Partilerde yerel seçim hazırlığı

Mart 2019'da yapılacak yerel seçim için genel merkezlerde yoğun bir mesai var. AK Parti'de adaylık için başvuru süreci 16 Kasım’da sona eriyor. Yeni haftada MHP'de de başvuru süreci başlayacak. Cumhuriyet Halk Partisi ise, çarşamba günü yaklaşık 150 adayını daha açıklayacak.

Partilerde yerel seçim hazırlığı

Mart 2019'da yapılacak yerel seçim için genel merkezlerde yoğun bir mesai var. AK Parti'de adaylık için başvuru süreci 16 Kasım’da sona eriyor. Yeni haftada MHP'de de başvuru süreci başlayacak. Cumhuriyet Halk Partisi ise, çarşamba günü yaklaşık 150 adayını daha açıklayacak.

12 Kasım 2018 Pazartesi 22:03
Partilerde yerel seçim hazırlığı

Yerel seçime 5 ay kala, siyasi partilerde aday belirleme mesaisi devam ediyor.  AK Parti'de 5 Kasım'da başlayan aday adaylığı başvuru süreci 16 Kasım akşamı sona erecek. İktidar partisinde, belediye meclis üyelikleri içinse 3 Aralık'a kadar başvurular alınacak.
AK PARTİ TEMAYÜL YAPACAK
AK Parti 18 Kasım'da ise temayül yoklaması gerçekleştirecek. Temayül yoklamalarının tamamı elektronik ortamda yapılacak. 3 dönem kuralına takılan belediye başkanları ise tekrar aday gösterilemeyecek. Bu kurala takılan 79 mevcut belediye başkanı bulunuyor. Bunlardan biri büyükşehir, Biri il, 59'u ilçe, 18'i ise belde belediye başkanı.
CHP YARIN 150 İSMİ DAHA AÇIKLAYACAK

Cumhuriyet Halk Partisi'nde kamu çalışanları hariç aday adaylığı başvuruları 1-26 Ekim tarihleri arasında alındı. Anamuhalefet partisi, 24 Ekim'de 105 ilçe ve belde belediye başkan adayını açıklamıştı. Çarşamba günü CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak Parti Meclisi toplantısında 150 civarında aday daha belirlenecek.
MHP’DE BAŞVURULAR 15 KASIM’DA BAŞLIYOR
Milliyetçi Hareket Partisi'nde 15 Kasım'da başlayacak belediye başkan aday adaylığı başvuruları 15 Aralık'ta sona erecek. Parti, kamu görevlilerinin başvurularını da 1-15 Aralık tarihleri arasında alacak. Adayları teşkilatla istişare içinde belirleyecek parti, il ve ilçe yönetimlerinin teklif ettiği adayları Genel Merkez kriterlerine göre süzgeçten geçirecek. Adaylara yönelik temayül ve merkez yoklamasının yanında kamuoyu yoklamaları da yaptırılacak. İYİ Parti'de aday adaylığı için resmi başvurular 1 Aralık'ta alınmaya başlanacak. Başvuru süreci 15 Aralık'ta sona erecek.  Aday adaylarını belirlerken öncelikle teşkilatın görüşünü göz önünde bulunduracak parti, genel idare kurulunun kararı kapsamında merkez yoklaması ve teşkilatlarda temayül yoklaması yapacak.
BBP’DE SÜREÇ 19’UNDA BAŞLAYACAK
BBP'den yapılan açıklamaya göre, bugün gerçekleştirilen Genişletilmiş Divan Toplantısı'nda 31 Mart yerel seçimi ve aday belirleme süreçlerine ilişkin  kararlar alındı. Belediye başkanlığı aday adaylığı müracaatlarının 19 Kasım-21 Aralık  tarihlerinde yapılması ve tüm adayların merkez yoklaması yöntemiyle  belirlenmesine karar verildi. Öte yandan, il genel meclis ve belediye meclisi üyelik başvuranlarının  ise 11 Ocak 2019'a kadar devam edeceği belirtildi. Başvuru ücretleri, büyükşehir belediye başkanlığı için 3 bin lira, il  belediye başkanlıkları ve nüfusu 50 bin ve üzerinde olan ilçeler için 2 bin lira,  nüfusu 50 binin altında olan ilçeler için bin lira, belde belediye başkanlıkları  ve ilçe encümenlikleri için 500 lira olarak belirlendi. Müracaatlar, BBP Genel Merkezi veya aday adayı olunan il ve ilçe  teşkilatlarına yapılabilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81