CHP'de Takavut güven tazeledi

CHP'de Takavut güven tazeledi

09 Aralık 2017 Cumartesi 19:01
CHP'de Takavut  güven tazeledi
CHP Alanya İlçe Teşkilatı’nda 36. Olağan genel kurul gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Ali Takavut ve Avukat Mehmet Can Karagöz’ün yarıştığı seçimde oy kullanan 365 delegeden 203’ünün oyunu alan Takavut güven tazeledi. Genç aday Karagöz ise 162 oy aldı.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı, Alanya Kültür Merkezi'nde (AKM) Cumartesi günü 36'ncı Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi.  Mevcut başkan Ali Takavut ve başkan adayı Mehmet Can Karagöz'ün aday oldukları ve  Alanya Kültür Merkezi'nde düzenlenen genel kurula Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu,  DSP İlçe Başkanı Ercan Öngün,  BBP İlçe Başkanı Fevzi Yıldırım,  Vatan Partisi İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu ile oda başkanları ile partililer katıldı. Takavut ve Karagöz partililer ve davetlileri kapıda karşıladı. Takavut'un ekibine başarılar dileyen Karagöz, daha sonra kendisiyle fotoğraf çektirdi. 
‘DÜĞÜN ŞENLİĞİ İÇİNDE KONGRE YAPACAĞIZ’
Yeterli çoğunluğun sağlanmasının ardından CHP 36. Olağan Kongresi başladı. Sonra bir konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Ali Takavut,  "Bugün bir düğün  şenliği içinde kongremizi yapacağız. Bu kongrenin kazananı ne ben ne de Karagöz olacak. Kazanan CHP olacak" dedi. Daha sonra divan oluşturuldu. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okundu.
‘BLOK LİSTE OLMALI’
Kongrenin blok listeyle yapılması isteğinin ardından söz alan CHP'li Belediye Meclis Üyesi Mustafa Aras,  "Her iki adaya da medeni cesaretinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu partiyr sahip çıkarsak büyütebiliriz. Çarşaf listenin birçok sıkıntılarını yaşadık. Hem çarşaf hem de blok listede oy kullandık. Her ikisinin de sıkıntılarını gördük. Çarşaf liste daha demokratik  görünüyor ama başkan adaylarının dengeleri koruyarak adaylarını çıkarması mümkün değil. Çarşaf listede dengeler altüst olabilir. Blok listeye gidilirse partimiz daha başarılı olabilir. Çarşaf listesinde başkanın listesinden az diğer yönetimden adaylar yönetime girince uyumsuzluklar yaşanabilir. Bunu çok gördük. Bunun için blok liste olmasında fayda var" ifadelerini kullandı. 
'ÇARŞAF LİSTE LİYAKATE DAYALI'
Ertuğrul Yeşildal ise,  çarşaf listeyle seçime gidilmesini istedi. Yeşildal,  "Çarşaf liste demokratiktir, birleştiricidir. Liyakat esaslıdır. Nasıl devlet memurluğunda liyakat esassa CHP'de de böyle olmalı. Özgür iradenizi mi kullanacaksınız yoksa özgür iradenize ipotek mi koyacaksınız?  Karar sizin" ifadelerini kullandı. Divan tarafından yapışan oylamanın ardından seçimin blok listeyle yapılması kabul edildi. Sonra Ufuk Aras tarafından partinin çalışma raporu okundu.
‘BİZİM KONGRELERİMİZ DÜĞÜN GİBİDİR’ 
