Takavut: Ben de adayım!

Takavut: Ben de adayım!

18 Ekim 2017 Çarşamba 20:29
Takavut: Ben de adayım!
CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, 9 Aralık’ta gerçekleştirilecek olan ilçe kongresi öncesinde İlçe Sekreteri Avukat Mehmet Can Karagöz’ün ardından ilçe başkan adaylığını adaylığını açıklayan ikinci isim oldu. Takavut’u adaylık açıklamasının ardından ilk kutlayan Karagöz oldu. 
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe  Başkanı Ali Takavut, haftalık olağan yönetim kurulu toplantısının ardından ülke ve Alanya gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.  Sözlerine hastanede yatan Deniz Baykal’a geçmiş olsun dileklerini ileterek başlayan Takavut, “Öncelikle 2. Kurucu Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal’ın ciddi bir rahatsızlık geçirmekte şu anda. Dualarımız onunla, umarım tekrar sağlığına kavuşur. Buradan kendisine geçmiş olsun diliyorum, acil şifalar diliyorum. Önümüzdeki süreç Deniz Bey için gelen haberlere göre biraz zorlu bir süreç. Umarım tekrar sağlığına kavuşur” dedi.
‘ESNAFLAR ÇOK SIKINTIDA’
Başbakan Binali Yıldırım’ın esnafa kredi açıklamasıyla ilgili de konuşan Takavut, “Başbakanımız bir can suyu olsun diye esnaflarımız için kredi konusunda müjdeli haberler verdi. 150 bin Lira olan krediyi 200 bin Lira’ya, eğer iş yeri satın alacaksa buraya da 500 bin Lira, yeni araç alacaksa iş yerine ona da 500 bin Lira kredi verileceğini söyledi. Bu kredilerin de 10 yıl vadeli olduğunu söyledi ancak orada ucu açık bir şey var. Bir ipucu verdi ama doyurucu bir ipucu değildi. Faizlerinin piyasa faizlerinin altında olacağını söyledi. Tabi ne kadar altında onu bilemiyoruz. Burada çok sıkıntılı bir olay var o da şu. Biliyorsunuz mecliste sicil affı çıktı. Ancak sicil affını bankalar uygulamıyor. Eğer kredi kartınız yazılmışsa veya orada bir işaret varsa siz o kırmızı çizgiyi yemişseniz bankalar size sıcak bakmıyorlar ve krediyi vermiyorlar. Bunun mecliste kabul edilmesi yetmiyor. Uygulama sahasında bankaların bunu uygulaması gerekir. Esnaflarımıza kredileri açmaları gerekir. Çünkü gerçekten esnaflarımızın durumu sezon sonu olmasına rağmen, şu anda para dönmesi gerekmesine rağmen, esnaflarımızda paranın en bol olması gerektiği zaman olması gerekirken, Alanya için söylüyorum bunu maalesef esnaflarımız çok sıkıntıda” diye konuştu.
‘SORUNLARI BİZE BİLDİRİN’
Bazı mahallelerden kendilerine çeşitli talepler geldiğini söyleyen Takavut, “Bir de bugün özellikle mahallerimizden, vatandaşlarımızdan bulundukları bölgelerle ilgili çeşitli sıkıntılar bize geliyor. Ben buradan tüm muhtarlarıma ve vatandaşlarıma çağrı yapıyorum. Bulunduğunuz mahalledeki sıkıntılarınızı telefonla da olsa buraya gelmeseniz bile eğer bize bildirirseniz biz ilçe örgütü olarak o sıkıntıların arkasında olacağız, takip edeceğiz, sonuca ulaştıracağız ve kendilerini de bilgilendireceğiz. Ben hem muhtarlarıma hem vatandaşlarıma bu konudaki sıkıntılarını lütfen CHP İlçe Örgütüme bildirmelerini rica ediyorum” dedi. 
İLK KUTLAYAN KARAGÖZ OLDU
9 Aralık’ta gerçekleştirilecek olan CHP İlçe Kongresi öncesinde İlçe Sekreteri Avukat Mehmet Can Karagöz’den adaylığını açıklamasının ardından İlçe Başkanı Ali Takavut da kongrede aday olduğunu açıkladı. Takavut, “En önemli açıklamalarımdan bir tanesi de günlerdir merak edilen bir konu. Tüm vatandaşlarımıza ön duyuru olsun. Biliyorsunuz bir kongre sürecine girdik, delege seçimlerimizi tamamladık. Şimdi de kongremize 2 ay kadar bir zaman kaldı. 9 Aralık’ta kongremiz var. Mehmet Can Karagöz arkadaşımız ilçe başkanlığı adaylığını açıkladı. Bende ilçe başkanlığına adayım. Önümüzdeki günlerde burada vatandaşlarımızla bunu paylaşacağız” şeklinde konuştu. Takavut’un konuşmasının ardından CHP İlçe Başkan Adayı olan Mehmet Can Karagöz, Takavut’a sarılıp, adaylık kararından dolayı ilk kutlayan isim oldu. – Mert CANTÜRK 
Son Güncelleme: 18.10.2017 20:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81