CHP’de yönetim düştü, yeni başkan yarın belli olacak!

CHP’de yönetim düştü, yeni başkan yarın belli olacak!

21 Şubat 2019 Perşembe 19:17
CHP’de yönetim düştü, yeni başkan yarın belli olacak!


CHP Alanya İlçe Teşkilatı’nda yaşanan meclis üye listesi krizi toplu istifaların sonucunda CHP İlçe Başkanı Sefa Çorbacı’nın başkanlığının düşmesi ile son buldu. Apar topar ilçeye gelen İl Başkanı Ahmet Kumbul, ilçe yönetiminin düştüğünü açıkladı. 


Cumhuriyet Halk Partisi Alanya İlçe Teşkilatı’nda önceki gün yaşanan toplu istifalar sonrası İl Başkanlığının tavrı merak ediliyordu. Elmalı programını iptal ederek ilçeye gelen CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, parti binasında İlçe Başkanı Sefa Çorbacı ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek süreç hakkında bilgi alarak istişare yaptı. Yaklaşık 3 saat süren toplantı sonrasında İl Başkanı Ahmet Kumbul ve İlçe Başkanı Sefa Çorbacı basın mensupları ve partililere açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Ahmet Kumbul sözlerine  "Önümüzde 31 Mart'ta önemli bir yerel seçim var. Bu seçime de aynı 24 Haziran seçimlerindeki olduğu gibi İYİ Parti ile oluşturduğumuz Millet İttifakı ile giriyoruz. Antalya'nın 19 ilçesinde de ittifak yaptık. Hiç bir ilçede ayrı ayrı aday çıkarmadık. Alanya'da da İYİ Parti'nin adayı ile seçimlere gireceğiz. İttifak gereği tek meclis listesi çıkarıyoruz. Meclis listesi oluşurken iki partinin genel merkezden atanan koordinatörleri İYİ Parti ve CHP arasındaki ilişkileri götürmek için ilçe başkanlarıyla ve belediye başkan adayı ile bir görüşme yapmış. Ben o süre zarfında Ankara'daydım, ildim dışındaydı ve bir anlaşma yapılmış.” Diyerek başladı. 
“SIRALAMA BİZİM ARZU ETTİĞİMİZ GİBİ DEĞİL”
İl Başkanı Kumbul yapılan liste anlaşmasına işaret ederek liste sıralamasının beklentileri karşılamadığını söyledi. Kumbul, “Bu anlaşma tabi bizim CHP olarak çok arzu ettiğimiz bir sıralama değil. Fakat iki partinin koordinatörleri, ilçe başkanları ve aday bu konuda uzlaşmış. Biz bu uzlaşmanın sonuna kadar arkasındayız. Belediye meclis üyesi adaylarımız belli oldu. Aslında ilçe başkanımızın da olduğu toplantıda yönetim kurulu üyeleriyle bu konuşulmuş. Bu sırala hazırlanırken çıkan isimlere büyük oranda uyulmuş. Fakat bazı isimler arkada kalmış. Bu da doğu, batı, merkez dengesi gözetildiği için oluşmuş bir durum” dedi.
“YÖNETİM DÜŞTÜ, YENİ BİR BAŞKAN ATAYACAĞIZ”

Kumbul açıklamalarında sürecin neler getirdiğini de anlatarak, “Bu duruma tepki gösteren ilçe yöneticilerimiz istifa etti. Demokratik hakları, özgür iradeleri ile oluşan listeyi ve sıralamayı kabul etmedikleri için istifa ettiler. Bu nedenle de yönetim düştü. Alanya'ya yeni bir ilçe başkanı ve ilçe yönetimi atacağız. Bu mevcut ilçe başkanımız mı olacak başka birisi mi olacak bunu il yönetim kurulu ile tartışacağız. Biraz önce ilçe başkanımız, yönetici arkadaşlarımız, meclis üyesi ve meclis üyesi arkadaşlarımızla görüştük, fikirlerini aldık. Bizde bunları il yönetimimize taşıyacağız. Yarın(bugün) yeni yönetim kurulumuzu ve ilçe başkanımızı atacağız. Şimdiden atanacak olan yönetimimize hayırlı olsun.” İfadelerini kullandı. 
‘İSTİFA EDEN ARKADAŞLARIMIZ DA SAHADA OLACAK’
Sürecin seçime etkisi konusunda da değerlendirme yapan Kumbul, “Alanya'da Abdullah Sönmez'e ve Antalya Büyükşehir'de Muhittin Böcek'e seçimi kazandırabilmek için partimiz sahada çalışacak ve ellerinden gelen bütün gayretleri sunacaklar. Ben biliyorum ki, yeni arkadaşlarımız da, istifa eden arkadaşlarımız da sahada olacaklar. Önümüzdeki seçimlerde seçimi başkan adaylarımıza kazandırmak ve en fazla meclis üyesini çıkarmak için herkes elinden gelen her şeyi yapacak. Millet İttifakı Antalya'da başarılı çıkacaktır. Ben sürekli her seçimde çalışan, mücadele eden gençlerimize, kadınlarımıza, değerli büyüklerimize ve küçüklerimize çok teşekkür ediyorum" Şeklinde konuştu. 
“KAYYUM DEĞİL YÖNETİM ATANACAK”
Atanacak yönetimin süresi ilgili soruya da yanıt veren İl Başkanı Ahmet Kumbul, “Seçimlere 6 ay kala kayyum değil, yönetimde herhangi bir değişiklik olursa bu düşme veya görevden olma, olağan kongreye kadar yeni atanan yönetim devam edebiliyor. Tabi biz atanacak arkadaşlarımızla baştan görüşeceğiz, eğer kendileri biz sadece seçime götürelim seçimden sonra delegelerin tercihi ne ise, kongre yapalım derlerse seçimlerden sonra bir kongre de olabilir.  Ama tüzük gereği herhangi kongre gerekmiyor" dedi.
ÇORBACI: ÖNEMLİ OLAN KOLTUK SEVDASI DEĞİL
CHP İlçe Başkanlığı an itibarı ile sona eren Sefa Çorbacı ise yaşanan gelişmeler ile ilgili açıklamasında “Toplantıda uzu uzun konuştuk. İl başkanımız da ne dediyse arkasındayım. İl yönetimimiz kararını verecek. Ama önemli olan koltuk sevdalısı değiliz. Önemli olan CHP'dir.  Önemli olan kişisel çıkarlar değildir, partiye ihanet etmemektir. Önümüzde bir yerel seçim var. Alanya'da Abdullah Sönmez'i, Antalya'da Muhittin Böcek'i sonuna kadar destekliyoruz. Bu koltukta kimin olduğu hiç bir zaman önemli değildir, içimizden birisi olsun yeter. Bizim amacımız seçimleri kazanmak. Dim dik ayaktayız. Alanya'da ve Antalya'da başarılı olacağız. İl yönetimimizin vereceği kararlara saygı duyuyorum. Buradan tüm Millet İttifakı'nı destekleyen herkesi de 31 Mart'a kadar çalışmaya davet ediyorum" diye konuştu. – Mert CANTÜRK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81