MÜJDELERLE GELDİ

Yoğun gündemine rağmen Alanya'ya gelen Bakan Çavuşoğlu, ALTSO'da 102 mahalle muhtarı ve çok sayıda vatandaşa seslendi. Verdikleri sözleri bir bir yerine getirdiklerini belirten Çavuşoğlu, "Antalya-Alanya otobanı, hızlı tren projeleri hazır. Bunlarla ilgili de önümüzde ki günlerde gelişmeler olacak" dedi.

MÜJDELERLE GELDİ

Yoğun gündemine rağmen Alanya'ya gelen Bakan Çavuşoğlu, ALTSO'da 102 mahalle muhtarı ve çok sayıda vatandaşa seslendi. Verdikleri sözleri bir bir yerine getirdiklerini belirten Çavuşoğlu, "Antalya-Alanya otobanı, hızlı tren projeleri hazır. Bunlarla ilgili de önümüzde ki günlerde gelişmeler olacak" dedi.

28 Ekim 2016 Cuma 23:17
MÜJDELERLE GELDİ
Yoğun gündemine rağmen  Alanya'ya gelen Bakan Çavuşoğlu, ALTSO'da 102 mahalle muhtarı ve çok sayıda vatandaşa seslendi. Verdikleri sözleri bir bir yerine getirdiklerini belirten Çavuşoğlu, "Antalya-Alanya otobanı, hızlı tren projeleri hazır. Bunlarla ilgili de önümüzde ki günlerde gelişmeler olacak" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, iki gün önce çıktığı Estonya gezisinin ardından Perşembe akşamı özel uçakla Alanya-Gazipaşa Havalimanı'na (GZP) geldi. Bakan Çavuşoğlu'nu burada Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ve Gazipaşa Kaymakamı Kadir Ekinci ile ALTSO Başkanı Mehmet Şahin'in yanı sıra çok sayıda partili karşıladı. Akşam Alanya'ya gelişinde bir taziye ziyareti gerçekleştiren Bakan Çavuşoğlu, daha sonra beraberindekilerle birlikte Yayla Yolu Caddesi üzerindeki bir restoranda çorba içti. Dün sabah ise, geçen hafta hayatını kaybeden turizmci Arif Zamanoğlu'nun ailesi ile eğitimci Bahri Ergün'ün ailesine taziye ziyaretinde bulunan Bakan Çavuşoğlu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'na (ALTSO) geçti.
SALON DOLDU TAŞTI
Burada bir süre yakın dostu olan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin'in odasında dinlenen Bakan Çavuşoğlu, ardından meslek odası başkanları ve muhtarlarla toplantıda bir araya geldi. Toplantıya, Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Akbaba, AK Parti İlçe Başkanvekili Yusuf Mecek, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, 102 mahalle muhtarı, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
'PEŞLERİNİ BIRAKMIYORUZ'
Bugüne kadar yurtdışından Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi 17 kişiyi aldıklarını ve yargıya teslim ettiklerini belirten Bakan Çavuşoğlu ise, "Bu sayı her geçen gün artıyor, peşlerini bırakmıyoruz. Asya'dan, Afrika'dan Latin Amerika'ya kadar birçok ülke bu hainlerin oradaki derneklerini, faaliyetlerini sonlandırıyor" dedi.
'BU MİLLETİN AYAĞININ ALTI ÖPÜLÜR'
15 Temmuz darbe girişiminde milletin hemen sokağa dökülüp darbecilere geçit vermediğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Bu ülke ve bu millet için ne kadar hizmet etsek azdır. Bu milletin elini, ayağının altını ne kadar öpsek azdır" diye konuştu. Bakan Çavuşoğlu, "FETÖ'nün hasta zihniyetteki sözde lideri, kendisini tüm kainatın imamı olarak tanımlıyor. Yani darbe başarılı olsaydı Türkiye'ye imam olarak getireceklerdi. Ama ne Türkiye'nin, ne Müslümanların, ne Avrupa'nın, ne de Müslüman dünyasının imamı. Kainatın imamıymış. Ne kadar hasta bir zihniyet değil mi? O yüzden tüm dünyada aynı emeller içinde, aynı yöntemlerle devletin içine, özellikle okullarında okuttukları kişileri sızdırarak, sonra devletin içine yerleştirerek oraları da kontrol altına almak istiyorlar. Bazı ülkelerde maalesef geç kalınmış" dedi.
‘OTOBAN VE HIZLI TREN PROJELERİ HAZIR'
Bakan Çavuşoğlu konuşmasına şöyle tamamladı: "Bu yoğun tempomuza rağmen buraları ihmal etmiyoruz. Buralara bizi siz gönderdiniz. Biliyoruz, 12 ay turizm ve bir çok istekleriniz mevcut. Bizimde vermiş olduğumuz vaatlerimiz var ve bunları yerine getiriyoruz. Antalya-Alanya otobanı, hızlı tren projeleri hazır. Sağlık turizmi ile ilgili çalışmalarımız var. Yeni Tıp Fakültesi kuruluncaya kadar Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi faaliyet gösterecek. Sağlık Bilimleri, Turizm ve Spor Bilimleri Fakültelerini Alanya'ya kazandırdık. AKDAĞ'ı Alanya'ya kazandırıyoruz. Kışın ve yazın burası kayak merkezi olarak hizmet verecek. Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesini güçlendirmeliyiz. Bu Üniversitelerin şehre katkısı çok büyük. Alanya'yı canlandırıyorlar. Bu canlılık ilerleyen zamanlarda katlanarak artacak. Biz bunları yaparken Alanya kendi değerlerime sahip çıkmalı.
'TRİBÜNLER BOŞ OLURSA ÜZÜLÜRÜZ'
Alanyaspor'a da destek olmanız şart. Stadyum her maçta dolmalı. Bu takım Alanya'ya çok büyük katkı sağlıyor. Tribünleri boş, görünce üzülüyoruz. Geçen sene daha fazla vardı. Geçen hafta baktım, Bursaspor seyircileri şehirdeydi ama tribünde de Bursaspor seyircisi bizim seyircimizden fazla olursa o zaman biz üzülürüz. Kombine sahibi arkadaşlarımızın bile ilgisi azalmış. 'Efendim düğün vardı, şu, bu vardı'. Düğünümüze uğrayacağız, ziyaretlerimizi yapacağız ama iki saatlik maçımıza da zaman ayıracağız. Alanyaspor kendisini sahipsiz hissetmemeli." İstanbul'da birçok tur şirketinin Alanyaspor'un Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi takımlarla yapacağı maçlara turlar düzenlediğini hatırlatan Çavuşoğlu, hazıra konmamak gerektiğini belirterek, katkı sağlayacak çalışmalara sahip çıkılmasını istedi. Alanyaspor'a tüm Türkiye'de büyük bir sempati olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, "Mütevazı bir takım." dedi.
ÇAVUŞOĞLU'NDAN BAŞKAN ŞAHİN'E TEŞEKKÜR
Bakan Çavuşoğlu, doğalgazın Alanya’ya yakın zamanda gelecek olmasında ve ALTSO Turizm Meslek Yüksek Okulu'nun kısa sürede Alanya’ya kazandırılmasındaki emekleri nedeniyle ALTSO Başkanı Mehmet Şahin'e ve yönetimine de teşekkür etti. - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 28.10.2016 23:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81