CHP’den imar tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Teşkilatı Haftalık Olağan Toplantısı’nı düzenledi.

CHP’den imar tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Teşkilatı Haftalık Olağan Toplantısı’nı düzenledi.

13 Şubat 2019 Çarşamba 21:11
CHP’den imar tepkisi

Toplantıda Pazartesi günü Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanan İmar projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Sefa Çorbacı, "Onaylanan ilk imar planı değişikliği Kargıcak’ta GoldCity Otel’in kuzeyinde yer alan bir parselle ilgili. Bilindiği üzere Kargıcak imar planında kuzey kısmında yer alan yamaçların tamamında emsal 0.40 olarak kullanılıyor. Yani bir dönümlük bir parselde 400 metrekare yapılaşma hakkı bulunuyor. Onaylanan plan değişikliğinde ise emsal 0.75 e çıkarılıyor. Başka bir deyişle Kargıcak’lı vatandaşlar 1 dönüm parsele 400 metrekare yapı yapabiliyorken sadece bu parsele özel yapılaşma hakkı 750 metrekareye çıkarılıyor” diye konuştu. 
‘MAĞDUR EDİLİYORLAR’ 
Benzer bir kararın Oba Gölü Mahallesinde de yer aldığını vurgulayan Çorbacı,  “1 dönümde 900 metrekare olan yapılaşma hakkı sadece 1 parsel için 1600 metre kareye çıkarılıyor. İnşaat alanının parsele özel arttırılması kesinlikle doğru bir uygulama değildir. O parselin yanındaki diğer parsel sahipleri bu durumda mağdur edilmektedir. Kabul edilen imar tadilatıyla Kargıcak ve Oba’da ki diğer vatandaşlar mağdur edilmiş sadece birkaç tane parsel avantaj sağlamış bulunmaktadır. İnşaat alanının arttırılması bölgede yapılabilecek daire sayısını arttıracak, daire sayısı artınca o bölgedeki yaşayan insan nüfusu otomatik olarak artacaktır. Ancak nüfus artışına bağlı olarak yol genişlikleri, yeni okul alanları ve yeni cami alanları artırılmadığından zaten eksik olan bu tür sosyal alanlar iyice eksilecektir” dedi. 
‘ALANYA HALKI ADINA YANIT İSTİYORUZ’

 Alınan bu kararla diğer parseller için emsal oluşturulacağını ve diğer parsellerde de benzer düzenleme talep edileceğinin altını çizen Çorbacı, “Bu durumda nüfus artacak yeşil alanlar, okul alanları, cami alanları, yol genişlikleri iyice yetersiz kalacak ve şehrin kalitesi düşecektir. Bu tip düzenlemelerin parsel ölçeğinde değil mahalle bütününde yapılması konut alanlarının yanı sıra okul, cami, park, otopark alanları ve yol genişlikleri arttırılmalıdır. Bu şekilde yapılacak bir düzenleme de tüm vatandaşlar inşaat artışından eşit olarak faydalanmış olacak ve hakkaniyet sağlanacaktır. Tam da seçim arifesinde Büyükşehir Meclisi’nde parti grubumuzun ret oylarına karşılık parsele özel yapılan bu tip plan değişikliklerin onaylanması manidardır.  Alanya, Kargıcak, Oba Kamuoyu kendilerinden esirgenen bu hakkı birkaç parsele verilmesinin gerekçesini kendilerinden oy istemeye gelen siyasilere sormalıdır. Bizde CHP İlçe Örgütü olarak yapılan bu imar değişikliklerinin gerekçesini Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ve Alanya’daki temsilcilerinden Alanya halkı adına öğrenmek istiyor ve yanıt bekliyoruz” diyerek bu konuya bir açıklık getirilmesini istedi. 
‘HERKESE EŞİT OLACAĞIZ’
Çorbacı, seçime 45 gün kaldığını ve 45 gün sonra hem Alanya Belediyesi’ni hem de Büyükşehir Belediyesi’ni aldıkları zaman  sosyal belediyecilik anlayışını Alanya’ya ve tüm Antalya’ya göstereceklerinden kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini ifade ederken, “Biz eşit olarak tüm vatandaşlarımıza imar planlarında sadece zenginlerin veya fakirlerin değil tüm halkın tüm şehirdeki yaşayan herkesin hakkını savunacağız, kimseyi kayırmayacağız, herkese eşit olacağız” diye konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81