Genel konuşmaların ve faaliyet raporunun okunup oylanmasının ardından başkan adaylarından Mehmet Can Karagöz adaylık konuşmasını gerçekleştirdi. Karagöz, “Kongrelerde her zaman beylik laflar söylenir. Herkes küskünleri barıştırır, herkes birleştirici olur. Ben bunları burada sanki bunu yapanlar yokmuş gibi söylemekten gücenirim. Bizim kongrelerimiz süğün gibidir. Küskünlükler burada biter bütün parti tek vücut buradan çıkar. O yüzden bunları söylemek istemiyorum. 
‘LAYIKIYLA ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR’
Geçenlerde iktidar partisi şatafatlı bir kongre yaptı. Biz 6’yı 6’ya katladık hala aynı heyecanla buradayız. Onlar yarı delegeyi bile toplayamadı. Bugün, Alanya tarihinde gelmiş en genç İlçe Başkanı unvanına sahip olabilirim. Şunu söylemek istiyorum, biz burada genciz diye oy istemiyoruz. Parti içerisinde bulunan yapıda partiye iktidarı getirecek isimler olduğumuzu düşünüyoruz. Bugüne kadar olmadığı gibi ne ben ne de diğer arkadaşlarımın başka bir menfaati yoktur. Hele hele kişisel menfaat hiç yoktur. Biz bu yola koşulsuz şartsız baş koyduk. O nedenle bizim burada layıkıyla çalışmamız gerekiyor. 
‘2019 İÇİN ÇALIŞMALIYIZ’
Bulabildiğimiz tüm dokümanları inceledik ve bir broşür hazırladık. Ama bununla da sınırlı kalmadık. Şunu gördük, örgütlenme modelimiz bizi başarıya götüremiyor, gerçek bir örgütlenmeye ihtiyacımız var. Onun için de örümcek ağı modelini benimsedik. Bu model daha çok fedakarlık ve özveri gerektirmekte. Her bir arkadaşımıza birincil ikincil üçüncül görevler yükleyelim dedik. Görevleri tek bir kişiye yükleyip altında ezmeyelim istedik. Yedekler dahil her bir arkadaşımız bu modelde bir başkan gibi çalışacak. İkili üçlü gruplar kurulacak ve geniş kapsamlı ivme hareketi kurulacak. Partimizin her türlü kaynağı var. 2019’un önemini bildiğimiz için özel görevler ayırdık. Özel bir başkan yardımcılığı görevimiz olacak. 2019’dan sorumlu olacak kendisi. Bu arkadaşımız evrak işleriyle uğraşmayacak tek işi 2019 üstüne çalışmak olacak. 2019’un önünü açan anahtar model budur. CHP her türlü kent iktidarına yerleşecek. Mahalle ve üye yapılanmalarına gidilecek. 
‘ PARTİ İÇİ DAYANIŞMA SAĞLANMALI’ 
Bizler parti içerisinde dayanışmayı en üst seviyede tutmalıyız. Partili esnaflarımız için çalışmalar yürüteceğiz. Bu başarı sağlandığı zaman 2019’da bu esnaflarımız gelecek ve CHP benim yanımda oldu diyecek. Projelerimizi inşallah göreve geldikten sonra hayata geçireceğiz. 2019 sadece bir bilinç ve sorumluluktan ibaret değildir. 2019’da sahaya çıkma yükümlülüğümüzün olduğunun bir göstergesidir” dedi. 
‘OMUZLARIMIZDA AĞIR BİR YÜK VAR’
 Karagöz’ün ardından kürsüye çıkan mevcut başkan Ali Takavut ise şunları söyledi: “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu CHP’nin kongresine onurlu ve gururlu gidiyoruz. Kongreler hep hesap verilecek yerlerdir. Dışarıda değil, sokakta değil gelin CHP’nin kongrelerinde konuşun. Bu hak sizin hakkınız. CHP geleceğe güven partisidir. Daha bir ve daha birlikte bir CHP diyerek geçmiş dönemde aday olmuştuk. Bizim birbirimizden ayrı durmaya, küs olmaya lüksümüz yoktur. Bizim bir olmaya ihtiyacımız vardır. Aslında bu ülkemizin de ihtiyacıdır. Biz bu ülkenin ne zorluklarla bu günlere geldiğini biliyoruz. Omuzlarımızda çok ağır yük var. O yüzden hepimize düşen görevler var. 
