Cumhur İttifakı listesinde dikkat çeken noktalar

Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti’nin ortak hazırladığı meclis listesinde mevcut meclis üyeleri çoğunlukta yer alıyor.

Cumhur İttifakı listesinde dikkat çeken noktalar

Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti’nin ortak hazırladığı meclis listesinde mevcut meclis üyeleri çoğunlukta yer alıyor.

19 Şubat 2019 Salı 21:40
Cumhur İttifakı listesinde dikkat çeken noktalar


MHP’nin mevcut meclis üyelerinden 6 isim (Kerim Aydoğan, Mehmet Ali Tekin, Melike Nazifoğlu, Kerim Ertekin, Tunahan Kasapoğlu, Emine Çalış) tekrar asıl meclis aday listesinde yer buldu. Yine mevcut meclis üyesi Mustafa Tuna, Mustafa Toksöz ve Adem Er ise kontenjan listede yer buldu. 
AK PARTİ’DE MEVCUT MECLİSTEN 3 İSİM YER ALDI
İttifak’ın diğer kanadı AK Parti’de ise mevcut meclis üyelerinden 3 isim listede yer aldı. Alper Birer, Arif Tok ve Mustafa Keşoğlu 31 Mart seçimlerinde yarışacak liste içerisinde kendilerine yer buldu. 
7 İSTİFADAN 3'Ü LİSTEDE

Yerel seçim sürecinin en başından itibaren meclis üyeliği adaylığı için MHP İlçe Teşkilatı’ndan istifa eden isimlerden 3’ü listede yer aldı. Kasım ayında istifa eden isimlerden Mustafa Sünbül, Kayhan Balta ve Tuncay Sarmaz listeye girerken Erol Kaya, Ahmet Sezer, Dilaver Çekiç ve Kerim Ünlü listede yer bulamadı. 
KULA SÜRPRİZİ
2014 seçimlerinde kontenjandan meclise giren ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in yardımcılığını yapan Mehmet Kula’nın listede yer alamaması dikkat çekti. 
MÜFTÜOĞLU İLE BİR İLK GERÇEKLEŞECEK
Öte yandan Cumhur İttifakının 37 kişilik meclis listesinde tüm Türkiye’nin yakından tanıdığı Alanyalı spor adamı Kuddusi Müftüoğlu’nun eşi Pauliina Tuğba Müftüoğlu da 6’ncı sırada kendisine yer buldu. Müftüoğlu’nun listede olmasının ardından Alanya Belediye Meclisi’nde ilk kez bir yabancı uyruklu bir vatandaş meclis üyesi olmuş olacak. – Mert CANTÜRK 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81