‘Güçlü bir meclis listesiyle seçime gireceğiz’

Belediye Meclis listelerinin İSK'ya teslim edilmesine sayılı günler kala liste formülü kesinlik kazanmadı. MHP İlçe Başkanı Türkdoğan, her şartta en güçlü meclis listesiyle seçime gireceklerini, AK Parti ile uyum içerisinde çalışacaklarını söyledi.

‘Güçlü bir meclis listesiyle seçime gireceğiz’

Belediye Meclis listelerinin İSK'ya teslim edilmesine sayılı günler kala liste formülü kesinlik kazanmadı. MHP İlçe Başkanı Türkdoğan, her şartta en güçlü meclis listesiyle seçime gireceklerini, AK Parti ile uyum içerisinde çalışacaklarını söyledi.

13 Şubat 2019 Çarşamba 21:13
‘Güçlü bir meclis listesiyle seçime gireceğiz’

Cumhur İttifakı'nın adaylarının belirlenmesinin ardından gözler belediye meclis listesine çevrildi. Listelerin İlçe Seçim Kurulu'na (İSK) teslim süresi 17 Şubat'ta son bulacak, iki günlük itiraz sürecinin ardından 19 Şubat'ta listeler kesinlik kazanacak. Listelerin teslimine az bir zaman kala Cumhur İttifakı cephesinde tek mi? çift mi? sorusu yanıt bulamadı. MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan ile AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu Genel Merkez'den gelecek talimatları bekliyor. 
AK PARTİ 28 KİŞİLİK ÖZEL EKİP OLUŞTURDU

AK Parti, belediye meclis üyeliklerini belirlemek için 28 kişilik özel bir komisyon oluşturdu. Genel başkan yardımcıları ile onların yardımcılarından oluşan komisyon, tüm bölgelerde aynı anda mülakatlar yaparak bir liste oluşturacak. Adayların partiyle bağlarının yanı sıra, geçmiş dönemdeki durumlarına ve yaptıkları işe göre sakıncalı bir durumlarının olup olmadığı konusunda detay inceleme yapılacak. 14 Şubat’a kadar tamamlanacak olan bu çalışma sonucu ortaya çıkacak liste, Genel Merkez’de değerlendirilecek. 14-19 Şubat arasında da AK Parti ile MHP arasında, Cumhur İttifakı kapsamında ortak liste verilebilecek bölgelerin olup olmadığına bakılacak.
‘HENÜZ TALİMAT GELMEDİ’
Genel Merkezden gelecek karar ne olursa olsun en güçlü belediye meclis listesiyle seçime gireceklerini vurgulayan MHP İlçe Başkanı Türkdoğan, "Cumhur İttifakı çatısı altında AK Parti ile seçimlere çok daha güçlü bir şekilde gireceğiz. Bizim için Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel ne ifade ediyorsa Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Adayı'mız Menderes Türel bey de aynı şeyleri ifade etmektedir. Dolayısıyla 'Alanya'da Yücel, Antalya'da Türel' sloganıyla seçim çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz. ‘dedi. Cumhur İttifakı kapsamında seçimlere AK Parti ile ortak listeyle mi girileceğine ilişkin Genel Merkezden gelecek talimatı beklediklerini söyleyen Türkdoğan, 'Her şartta Milliyetçi Hareket Partimize belediye meclis üyeliği için yapılan aday adaylığı müracaatlarından gördük ki, kaliteli ve düzgün belediye meclis listesiyle bu seçimlerde yerimizi alacağız. Cumhur İttifakı ülkenin ve milletin bekası için doğal mecrasında oluşmuş bir ittifaktır. Bu ittifak gerek Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın söylemlerinde olduğu gibi, gerek ise Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin de söylemlerinde olduğu gibi zaruriyettir, elzemdir. Pazara kadar değil mezara kadar devam edecek olan bir ittifaktır" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81