CHP’li kadınlarda Başkan Tığlı oldu

CHP Kadın Kolları Kongresini bugün gerçekleştirdi. 93 oy alan Şaduman Tığlı yeni CHP Kadın Kolları Başkanı oldu.

CHP’li kadınlarda Başkan Tığlı oldu

CHP Kadın Kolları Kongresini bugün gerçekleştirdi. 93 oy alan Şaduman Tığlı yeni CHP Kadın Kolları Başkanı oldu.

15 Aralık 2017 Cuma 20:53
CHP’li kadınlarda  Başkan Tığlı oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya Kadın Kolları kongresi dün gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Şengül Eyidoğan’ın tekrardan aday olmadığı kongrede Şaduman Tığlı ve Merih Sakar yarıştı. Kongreye  CHP Alanya ilçe Başkanı Ali Takavut, Antalya Kadın Kolları İl Başkanı Nilüfer Deveci, Mevcut Başkan Şengül Eyidoğan, Gençlik kolları Başkanı Çağdaş Erdem ve çok sayıda  partili kadınlar katıldı.  Kongrenin başlangıcını mevcut kandın kolları başkanı Şengül Eyidoğan yaptı. 
‘KAZANAN PARTİMİZ OLACAK’
Eyidoğan "Yaklaşık bir yıldır Alanya CHP kadın kolları başkanlığını üstlendim. Bu süreç içeresinde pek çok vatandaşımıza yardım ve destekte bulunmaya çalıştık.  Referandum  sürecinde her yeri gezerek el ele dolaşarak neden hayır dememizi gerektiğini insanlarımıza anlattık. Sonuçta ilçemizde ve ilimizde başarıya imza attık. Her konuda vatandaşlarımızın yanında olduk.  Muhattaki ki eksiklerimiz olmuştur. Elimizden geldiği kadar imkanlarımız ölçüsünde yapmaya çalıştık. Bu süreçte bana desteklerini esirgemeyen arkadaşlarımızı ve bana desteğini hiç esirgemeyen il Başkanımız Nilüfer Deveci'ye teşekkür ederim.  Bugün kongremizde iki adayımız var kim seçilirse seçilsin sonuçta partimiz kazanacak.  Her iki arkadaşlarıma da başarılar diler sonucun  hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. Eyidoğan'ın konuşmasının  ardından divan oluşturulup saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla kongre başladı.
'KANADI KIRIK OLAN ÖRGÜT YERİNDE SAYAR'
Divan başkanlığını yapan  Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci bir konuşma yaptı. Deveci "2 yıl sonra yeniden bir olağan kongrede buluştuk.  2 yıl içerisinde Alanya kadın kollarımızda bazı değişiklikler yaşadık ama birlikte çok güzel çalışmalar gerçekleştirdik. Ben bu süre içerisinde tüm kadın kolları başkanlarına ve yönetim kurulu üyeleri arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.  Ana kademesiyle,  kadın koluyla, gençlik koluyla örgüt bir bütündür. İlçe örgütü, il örgütü bir bütündür kanatlarından  birisi eksik olursa uçamaz. Uçamayan örgüt yerinde sayar. Kadınların üretkenliği birleştiriciliği, barışçılığı, her zaman görülmüştür.   Kadın kolları çalışmaları referandum sürecinde en üst seviyeye erişti.  Bu süreçte kadınlar ülkenin geleceğinde yeniden söz sahibi olmak için büyük çalışmalar yaptılar" dedi
‘2019 HEDEFİNE MUHAKAK OLAŞMAMIZ LAZIM’

Deveci'nin konuşmasının ardından Ali Takavut konuşmasına başladı. Takavut,"Bizim için 2019  yılı olmazsa olmazlarımızdan. 2019 yılından sonra Atatürk'ün siz kadınlara vermiş olduğu bu seçme seçilme hakkı çok önemli bir haktır.  Dünya'da birçok gelişmiş ülkelerde yokken Atatürk siz kadınlara bu hakkı verdi. Bunun değerini çok iyi anlayarak sahalarda sizlere çok büyük görevler düşüyor.  Eğer 2019'da başkanlık seçiminde bu iş kaybedilmiş olursa ülke kaybedilmiş olacak. Burada en çok kaybedenlerse siz kadınlar olacaksınız.  Çalışıyorsunuz ama yeterli değil. Kendi haklarınızı kendiniz savunamazsanız sizin haklarınızı hiç kimse tanımaz. Beraberce sizin haklarınızı kadın-erkek ayrımı yapmadan omuz omuza vererek yerinde sıkıntılar çekeceğiz ama 2019 hedefine muhakkak  ulaşmamız gerekir. Sizlerle beraber asla onlara fırsat vermemeliyiz. Birlik beraberlik içerisinde olmalıyız. Ben burada seçilecek olan arkadaşıma başarılar diliyorum. Hepinize saygılar sevgiler sunuyorum" şeklinde konuştu.
YENİ BAŞKAN TIĞLI OLDU
Takavut'un konuşmasının ardından faaliyet raporları okundu. Raporların okunmasının ardından seçime geçildi. Saat 12.00’da başlayan oy kullanma işlemlerinden sonra sandık saat 15.00’da açıldı. Kullanılan 128 oydan 93’ünü alan Şaduman Tığlı CHP’nin yeni kadın kolları başkanı olurken diğer aday Merih Sakar ise 35 oy aldı. 
‘GÜÇLÜKLERİ AŞIP İKTİDARA ULAŞACAĞIZ’
Başkan seçilen Tığlı yaptığı konuşmada, “34 yıllık öğretmenlik görevinde emekliye ayrıldım ama ölene kadar öğretmen kalacağıma kendime bir sözüm var. Sizlerle birlikte çok güzel işler başaracağımıza inancım var.  Birlikte varız. İçinde bulunduğumuz çocuklarımızın torunlarımızın geleceklerinin karanlıklardan aydınlatılması için refah içinde yaşaması için birlikte ışık tutacağız.  Birbirimizin sen ben ayrımı yapmadan birbirimizin desteğine olan ihtiyacımız çok fazla. Hele ki biz kadınlar dağları ova yapar ortalığı cennete çevirir. Hep birlikte nene hatunlardan başlayarak Halide Edip onbaşından, Nevzat  onbaşıdan, Şerife bacıdan Erzurumlu Kara Fatma’dan,  Halime çavuştan ve daha nice kahraman kadınlarımızdan aldığımız güçle yola çıktık. Tüm güçlükleri aşıp iktidara ulaşacağız" dedi. – Mert CANTÜRK 
İŞTE YENİ KADIN KOLLARI YÖNETİMİ
93 oy olarak CHP’nin yeni Kadın Kolları Başkanı olan Şaduman Tığlı’nın yönetimi şu isimlerden oluştu: İlknur Akpınar, Ayfer Uğurluoğlu, Selvihan Tosun, Ayşe Ümran Gök, Müge Gezginci, Çınar Uzunoğlu, Fatma Hacıazizoğlu, Emel Özpelit.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81