Milletvekilleri yemin etti

TBMM’de 27. Dönem Parlamentosu’nun milletvekillerinin ant içme töreni Cumartesi günün gerçekleştirildi. Alanya’dan da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milletvekili Sena Nur Çelik yemin etti.

Milletvekilleri yemin etti

TBMM’de 27. Dönem Parlamentosu’nun milletvekillerinin ant içme töreni Cumartesi günün gerçekleştirildi. Alanya’dan da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milletvekili Sena Nur Çelik yemin etti.

08 Temmuz 2018 Pazar 21:38
Milletvekilleri yemin etti

27. Dönem Parlamentosu’nun, milletvekillerinin ant içme töreni için Cumartesi günü saat 14.00'te toplandı. Ant içme törenini TBMM Başkanı İsmail Kahraman yönetti. TBMM Genel Kurulu, Yüksek Seçim Kurulu’nun milletvekili genel seçimi kesin sonuçlarının ilanını takip eden üçüncü gün saat 14.00'te çağrısız olarak toplanması kuralı uyarınca Cumartesi günü saat 14.00'te TBMM Geçici Başkanı, İyi Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz başkanlığında toplandı.
ERDOĞAN LOCADAN İZLEDİ 

Durmuş Yılmaz, milletvekili ant içme töreninden önce, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'dan görevi devraldı. Başkanlık mührünü de alan Yılmaz, daha sonra TBMM Geçici Başkanı olarak Genel Kurulu yönetti. TBMM Geçici Başkanvekili olarak Ak Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü görev yaptı. Köylü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Meclis'e gelişinde törenle karşıladı ve uğurladı. Ant içme, her milletvekilinin Anayasa'daki metni kürsüden yüksek sesle aynen okuması suretiyle oldu. Milletvekilleri seçim çevresi, soyadı ve adlarının alfabe sırasına göre ant içerken, Ant içme töreninde bulunmayan milletvekilleri, katıldıkları ilk birleşimin başında yemin edebilecek. Milletvekilleri ant içerek göreve başladı. Ant içmekten imtina eden milletvekilleri, milletvekili sıfatından kaynaklanan haklardan yararlanamayacak. 
ANTALYA’DAN 16 VEKİL KATILIYOR 
24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde, Antalya’dan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bu dönem 16 milletvekili görev yapacak. 24 Haziran seçimlerinde Antalya'dan Ak Parti 6, CHP 5, İyi Parti 3, MHP ve HDP 1'er olmak 16 milletvekili meclise gönderdi. Meclis’te Ak Parti'den Mevlüt Çavuşoğlu, Mustafa Köse, Sena Nur Çelik, İbrahim Aydın, Atay Uslu ve Kemal Çelik, CHP'den Deniz Baykal, Çetin Osman Budak, Rafet Zeybek, Aydın Özer ve Cavit Arı, İyi Parti'den Feridun Bahşi, Hasan Subaşı ve Tuba Vural Çokal, MHP'den Abdurrahman Başkan, HDP'den ise Kemal Bülbül Antalya’yı temsil edecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81