Olağan Kongreye Olağanüstü Katılım

Ak Parti İlçe Teşkilatı'nın aylardır beklediği Alanya 6 ncı Olağan İlçe Kongresi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Yaklaşık 3 bin partilinin katıldığı ve "Millete hizmet yolunda, kutlu yürüyüşe devam" sloganı ile yapılan kongrede 2014'ün Kasım ayında bu yana başkan olan Mustafa Berberoğlu, görevini Mustafa Toklu'ya devretti

Olağan Kongreye Olağanüstü Katılım

Ak Parti İlçe Teşkilatı'nın aylardır beklediği Alanya 6 ncı Olağan İlçe Kongresi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Yaklaşık 3 bin partilinin katıldığı ve "Millete hizmet yolunda, kutlu yürüyüşe devam" sloganı ile yapılan kongrede 2014'ün Kasım ayında bu yana başkan olan Mustafa Berberoğlu, görevini Mustafa Toklu'ya devretti

02 Aralık 2017 Cumartesi 18:30
 Olağan Kongreye Olağanüstü Katılım
 
 
430 delegenin oy kullanacağı kongreye Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yanı sıra,  Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Ak Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse ,  Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,  Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdağan Enç, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Aytemiz Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin katıldı.
 
Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Alanya 6’ ncı Olağan İlçe Kongresi’ne yaklaşık 3 bin kişi katıldı.  Tören şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu yaptı.  Berberoğlu’nun ´veda konuşmasının sonrasında kürsüye sırasıyla Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel , Ak Parti  Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdağan Enç ,Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, ,  Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ve son olarak ise Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu çıktı.
ÇAVUŞOĞLU “ ALANYA’YA BU YAKIŞIRDI”
Kürsüye çıkan ve katılımcıları selamlayan Bakan Çavuşoğlu , “ Bugün muhteşem bir kadroyla gerçekleştirdiğimiz Alanya İlçe Kongremize hoş geldiniz. Tarihi bir kongre muhteşem bir atmosfer. Alanya’ya yakışan bir manzaradır bu. Sayın Cumhurbaşkanımızın Alanya ve Antalya’ya güveniyorum sözleri sonrası Alanya’ya da bu kongre yakışırdı” dedi.
Bakan Çavuşoğlu, “ 17 yıldır partimiz nasıl değişti ve büyüdüyse kongremizde de bu geçerlidir. Bu kongre de gördüm vefa da var.  Bir Mustafa görevini başka bir Mustafa’ya devir edebilir. Bizler geçiciyiz kalıcı olan davadır. Bu uzun ince yol her zaman dikensiz olmadı. Dikensiz gül bahçesinde siyaset yapmıyoruz. Bazen yollar daraldı ve engeller çıktı. Ama biz bu yolları hep beraber aştık. Bu kutlu yolculukta bizimle olan herkesle omuz omuza verdik. Kimse bu davanın üstünde değildir. Bu kutlu bir yolculuktur. Bu kongrede geçmişteki günlerimi hatırladım. Bu partinin kuruluşunda görev almaktan gurur duyuyorum.  Ve bazı yorulan arkadaşlarımızın yaptığı gibi bayrağı gençlere telim etmenin zamanının geldiğini düşünen arkadaşlarımızı da saygıyla selamlıyorum” dedi.
BİZDE ADAM SATMAK YOKTUR
Bakan Çavuşoğlu, “Bu kongrede değişimden bahsettik. Bu kongrede Berberoğlu, inşallah görevini Mustafa Toklu kardeşimize devredecek. Sayın Berberoğlu 4 yıllık görev süresince gece gündüz çalışmıştır. Referandum dahil tüm seçimlerde gayret göstermiştir. Kendisini asla yalnız bırakmayız bizde adam satma dışlama kullanıp atma yoktur.”
ALANYA İLKLERİN KENTİ
Antalya ve Alanya’ya yapılan hizmetlerden bahseden Bakan Çavuşoğlu, hizmetin en iyisini getirmeye devam edeceklerini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, Alanya’nın ilk ve tek olma yolunda ilerlediğini belirtti. İki üniversitesi olan tek ilçenin Alanya olduğunu hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, var olan değerlerin büyüyerek devam edeceğini söyledi. Alanyaspor’un Türkiye’nin her yerinde taraftarı olduğunu da belirten Çavuşoğlu,  Alanya halkını değerlerine sahip çıkmaya davet etti.
“BİZ KOYUNDA GÜDERİZ AVRUPAYI’DA YÖNETİRİZ”
17 yıldır bu davayı yalnız bırakmadınız bu kardeşinizi de yalnız bırakmadınız. 17 yıldır siz Alanyalıları temsil etmekten gurur ve onur duydum. Biz yörük çocuğuyuz koyunda güder avrupayı da yönetiriz.  Biz Türk bayrağını dünyanın her yerinde dalgalandırırken, hep sizlerden güç alıyoruz. Ve herkese insanlık dersi veriyoruz. İnsani yardımda birinci biziz.
“2019 ALANYA’DA AK PARTİ YILI OLACAK”
Küçük hesaplarla uğraşmayın bizim hedeflerimiz küçük hedefler değil. 2023-2053-2071 hedeflerini küçük hedefler mi sanıyorsunuz. Biz inanarak yola çıktık. Biz Recep Tayyip Erdoğan’a inandık. Bu davaya ve vizyonuna inandık. İnşallah 2019 da Alanya’ya da Ak geleceği getireceğiz. İnşallah 2019’da Recep Tayyip Erdoğan’ı inşallah Başkan yapacağız. 
 “ALMANYA’NIN DEMOKRASİSİNDE GELDİĞİ NOKTAYA BAKIN"
 
