Mecliste gündem koronavirüs önlemleri

Başkan Yücel’in yerine Kerim Aydoğan’ın vekalet ettiği mecliste Korona virüs vakalarının artışına dikkat çekti. Aydoğan, “Önceden hiç vaka yokken şimdi bakıyoruz ki çember giderek daralıyor. Covid-19 konusunda hepimiz daha tedbirli, dikkatli olabilirsek ancak bununla baş edebileceğiz” dedi.

Mecliste gündem koronavirüs önlemleri

Başkan Yücel’in yerine Kerim Aydoğan’ın vekalet ettiği mecliste Korona virüs vakalarının artışına dikkat çekti. Aydoğan, “Önceden hiç vaka yokken şimdi bakıyoruz ki çember giderek daralıyor. Covid-19 konusunda hepimiz daha tedbirli, dikkatli olabilirsek ancak bununla baş edebileceğiz” dedi.

01 Eylül 2020 Salı 12:40
Mecliste gündem koronavirüs önlemleri

Alanya Belediye Meclisi Aylık Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Alanya Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen meclise Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in raporlu olması nedeniyle Kerim Aydoğan başkanlık etti. Meclise MHP grubundan, Tunahan Kasapoğlu, Fevzi Alaaddinoğlu, Emine Çalış, AK Parti grubundan Mehmet Şenli,  İYİ Parti grubundan Didem Dim Özaltın, Hasan Can Kamburoğlu, Hacı Mevlüt Zavlak, Hasan Basar katılmadılar. Meclisi MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan ile CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ da izlediler.

"ÇEMBER GİDEREK DARALIYOR"

Mecliste konuşan CHP Grup Sözcüsü Erkan Demirci,  "Aylardır Korona virüs konusunda toplumu uyarmaya çalıştık ama görünüyor ki iyiye giden bir şey yok. Hastalığın pik yaptığı dönemde kimsede Covid-19'a rastlanmazken, son dönemde çemberin giderek daraldığını ve en yakınımızdakilerin bile hastalığa yakalandığını görüyoruz" dedi.

"KİRALAMADA ÖNCELİK YEREL BELEDİYELER OLMALI"

Antalya Büyükşehir eski Başkanı Menderes Türel döneminde hizmete açılan ve son dönemde MUÇEV'e kiralanan Aydap'taki kadınlar plajına da değinen Demirci,  "Türel döneminde 3 yıllığına kiralanan ve 2 milyon lira yatırımla hizmete açılan Aydap Plajı büyükşehir belediyesi tarafından kiralanmamak istenmiş MUÇEV'e verilmiştir. Kiralamada öncelik yerel belediyelere verilmeli diye düşünüyoruz" diye konuştu. 

"KENDİ GÖRÜŞÜMÜZÜ BAKANLIĞA İLETECEĞİZ"

Mahmuz konusunda da konuşan Demirci,  "Konu başkanlık tarafından meclis gündemine alınmadı. Bakanlık (Çevre ve Şehircilik Bakanlığı)  ilgili idareler 45 gün içerisinde görüş belirtmezse ilgili idarenin görüşünü olumlu görüş olarak kabul eder diyor. Mümkünse bakanlığa yazı yazarak erteleme isteyelim. Bu da olmazsa konunun bugün görüşülmesini istiyoruz. Buradan çıkacak sonuç ne olursa olsun biz görüşümüzü bakanlığa ileteceğiz" ifadelerini kullandı.

"TAVİZ VERMEYELİM"

İYİ Parti'li Fikret Arık, meclisin hayırlı olmasını dilerken, AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Ali Kiriş ise, "Tüm Alanya halkına bir mesajı iletmek istiyoruz. Hastalık sayısında bir artış yaşıyoruz. Maske, sosyal mesafe ve hijyenden taviz vermeyelim" dedi.

