarı cezasını kaldıran CHP Yüksek Disiplin Kurulu'nun kararını eline alan Türktaş'ın yüzü gülüyor. Türktaş, "Uyarı cezası verdiler ama CHP YDK, benim haklı olduğuna dair bir karar verdi ve uyarı cezasını kaldırdı. Benim Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu'dur ve o ne derse benim için geçerlidir. Başkalarının ne söylediği, ne yaptığı benim çok ilgilendirmiyor" dedi.
Son Güncelleme: 07.07.2017 00:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81