‘CHP özüne dönmeli’

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Gazipaşa eski belediye başkanı Cemburak Özgenç, parti içinde yaşanan konularla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

‘CHP özüne dönmeli’

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Gazipaşa eski belediye başkanı Cemburak Özgenç, parti içinde yaşanan konularla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

17 Ağustos 2018 Cuma 22:01
‘CHP özüne dönmeli’

Değişimlerin çok zor zamanlarda olduğunu ifade eden Özgenç "Yüzlerce yıl boyunca hapsedilmiş Türkçeyi özgürleştirmiş ve cahil bırakılan Türk Halkına özgürce kendini ifade edebilme hakkını tekrar kazandırmıştır. Sultan II. Abdülhamit  'Halkımızın büyük cehaletine sebep, okuma yazma öğrenimindeki zorluktur. Bu zorluğun sebebi ise harflerimizdir. Belki bu işi kolaylaştırmak için Latin alfabesini kabul etmek yerinde olur' demektedir. Bu durum harf devriminin ne kadar gerekli olduğunu çok açık ortaya koymaktadır. Böyle büyük ve önemli bir liderin 1920'li ve 1930'lu yılların çok zor koşullarında gerçekleştirdiği büyük değişimi zamanın zor dönemini anlayarak değerlendirmek gerekir" diye konuştu.
CHP KENDİNİ YENİLEMELİ

CHP'nin kendisini yenilemesi gerektiğine de değinen Özgenç, "Bu açıdan CHP mutlaka kendini yenilemeli,  delege sitemini derhal bırakıp, il-ilçe-milletvekilliği, belediye başkanlığı seçimlerini mutlaka kayıtlı üye ve ön seçimle yapmalıdır. Ayrıca üyeler, yukarıda amatörce açıklamaya çalıştığım şekli ile çok iyi eğitilmelidirler. Gurur verici kuruluş hikayemiz ve zor koşullarda başarılan Büyük işler çok iyi özümsenmelidir. Seçilen ya da seçilecek CHP il-ilçe başkanları ve yönetimleri bu anlayışı özümsemiş, partisine ihanet etmemiş, etmeyi düşünmemiş, ön seçim sonuçlarını içine sindirebilen, istediği aday ön seçimden çıkmayınca başka bir partiye geçiş yapmayacak kalite ve karakterde olmalıdır" şeklinde konuştu.Özgenç son olarak, "Küçük ticari hesapları olan, belediyeden nemalanmaya çalışanlar mutlaka yönetim kadrolarından uzaklaştırılmalıdır. CHP kendi özüne dönerse ve üyelerine bunu anlatabilirse dava adamları ortaya çıkar. Kendi küçük çıkarları sarsılınca eline çikolata kutularını alıp, ev ev dolaşarak, partisine ihanet eden ucuz karakterli insanlardan derhal kurtulmalıyız. Ayrıca kendisini daha farklı bir sol anlayışta (TKP, Sosyalist Parti vs.)  görenlerin de özgürce siyaset yapabilecekleri partiler ülkemizde mevcuttur. Bizim köklerimiz ve yapımız çok net ve açıktır. CHP'yi dönüştürmeye çalışmak yerine kendilerine uygun partilerde siyaset yapabilirler. CHP'nin yolu üretimdir. Ülke kaynaklarının verimli şekilde kullanılmasıdır. Tam bağımsızlıktır" diye aktardı.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81