Kılıçdaroğlu: Yüzde 60’ı ortaya çıkarmak zorundayız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kemer’de bir otelde düzenlenen Kadın Kolları Eşgüdüm Toplantısı’nda partisinin 81 ilden gelen kadın kolları başkanlarına hitap etti.

Kılıçdaroğlu: Yüzde 60’ı ortaya çıkarmak zorundayız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kemer’de bir otelde düzenlenen Kadın Kolları Eşgüdüm Toplantısı’nda partisinin 81 ilden gelen kadın kolları başkanlarına hitap etti.

15 Nisan 2018 Pazar 21:51
Kılıçdaroğlu: Yüzde 60’ı  ortaya çıkarmak zorundayız

 Anadolu kadının tüm dünyadaki kadınlardan farklı olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, “Bizim ülkemizin kadınları Kuvayı Milliye hareketinin önemli aktörlerinden birisidir. Kurtuluş Savaşı'na çocuğuyla omzunda top mermisiyle gece gündüz katkı vermiştir bu ülkenin kadınları. Şimdi yeni bir mücadelenin eşiğindeyiz. Kaybetme lüksümüz yok. Acaba çalışayım mı çalışmayayım mı deme lüksümüz yok. Bu mücadeleyi sadece CHP’li kadınlar olarak yapmayacağız. Kuvayı Milliye'de nasıl kadınlar mücadeleyi ortak yürüttüyse Cumhuriyet'i 2019’da demokrasiyle taçlandırmak için bütün kadınları kucaklamak zorundasınız, aydınlatmak zorundasınız” diye konuştu. 

“2019’da önümüzde iki seçenek var” diyen Kılıçdaroğlu, “Diktatörlük, demokrasi. İkisinden birini seçeceğiz. Demokrasi istiyorsak daha fazla çalışacağız. Baskı yapacaklar, sizler çalışırken engelleneceğinizi biliyorum. Ama biz 2019’da en az yüzde 60’lık bir demokrasi gerçeğini ortaya çıkarmak zorundayız. Öyle yüzde 50 falan değil, en az yüzde 60. Bu ülkenin insanları hangi partiden, hangi görüşten olursa olsun demokrasiyi savunuyor. AK Partili kardeşlerin içlerinde demokrasiyi savunan kadınlar ve erkekler var. Ülkücü kardeşlerim demokrasiyi savunuyorlar. Cumhuriyet'i 2019'da demokrasiyle taçlandırırsak mücadeleyi ayrım yapmadan birlikte vereceğiz“ ifadelerini kullandı. 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81