Çorbacı’dan Turhan'a istifaya davet

CHP İlçe Başkanı Sefa Çorbacı, Ankara’da yaşanan tren kazasına ilişkin bir açıklama yaptı. Çorbacı açıklamasında Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ı istifaya davet etti.

Çorbacı’dan Turhan'a istifaya davet

CHP İlçe Başkanı Sefa Çorbacı, Ankara’da yaşanan tren kazasına ilişkin bir açıklama yaptı. Çorbacı açıklamasında Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ı istifaya davet etti.

13 Aralık 2018 Perşembe 22:30
Çorbacı’dan Turhan'a istifaya davet

Tüm Türkiye bu sabah Ankara’dan gelen haberle sarsıldı. Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren, Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda yol kontrolüyle görevli kılavuz tren ile çarpıştı. Yapılan açıklamada kaza sonucu 9 vatandaşın hayatını kaybettiği duyuruldu. CHP İlçe örgütü başkanı Sefa Çorbacı konuya ilişkin bir açıklama yaparak Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a istifa etmesi yönünde çağrıda bulundu. Çorbacı, Soma’da yaşanan maden kazasını unutmadıklarını vurgulayarak “301 madencinin acı bir şekilde can verdiği kaza sonrasında ise her zaman olduğu gibi ülkede kimse istifa etmemiş ve sorumluluk kabul etmemişti. İnsan canı bu kadar ucuz mu? Ulaştırma Bakanı için gereken acilen yapılsın” dedi. Çorbacı’nın yapmış olduğu açıklamanın satır başları ise şu şekilde: 
‘TÜM TÜRKİYE’NİN BAŞI SAĞOLSUN’
“Maalesef bu sabah üzücü bir haber aldık. Konya-Ankara hattında bir hızlı tren kazası gerçekleşti. Kaza sonucunda ise 3 makinist toplam 9 kişi vefat etti ve 47 kişi de yaralandı. Ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. 
‘SOMA’YI UNUTMADIK’

Ben Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a ve iktidara birkaç şey söylemek istiyorum. Böylesi bir olay, kaza başka bir ülkede olmuş olsaydı, ulaştırma bakanı bir dakika bile o koltukta oturmazdı. Bizde maalesef böyle olmuyor. Daha evvel Soma’da gördük. Soma’yı unutmadık. 2013 yılının Ekim ayında Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri, Soma’da bulunan maden ocaklarında meydana gelen iş kazalarının araştırılmasına yönelik bir komisyon kurulmasını konu alan soru önergesi hazırlayarak Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine getirmiş ancak bu önerge Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekillerinin oylarıyla reddedilmişti. Ve bizler unutmadık ki, dönemin Enerji Bakanı Taner Yıldız, Temmuz 2013’te faciaya adı karışan işletmenin farklı bir ocağının açılışını yapmış, örnek bir işletme olduğunu belirtmişti. Önergenin mecliste reddedilişinin 20 gün sonrasında Soma’da bir facia meydana gelmişti. 301 madencinin acı bir şekilde can verdiği kaza sonrasında ise her zaman olduğu gibi ülkede kimse istifa etmemiş ve sorumluluk kabul etmemişti. İnsan canı bu kadar ucuz mu?
‘ULAŞTIRMA BAKANI İSTİFA ETMELİ’
Soma’da dün yine bir maden kazası meydana geldi. Ve maden kazasında 11 işçinin yaralandığı basında yer aldı. Bugün ise Türkiye Ankara’dan gelen acı haberle, bir hızlı tren kazasıyla güne başladı. Bu kaçıncı. Ben Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ı istifaya davet ediyor ve gerekeni yapmasını talep ediyorum. AKP Genel Başkanı’nın da bu konuyla ilgileneceğini tahmin ediyorum.”
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81