MHP TEPKİLİ

MHP TEPKİLİ

03 Ekim 2017 Salı 20:08
MHP TEPKİLİ
Aytemiz Akaryakıt Dağıtım AŞ.'nin " kapasitesini yükseltmek istemesine bir tepki de MHP Alanya İlçe Teşkilatı’ndan geldi. MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, "Bölgemize hiçbir yararı olmayan bu tesisin daha da büyütülmemesi için Alanya halkımız ile birlikte sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi. 
 
PROJE TEPKİ ÇEKMİŞTİ
Mevcut kapasitesini yükseltmek isteyen Aytemiz Akaryakıt Dağıtım AŞ.'nin "Yanasma Dolfeni Tesisinin Kapasite" projesiyle ilgili geçtiğimiz 29 Eylül ayında Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı yapılmıştı. ÇED raporunun katılımcılara gösterildiği toplantıda, çevre halkı ve mahalle muhtarları, tesisin büyümesinin turizme, tarıma ve caretta caretta türü deniz kaplumbağalarının yuvalama ve yumurtlama alanını etkileyeceğinden projeye tepki göstermişti. 
MHP TEŞKİLATI AÇIKLAMA YAPTI
MHP Alanya İlçe Teşkilatı da, tesisin önünde toplanarak kapasitenin büyümesinin ciddi zararlar vereceğini belirtip duruma tepki gösterdi. Teşkilat adına basın açıklaması yapan MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, akaryakıt ve LPG depolama ve dağıtım tesisi için Yeşilöz ve Uğrak Mahallelerinde imar planı onanan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 12.11.2013 tarihinde planı onaylanıp ruhsat verildiğini, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından ise 18.08.2016 tarihinde lisans verildiğini belirtti. Türkdoğan, "Bu tesisin ilk alınan ruhsatında 45 bin metreküp depolama 40 bin DWT’luk akaryakıt tankerlerinin yanaşabileceği Dolfen Tesisi bulunmakta. İlgili firma bahsi geçen tesisi 100 bin metreküplük depolama ve 160 bin DWT’lik akaryakıt tankerlerinin yanaşabileceği dolfen tesisini büyütmek istemekte. Projede hedeflenen kapsama alanı tüm Akdeniz bölgesi, Burdur, Isparta, Muğla, Antalya, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve Konya illerini kapsamaktadır" dedi.
"BÖLGE HALKINA İSTİHDAM YARATILACAĞI GÖSTERİLMEKTEDİR"
Sahanın seçilme sebepleri hakkında konuşan Türkdoğan, "Akaryakıt, tüketim yerlerine yakın ve ulaşımın daha az maliyetli olması, bölgedeki kara tanker taşımacılığını en aza indirerek Antalya-Alanya-Gazipaşa karayolundaki trafik yükünün azaltılması, trafik yükünün azaltılmasına katkı olarak turizm bölgesi olan Alanya bölgesinde kaza risklerinin azaltılması, güvenli taşımacılığın sağlanması bölge halkına istihdam yaratılacağı gösterilmektedir.” Tesisin kapasite artırımı yapabilmesi için 13 ayrı kurumdan izin alınması gerektiğinin altını çizen Türkdoğan, "Alanya ilçesi Yeşilöz ve Uğrak Mahalleleri SİT alanı ve Yeşilöz sahili caretta carettaların üreme ve yumurtlama alanı ve ilçede 584 tesis 170 bin 890 yatak kapasiteli tesisler ile turizme hizmet veriyor. Turizmin sermayesi ise kum, deniz güneş, doğa ve tarih" diye konuştu. Alanya’da 45, Gazipaşa’da 15 akaryakıt istasyonu bulunduğunu hatırlatan Türkdoğan, "Her istasyon günlük ortalama 1 tanker satışını yapıyor. Bu duruma göre Alanya-Gazipaşa karayolu sınırları içerisinde günlük hareket eden akaryakıt tanker sayısı en fazla 60 araçtan oluşuyor. 140 bin ton depolama ve dağıtım kapasitesi olan bu tesis tam kapasite ile çalıştığını düşünürsek, 20 tonluk taşıma kapasiteli tankerlerin 7 bini Alanya trafiğinde hareket etmesi demektir" dedi.
"TRAFİĞİ KAOSA SÜRÜKLEYECEK"
Tesisin ilçeye ne kazandırıp, neleri kaybettireceği sorusuna da yanıt veren Türkdoğan, "Denizin içerisinde kurulmuş olan platformda, yanaşacak olan tankerlerde meydana gelebilecek, akaryakıt boşaltım esnasındaki olası bir kazada, nesli tükenmekte olan caretta caretta kaplumbağalarının yumurtlama ve üreme bölgesi tahribata uğrayacak, bir doğa faciası yaşanması kaçınılmaz olacak. Deniz kirliliğinden deniz canlıları yok olacak. Alanya’da turizm işletmeciliği bitecek ve yatırımlar bitme aşamasına gelecek. Bölgede bu tesisin yapılması ile amaçlanan trafik yoğunluğu azaltmayacağı gibi tesisin tam kapasite çalışması durumda trafiğe çıkacak olan 7 bin tanker trafiği kaosa sürüklenecek, can ve mal kaybına neden olabilecek kazalar artacak. İnşaat ve emlak sektörü çok büyük zarar görecek. Bölgede sürdürülen tarım sektörü zarar görecek. Görüntü ve gürültü kirliliği oluşmuş ve artacak. Tesis kuruluş vaatlerinden olan bölge insanının istihdamı 40-50 kişi ile sınırlı kalacak, kazanan sadece firma olacak. Bu tesise ve kapasite arttırma projesine izin verecek olan 13'üncü devlet kurumu ve hükümet. MHP Alanya İlçe Teşkilatı olarak, bölgemize hiçbir yararı olmayan bu tesisin daha da büyütülmemesi için, Alanya halkımız ile birlikte sonuna kadar mücadele edeceğiz" ifadelerine yer verdi.
Son Güncelleme: 03.10.2017 20:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81