‘TÜRKİYE’DE CHP’Lİ OLMAK ZORDUR’ 
Türkiye’de sosyal demokrat olmak, CHP’li olmak zor bir iştir. Memuriyetten esnaflığa, iş ararken işe girerken solcu olmanın bedelini her zaman ödedik. Değerlerinizden inancınızdan onurunuzdan hiç bir zaman ödün vermeden bedelini ödersiniz. Ben de bu salondaki tüm CHP’liler gibi bütün bunları yaşadım ve bedelini ödedim. Bu şuurla karşınızdayım. 
‘ALANYA’YA CHP BAYRAĞINI DİKMEMİZ GEREKİYOR’ 
İlk etapta Alanya’ya CHP bayrağını dikmemiz lazım. İkinci etapta da Antalya’yı almamız gerekiyor. Ama yetmez, 2019’da meclis iktidarını da almamız gerekiyor. Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimini de kazanmamız gerekiyor. Bu dönemde de tüm parti olarak bir araya gelip iktidarı kazanmamız gerekiyor. CHP Türk halkının var olma ibaresi, özgürlük sevdasıdır. CHP’liyim demek kolay değildir. Son dönemdeki baskılar neticesinde vatandaşlar bile söylemeye korktu. Direneceğiz ve sonuca ulaşacağız. Halkı yoksulluktan kurtarmak için, başı dik sırtı pek bir ülke olmak için inatçı olmalıyız. Siyaset bana ne verecek değil, ben topluma ne vereceğim denmelidir. Siyasette ben düşüncesi öne çıkarsa kayıp kaçınılmazdır. Bu örgüt çalışan arkadaşlarımızı hiçbir zaman unutmaz. 
‘CHP OLARAK BAŞBAKAN VE BAKAN ÇIKARMAK İSTİYORUZ’
Bizim inançlı kadrolara ihtiyacımız var. Geçtiğimiz dönemde arkadaşlarımızla bir çalışma ortaya koyduk, inandığımız ve olması gerektiğini düşündüğümüz bir yönetim anlayışıyla çalıştık. Geleceği hep beraber kucaklayacağız. Hepimizin bildiği gibi ülkemizin gidişatı iyi değil. Bu memleket ancak bu memleketi seven bizlerle kurtulacak. 1919’da Samsun’a çıkanlar bu ülkeyi kurtaracak. CHP olarak Başbakan, Bakan çıkarmak istiyoruz. Gün dostluk, barış, sevgi ve birliktelik günüdür. Bizim tek bir projemiz var o da insana dokunabilmek.”
‘TAKAVUT 203, KARAGÖZ 162’
Konuşmaların ardından kongrede oy kullanma işlemine geçildi. 18.00 itibariyle oy kullanma işleminin sona erdiği seçimde mevcut Başkan Ali Takavut ve Avukat Mehmet Can Karagöz yarıştı. Oy kullanma işlemlerinin ardından sayımlara geçildi. Mevcut Başkan Ali Takavut yeniden CHP Alanya'nın başkanı oldu. 417 delegenin bulunduğu CHP'de 365 delege oy kullandı. 365 delegenin 203'ünün oyunu alan Başkan Takavut güven tazelerken CHP’nin genç adayı  Mehmet Can Karagöz’de 162 oy aldı. – Mert CANTÜRK 
 
ALİ TAKAVUT YÖNETİM ASİL ÜYELER
 
Mustafa A. Kaptanoğlu
Ufuk Aras Solmaz
Harun Seki
Perihan Tığlı
Mehmet Okyanus
Betül Durnaoğulları
Nazmi Zavlak
Süleyman Küçüktürk
Murat Can
Sefa Çorbacı
Filiz Şahin
Berkin Civelek
Memnune Hacıkadiroğlu Kargı
Barış Arslan
Hüseyin Kaya
 
ALİ TAKAVUT YÖNETİM YEDEK ÜYELER
 
Umur Uslu
Atilla İncebacak
Mustafa Şimşek
Yusuf Demirel
Semra Uysal
Vehbi Balıktay
Levent Çelik
Şengül Ateş
Tahir Açıkalın
Orhan Ateş
Hasan Utkan Eminoğlu
Umut Arıcan
Eda Arıkan
Kemal Zavlak
Osman Yücel deniz
Aydın Özdemir
 
 
 
Son Güncelleme: 09.12.2017 19:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81