En önemli kriter

En önemli kriter

27 Ekim 2017 Cuma 22:25
En önemli kriter
Ak Parti Alanya İlçe Başkanını belirlemek için dün ilçeye gelen Ak Parti Antalya seçim sorumlusu heyeti üyeleri, temayül yoklaması yaptılar. temayül öncesinde aday olmayacağını ve kendisine oy atılmamasını isteyen Berberoğlu, gazetemize yaptığı açıklamada, “Başkanın belirlenmesi için en önemli kriter temayül” dedi.
 
 
150'YE YAKIN OY KULLANILDI
Adalet ve Kalkınma Partisi Alanya İlçe Teşkilatı'nın Eylül'de yapılması planlanırken Ekim ayına ertelenen, daha sonra AK Parti Genel Merkezi tarafından daha ileri bir tarihte yapılacağı açıklanan AK Parti İlçe Kongresi öncesi haftalardır Alanya'ya gelip temayül yapması beklenen İl Başkanı Rıza Sümer dün beraberinde AK Parti Genel Merkez Antalya İl Koordinatörü, Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ile birlikte Alanya'ya geldi. temüyülde, teşkilat, kadın ve gençlik kolları yönetimi, meclis üyeleri ve mahalle başkanları oy kulandı. Yapıan oylamada 150'ye yakın partilinin oy kullandığı belirtildi.
"BOŞUNA BENİM İSMİMİ YAZMAYIN"
Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, tüm partililerle helalleşerek aday olmayacağını ve kendisine kesinlikle oy atılmamasını istedi. Berberoğlu gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi, "Şu anda sonuçları kimse veremez. Sonuçlar Ankara'da sayılacak. Ben kendim dahi kendimi yazmadım başkasına yazdım. Bana ve teşkilatıma verilen bayrağı en iyi şekilde taşıdım, partimi yüzde 33'lerden yüzde 50'lere getirdim. Çıtayı yükselttik ve bundan sonraki arkadaş çıtayı yüzde 60'a yükseltir. Bu çıtanın altına kimsenin düşmemesi lazım" dedi. 
"BÖLGEYİ EN İYİ TEŞKİLATLAR BİLİR"
Temayülün en önemli kriter olduğuna dikkat çeken Berberoğlu, "Çünkü bu bölgeyi mahalle başkanından, yönetim kurulu üyelerine kadar teşkilatlardan daha iyi bilen olmaz. Bölgenin nabzını en iyi onlar tutar. Ancak başka değreledirmelerde var. Bunlardan biri de milletvekilleri, genel merkezin kriterleri ve bölgeden sorumlu heyetin görüşleri." şeklinde konuştu.
"ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLER BELLİ OLACAK"
AKP Genel Merkezi Antalya Koordinatörü olan Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ise temüyül yoklamasının değerlendirmelerden sadece birisi olduğunu söyleyerek, ""Biz ilçe başkanı belirlemek için gelmedik. AK Parti’de makam mevki koltuk hırsı hiçbir arkadaşımızda yok. Arkadaşlarımız temayül yoklaması ile kendilerinden daha iyi bu işi sevk ve idare edecek birini görürlerse zaten bu teklifi kendileri bize sunuyorlar. Bizde bunu değerlendiriyoruz." dedi. Köktaş ayrıca Alanya'da yapılacak olan İlçe Kongresi tarihinin önümüzdeki günlerde belli olacağını belirtti. 
Son Güncelleme: 27.10.2017 22:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81