‘Proje daha işlevsel hale gelmeli’

Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, Belediye tarafından projesi kamuoyuna tanıtılan yeni Cuma Pazarı Projesi ile ilgili olarak, “O projenin daha işlevsel bir hale getirilmesi ve özellikle bu kent meydanının belli bir kot üzerinde değil, vatandaşlarımızın kolay ulaşabilmesi için sıfır kotunda yapılması gerekir” dedi.

‘Proje daha işlevsel hale gelmeli’

Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu, Belediye tarafından projesi kamuoyuna tanıtılan yeni Cuma Pazarı Projesi ile ilgili olarak, “O projenin daha işlevsel bir hale getirilmesi ve özellikle bu kent meydanının belli bir kot üzerinde değil, vatandaşlarımızın kolay ulaşabilmesi için sıfır kotunda yapılması gerekir” dedi.

03 Nisan 2018 Salı 20:36
‘Proje daha işlevsel hale gelmeli’

Adalet ve Kalkınma Partisi Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu, Alanya Belediyesi tarafından yapılacak olan ve projesi geçtiğimiz ay gerçekleştirilen Belediye Meclisi’nde tanıtılan Kapalı Cuma Pazarı projesiyle ilgili konuştu. Toklu, “Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Alanya Belediyemizin Cuma Pazarı ile ilgili yeni bir projesini açıkladılar. Bu alana pazar yerinin yapılması ve ticari alanların yapılması aynı zamanda kent meydanı yapılması ile ilgili bir düzenleme söz konusuydu. Kamuoyuyla bu projeler paylaşılmıştı. Bu projenin incelenmesi sonucu bazı eksikleri gördüğümüzü ve tespit ettiğimizi, bu eksikliklerle ilgili neler yapılabilmesi ile ilgili çözümler ürettik. Bunları hem sizlerle paylaşmak hem de kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz” dedi. 
‘O BELGEDEKİ KENT MEYDANI SIFIR KOTUNDA OLMALI’

Gördükleri eksiklikleri dile getiren Başkan Toklu şunları söyledi: “Özellikle Alanya Belediyemizin açıklamış olduğu Cuma Pazarına yapılacak olan dükkanların ticari alanların, meydanın ve bodruma yani eksi kata yapılacak olan pazar yerinin daha işlevsel şekilde, kültürel alanın fazla olduğu oradaki alanların sürekli kullanıldığı ve sadece ticari alan değil, kültürel faaliyetlerin de yapıldığı bir alan olması gerekir diyoruz. Buradaki diğer esnaflarımızın da mağdur olmaması açısından da özellikle çevre esnafların ticari anlamda faydalanabileceği ve ticari anlamda artı katacağı işlevsel mekanlar olması lazım. Önemli olan mekanın sadece pazar zamanları değil, bütün zamanlarda aktif bir şekilde kullanılması gerekir. Bununla ilgili çözüm önerilerimiz bu kent meydanının belli bir kot üzerinde değil, özellikle vatandaşlarımızın kolay ulaşabilmesi için sıfır kotunda yapılması mümkündür. 
’24 SAAT KULLANILABİLECEK BİR MEKAN HALİNE GELMESİ GEREKİR’
Yine aynı şekilde bodrumun normal zamanlarda otopark olarak kullanılacağı söylendi. Oranın otopark olarak kullanılıp daha sonra pazar alanı olması ile ilgili yeni bir düzenleme yapılabilir. Hem oradaki vatandaşlarımızın kullanımı kolaylaşmış olur, hem de pazar esnafının kullanımı daha kolay hale gelir. Bizim bu projelerdeki beklentimiz halktır vatandaştır. Oradaki hem halkın hem de esnaflarımızın ticari kaygıları olmaması gerekiyor. Biliyorsunuz belediyemiz oraya bazı dükkanların ticari alanların yapılacağını açıkladı. Biz oradaki ticari esnafların zarar verecek konumda değil, çevre esnafa işlevsel katkı sağlayacak hale getirilmesini istiyoruz. Biliyorsunuz Alanya’mız yöresel bir çok ürünü, bir çok marka değeri ürünleri var. Bu ürünlerin sergilenebileceği düğün salonu, sinema salonu ve performans alanının olduğu günün 24 saati kullanılabilecek bir mekan haline gelmesi bizim en büyük isteklerimizden bir tanesidir.” – Mert CANTÜRK 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81