Kongreye, Almanya'da uzun dönem milletvekilliği yapan Mustafa Erkan'ın da katıldığını anlatan Çavuşoğlu, "En son seçimde, 'Sen Türkiye'yi, Recep Tayyip Erdoğan'ı savunuyorsun' diye listeye koymadı, hem de bunu koymayan sosyal demokrat parti." diyen Çavuşoğlu, şunları kaydetti: "Almanya'nın demokraside, insan hak ve hukuklarında, düşünce özgürlüğünde geldiği noktaya bakın. Referandumda bunu gördük, 'evet' diyenlere engel, 'hayır' diyenlere kucak aç. 'Hayır' için çalışanlara yer ver, Ermeni soykırımını tanıyanlara yer ver ama Mustafa Erkan gibi 'Ben ülkemi milletimi satmam, Alman vatandaşı olsam da Türk olduğumu unutmadım, Türkiye ile gurur duyuyorum' diyen isanları da hemen kıyma makinesine at, dışla ama biz kardeşimizi yalnız bırakmadık, şimdi benim özel danışmanımdır beraber çalışacağız."AK Parti'de "Kullan at"ın olmadığını belirten Çavuşoğlu, davaya ihanet etmeyen herkese sahip çıktıklarını, Türkiye için tünelleri delik deşik ettiklerini bildirdi.Türk bayrağını dünyanın her yerinde dalgalandırırken, kendilerini Türk milleti sayesinde güçlü hissettiklerini anlatan Çavuşoğlu, "Zorluklara karşı mücadele ediyoruz, Türk'ün onurunu hiç yerde çiğnetmiyoruz. Herkesle başa baş mücadele ediyor, insanlık dersi veriyoruz. İnsani yardımda açık ara dünyada birinci ülke Türkiye Cumhuriyeti'dir." diye konuştu.AK Parti olarak inanarak yola çıktıklarını aktaran Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, davanın vizyonuna inandıklarını, o yüzden daha çok çalışmak gerektiğini vurguladı."Neden hep bizim üstümüze geliyorlar. Soğukkanlılıkla düşündüğümüz zaman bize karşı oynanan oyunların sebeplerini siz mutlaka iyi tespit ediyorsunuz." diyen Çavuşoğlu, içeride ve dışarıda Türkiye'yi neden tökezletmek istediklerini gördüklerini, buna karşı mücadele ettiklerini söyledi.
“SADECE HDP’DE DEĞİL CHP’DE DE TÖRÖR ÖRGÜTLERİNİN GÜDÜMÜNDE VEKİLLER VAR”
 
Türk milletine saygı duymayı herkesin öğrenceğine işaret eden Çavuşoğlu, şöyle konuştu: "İçeride hainler yok mu? Var. PKK'nın güdümünde olan siyasetçiler var. Siz sanmayın sadece HDP, PKK'nın güdümünde. Bugün CHP'nin içinde PKK'ya destek veren, sempati duyan siyasetçiler var. Bugün CHP içinde DHKP-C'li milletvekilleri var, ön seçimle girdiler. Siz bunlara ülkeyi teslim eder misiniz? Ülkenin eğitimini bunlara verir misiniz? Ülkenin dış politikasını, ekonomisini bunlara teslim eder misiniz? İşte HDP'li belediyeler verilen paraları Kandil'e gönderdiler. O yüzden bu ülkenin başka şansı yok, daha çok güçlü olmamız lazım. Bizimle beraber Türkiye'yi seven milliyetçi olan herkesle biz iş birliği de ittifak da yaparız. Bizim kriterimiz budur, vatanını milletini seven insanlar."
 