"YÜCEL'IN SAĞLIK DURUMU İYİ"

MHP Grup Sözcüsü Mustafa Tuna da, "Başkan Yücel'e geçmiş olsun diyorum. Sağlık durumu iyi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" diye konuştu.

"TEDBİRLİ OLURSAK BAŞ EDEBİLECEĞİZ"

Aydoğan,  "Yücel'e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Böcek'e de acil şifalar diliyorum. Aramızdan Didem Dim Özaltın,  Tunahan Kasapoğlu,  bazı belediye çalışanları süreci evinde geçiriyor. Önceden hiç vaka yokken şimdi bakıyoruz ki çember giderek daralıyor. Covid-19 konusunda hepimiz daha tedbirli, dikkatli olabilirsek ancak bununla baş edebileceğiz" ifadelerini kullandı.

"HİBELERİ ANLAYAMIYORUZ"

Mecliste önce Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan gelen maddeler görüşüldü. Maddeler görüşülürken konuşan Arık,  "Belediye ile ticari ilişkisi olan firmaların hibelerini anlayamıyoruz. Buna ret verdik" dedi.

"TEREDDÜTLERE NEDEN OLDU"

Aydoğan da, "İnsanlar mutlu olduğu ortamda hibede bulunabiliyor" derken, Demirci,  "Aynı şirketin 2 araç hibe etmesi bizde tereddütlere neden oldu. Bu 2-3 maddede çekimser oy kullanacağız" diye konuştu.

"BU KİŞİYİ SUÇLAYAMAYIZ"

Aydoğan da, "2 şirketi olduğu için bu kişiyi suçlayamayız. Güvenli ölçüde bunlar yapılabildiği ölçüde sorun olacağını düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ RET OYU VERDİ,  CHP ÇEKİMSER KALDI

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda birinci madde oy birliği ile kabul edildi. İkinci ve üçüncü maddeyi AK Parti ve MHP grupları kabul ederken, İYİ Parti grubu kabul etmedi. CHP grubu ise çekimser oy kullandı. İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile imarla ilgili Plan ve Proje Müdürlüğü’nden gelen taleplerin görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler bölümüne geçildi.

“BUNA BAŞKAN KARAR VERSİN”

Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Demirci, mahmuz konusunda 45 günlük ek süre istenmesi talebini yineledi. Bu talebe Aydoğan, “Buna başkan (Adem Murat Yücel) karar versin” diyerek cevap verdi.

“GEREKİRSE İHALE ŞEKLİ DEĞİŞTİRİLMELİ”

Yılmaz Bağışlar da,  "Sapadere'de uyarı yazılarının eksikliği nedeniyle bir kaza oldu. Burayla ilgili ihale şeklini de değiştirmek gerekiyor. Gerekiyorsa bunu yapmamız gerekiyor. Bu konu uzun vadede belediyenin imajını da olumsuz etkiliyor. Burasının ihalesinin ve gerekli ön çalışmalarının yapılıp turizme açılması gerekiyor” dedi.

“SAPADERE’Yİ İNSANLARA GÖSTERMEK GÖREVİMİZ”

Aydoğan da,  "Orayı (Sapadere) insanlara gösterebilmek en önemli düşünlerimizden biri. Alanya'nın ve Türkiye'nin en güzel yerlerinden birini insanlara göstermek görevimiz. Mutlaka oranın en güzel hale gelmesi gerek” diye cevap verdi. 

“ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE GÖRECEĞİZ”

Daha önceki meclislerden birinde ilçedeki MOBESE kameralarının artırılması kararı alındığını hatırlatan Bağışlar, son durumun ne aşamada olduğunu da sordu. Soruyla ilgili Aydoğan,  "Altyapı çalışmaları hızlandırıldı. Çalışmalar yapılıyor. Önümüzdeki günlerde göreceğiz” ifadelerini kullandı.  Bir sonraki meclis toplantısı 6 Ekim Salı günü gerçekleştirilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81