Takavut'tan Çavuşoğlu'na teşekkür

Takavut'tan Çavuşoğlu'na teşekkür

12 Temmuz 2017 Çarşamba 20:42
Takavut'tan  Çavuşoğlu'na teşekkür
CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, Dim Barajı Sulamasının İkinci Kısım Yapım ihalesinin Ağustos yapılacağının açıklanmasına sevindiklerini belirterek: "Çünkü o bölgede ciddi su sıkıntısı var. İnşallah bu proje hayata geçer. Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'na buradan teşekkür ediyoruz" dedi. 
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı'nda haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, "Özellikle geçen yıl üzerinde çok durmuştuk. Bu doğu bölgesi Dim Barajı Sulama Şebekesi’nin yani tarım arazilerinin yarı yolda kaldığını söyledik bununla ilgili problemler olduğunu söyledik. Bize bu konuda bilgi aktarılmasını istedik. O zaman bize aktarılan bilgi istimlakla ilgili çeşitli sorunlar olduğunu, önce tarım arazisi olan yerlerin sonradan imara geçtiğini, o nedenle de istimlaklarının zor olduğu söylenmişti. Fakat sevindirici bir haber aldık. Dim Barajı Sulamasının İkinci Kısım Yapım ihalesinin Ağustos ayında gerçekleştirileceği Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu tarafından söylendi ve müjde verildi. Bu gerçekten bizi de sevindirdi, heyecanlandırdı, Çünkü doğu bölgesinin özellikle Demirtaş’a doğru olan kısmında ciddi su sıkıntıları var. Kargıcak’da ciddi su sıkıntısı, Mahmutlar’da ciddi su sıkıntısı var. Orayı o tarım arazilerinin hem verimini arttıracak hem çiftçiler rahat edecek. Bu sevindirici haberi vermesi dolayısıyla, inşallah hayata geçer, Dışişleri Bakanımıza buradan teşekkür ediyoruz. Tabi şunun da altını çiziyoruz. Bu ihale işleminin takipçisi olacağız. Eğer ihale işlemi kısa sürede gerçekleşmese tekrar bu konuyu sizlerle yani kamuoyu ile paylaşacağım" dedi.
'KISA SÜREDE ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ'
Konuşmasına devam eden Takavut şunları söyledi: "İkinci olay tarım ürünlerinde özellikle hasat yoğunluğunun olduğu şu dönemde gümrük vergilerinin düşürülmesi olayı oldu. Bu çiftçilerimizi gerçekten mağdur etti. Şöyle bir bakacaksa olursak biz bir sanayi ülkesi değiliz. Sanayi devrimini gerçekleştiremedik. Hala tarımla uğraşan milyonlarca vatandaşımız var. Baktığımız zaman gümrük vergilerinin; canlı hayvan ithalatında yüzde yüz otuz beşten yüzde yirmi altıya, buğdayda yüzde yüz otuzdan yüzde kırk beşe beşe, arpada yüzde yüz otuzdan yüzde yüz otuz beşe, mısırda ise yüzde yüz otuzdan yüzde yirmi beşe çekildiğini görüyorum. Tabiî ki bu gümrük vergilerinin düşürülmesi çiftçilerimizin hem girdisi yüksek olan tarım ürünlerinde başka Ülkerlerin çiftçileri ile rekabet gücünü zayıflatmakta. Tabi Gümrük Birliği’ne alınma olayı var tarım ürünlerinin, eğer gümrük birliğine tarım ürünleri alınırsa bu çiftçilerimizin sonu olur. Ne yapacağız ondan sonra  biz buğdayımızı dış ülkelerden örneğin yemiş olduğumuz ekmeği Fransa’nın, Almanya’nın buğdayından üretip yiyeceğiz. O nedenle de buradan toprak mahsulleri ofisimizin acilen çiftçilerimizin hakkını koruyacak girişimlerde bulunmaları gerekir ve Bakan Çelik’ten özellikle hemen taban fiyatlarının belirlenmesi çiftçiyi tatmin edici fiyatların belirlenmesi, toprak mahsulleri ofisinin şu anda biliyorsunuz hasat zamanı, ürünlerin bol olduğu zaman, tarımla uğraşan çiftçilerimizin ürünlerinin mahsullerinin dışarıda kalmaması için hatta ilçelerimizde toprak mahsulleri ofisinin yeni ardiyeler açarak çiftçilerimizin ürünlerini buralarda depolamaları gerekir. Pazar günü bile çalışmaları gerekir. Böyle bir şey yapılmaz ise çiftçilerimiz ellerindeki ürünlerini çok ucuz fiyata tüccarlara vermek zorunda kalacaklar. Çünkü onlarında ödenmesi gereken borçları var. Şu anda hem çiftçilerimiz hem tüccarlarımız ne yapacağını bilmez durumdalar bu nedenle buradan çağrı yağıyoruz. Sayın bakanımız Çelik ve toprak mahsulleri ürünü ofisinin yetkilileri buna en kısa zamanda bir çözüm üretmeleri gerekir."
 Mert CANTÜRK
 
Son Güncelleme: 12.07.2017 20:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81