Vatan, millet sevgisinde ideolojisinin, sağı solu olmadığını ifade eden Çavuşoğlu, o yüzden vatanını milletini seven insanlarla yollarına devam edeceklerine vurgu yaptı.
 
Bakan Çavuşoğlu, FETÖ'nün kullandığı, FETÖ'ye hizmet eden siyasi partilerin bu memlekete vereceği bir şey olmadığını belirterek, şöyle devam etti:
 
"Bugün nasıl Amerika'da birçok kurum FETÖ'nün yönlendirmesiyle hareket ediyorsa, New York'taki dava dahil bugün CHP de yine bazı partiler de FETÖ'nün güdümündedir. Bunu bilerek söylüyoruz, o sebeple gerçekleri herkese anlatalım. Alanya'da da vatanın milletini seven CHP'lileri biliyorum. Onlara da diyorum ki Türk halkı adına, FETÖ'nün güdümünde olan PKK'ya sempati duyan insanların peşinde koşmayın kardeşim. Vatan sevgisinin ideolojisi olması olmaz, işte ne kadar çok çalışmamız, ne kadar güçlü olmamız lazım bunları görelim."
 
Sorumluluklarının sadece Alanya ve Türkiye ile sınırlı olmadığını, yüz yıldır bekleyen evladıfatihanlar olduğunu aktaran Çavuşoğlu, "Biz ecdadımızın yurt dışında yaptığı eserlerin garip guraba bırakamayız. Bizlere umudu olanlara sırtımızı çeviremeyiz. Yardım bekleyenlere bir sırtımızı dönüp, yürüyüp gidemeyiz." dedi.
 
Bakan Çavuşoğlu konuşmasının ardından görevi Mustafa Toklu’ya devreden Mustafa Berberoğlu’na plaket verdi.  "Millete hizmet yolunda, kutlu yürüyüşe devam" sloganı ile yapılan kongrede 2014'ün Kasım ayında bu yana başkan olan Mustafa Berberoğlu, görevini Mustafa Toklu'ya devretti.AK Parti Genel Merkezi tarafından ismi aday olarak açıklanan Mimar Mustafa Toklu listesini açıkladı. Listede 25 asil 13 yedek isim bulunuyor.
 
 ASİL
1. MUSTAFA TOKLU
2. AHMET ÇAĞLAR
3. ALAADDİN IŞIK
4. BİLAL AZAK
5. CELİL TOPAL
6. FATMA ANILGAN
7. FERİT YÜCEL ERGÜN
8. HALİL İBRAHİM TOPRAK
9. HASAN KAÇMAR
 10. HASAN SİPAHİOĞLU
 11. HÜSEYİN UÇKAYA
 12. İLYAS YILMAZ
13. KÜBRA KEPENEK
14. MEHMET ALİ KİRİŞ
 15. MUSTAFA AKÇOCUK
16. MUSTAFA DEĞİRMENCİ
 17. NAZIM ŞİFA
18. OYA DİLER
 19. SABRİ TOS
20. SAVAŞ ÇELİK
21. SERDAR SÖNMEZ
22. ŞEREF OKTAY
 23. ŞÜKRAN ÇALIK
 24. YAKUP GÖMEÇ
 25. YÜKSEL KAYA
 
YEDEK
1. YUNUS ÖZKARTAL
 2. TURAN AKTAŞ
3. MEHMET YENİALP
 4. AHMET ÇETİN
 5. ÖMÜR YAŞAR ASLAN
 6. ALİ AVARA
7. HASAN TOKAÇ
 8. HALUK ŞENTÜRK
 9. KÜBRA TAŞKIRAN
10. MESUT YÜKSEL
11. FADİME KAÇAR
12. HACI ŞAHİN
13. MELİKE DOĞRU
Son Güncelleme: 02.12.2017 18:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81