Toklu: Devire karşı değiliz, işçilerin hakları korunmalı

AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, ana caddelerin Büyükşehir’den Alanya Belediyesi’ne devredilmesine karşı olmadıklarını ancak işçilerin haklarının korunması gerektiğini söyledi.

Toklu: Devire karşı değiliz, işçilerin hakları korunmalı

AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, ana caddelerin Büyükşehir’den Alanya Belediyesi’ne devredilmesine karşı olmadıklarını ancak işçilerin haklarının korunması gerektiğini söyledi.

15 Ekim 2019 Salı 15:15
Toklu: Devire karşı değiliz, işçilerin hakları korunmalı

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Alanya İlçe Teşkilatı Haftalık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı İlçe Başkanı Mustafa Toklu başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Toklu, yapılan toplantı sonrası basın mensuplarına bir takım açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı. 
TOKLU’DAN BARIŞ PINARI’NA SELAM
Toklu ilk olarak Barış Pınarı Harekatı’nda görev alan askerlerimize selam gönderdi ve ülkenin bu dönemde birlik beraberlik içersinde olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Toklu, “Başta Barış Pınarı Harekatı’nı yapan ordumuza bir kez daha Rabbimden güç, kuvvet diliyoruz. Tabi ülkemizin geçmiş olduğu bu sıkıntılı günlerde tüm vatandaşlarımızın göstermiş olduğu birlik, beraberlik takdire şayan bir şekilde gözlemliyoruz. Farklı görüşlerde olunsa da mesele memleket ve meselesi ve bayrak meselesi olunca tüm vatandaşlarımızın birlik olması ve Mehmetçiğimize kuvvet vermesi, bizleri bu dönemde de, bu operasyon esnasında da mutlu kılıyor. Dün akşam Milli Takımımız da bu gururu bize tekrara yaşattı ve tüm ülkemiz tekrar bir arada oldu ve bu sevinci yaşadık.” İfadelerini kullandı.
BATI BÖLGESİNE HASTANE GELİYOR
Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta Payallar Devlet Hastanesi için ilk kepçe vurulmuş ve çalışmaları start almıştı. Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Toklu, “Geçen hafta da gündemde olan Payallar Devlet Hastanemizin çalışmalarına hızlı bir şekilde başlandı. Bugün İlçe Yönetim Kurulu Toplantımızda da sağlık alanında yapılan çalışmalar ve bundan sonraki süreçte yapılacak çalışmalarla ilgili fikir alış verişinde bulunduk. Özellikle batı bölgesine hizmet verecek olan bu hastanenin batıdaki vatandaşlarımızın sağlık alanında alacakları hizmeti kolaylaştırma noktasında hükümetimizin yapmış olduğu en önemli çalışmalardan bir tanesi. “ dedi.

“BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NUN KAPTANLIĞINDA”
Toklu açıklamarına “Yine geçtiğimiz haftalarda 112 istasyonumuzun yedincisinin açılması da vatandaşlarımızdan olumlu tepkiler aldı. Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek için ve daha hızlı hizmet verebilmek için bu ve buna benzer çalışmalarımız başta Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun kaptanlığında tüm milletvekillerimizle sürdürmeye devam edeceğiz.” şeklinde devam etti ve Biliyoruz ki şehirdeki önemli yatırımların ve bundan sonraki yapılacak yatırımların her zaman takipçisi olduk. İlçe Teşkilatı olarak devam eden çalışmalarımızın takibine bundan sonraki süreçte yapılacak olan çalışmaların takibini de ekleyeceğiz. “ ifadelerini kullandı.
KUŞYUVASI’NDA SON DURUM NE?
Gzetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Toklu, henüz tamamlanmayan ve çok sayıda eleştiri alan Kuşyuvası yolu ile ilgili son durumu aktardı. Başkan Toklu, geçtiğimiz günlerde Karayolları Bölge Müdürlüğü ile bir toplantı gerçekleştirdiklerini hatıralatarak, “Özellikle Sarımut Köprüsü’nden birinci tünellere kadar olan kısımdaki kaplama çalışmaları ve saha çalışmaları devam ediyor. Yüklenici firmanın da işi hızlandırması ile ilgili taleplerimizi ilettik. Ama Çayarası’ndaki geçiş noktasında yapılan çalışmalar ve yarım kalan tünellerin devamı ile ilgili çalışmaları hızlı bir şekilde devam edecek. Satıh kaplama çalışmaları hali hazırda sürüyor. O bölgedeki yaşayan vatandaşlarımız ve Konya ile bağlantımızı güçlendirmek için inşallah bu satıh kaplama çalışmasının ardından tünellerin içerisindeki elektrik ve havalandırma çalışmalarına hız vereceğiz. Önümüzdeki dönemde o yolun tamamen açılmasını sağlayacağız.” diye konuştu.
“VATANDAŞLARIMIZIN DURUMU ÖNEMLİ”
Geçtiğimiz günlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kontrolünde olan Alanya’daki ana caddelerin Alanya Belediyesi’ne devredileceği açıklanmıştı. Yapılan bu açıklama hakkında fikirleri sorulan Başkan Toklu, “Yolların devrinden ziyade asıl önemli konu oradaki çalışan yaklaşık 200’ü aşkın vatandaşımızın ve ailelerinin bu devirden sonra ne durumda olacağı önemli. Yoksa biz Alanya’ya yapılacak yatırımlara ve her iki belediyenin arasındaki iletişime neşter vuracak durumda değiliz. Biz bunları destekleriz Alanya menfaatleri için, hangi belediyenin hangi partide olmasının hiçbir önemi yok. Önemli olan orada görev yapan, temizlik işlerini yapan ve bakım işlerini yapan kardeşlerimizin mağdur olmamasıdır. Bu arkadaşlarımızın farklı ilçelerde görevlendirilmesi veya mevcut çalıştığı konumlardan farklı bir yerde çalıştırılmaları bizleri derinden yaralar. Biz bunun karşısında oluruz. İnşallah bu devir sonrası bu kardeşlerimiz oldukları bölgede çalışmaya devam ederler. Bizim İlçe Teşkilatımız için asıl olan bu kardeşlerimizin yerlerinin değişmemesi. Bu devir esnasında her iki belediye başkanı da bu hassasiyeti gözetecektir. Oturdukları zaman vatandaşların mağdur olmaması adına bir çalışma yapacaklarını tahmin ediyoruz.” Şeklinde konuşarak sözlerini noktaladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81