CHP'de istifa tepkisi

CHP Genel Merkezi’nden önceki gün saat 16:00’da gönderilen yazı partide tepkilere yol açtı. Meclis üyesi adayı olmak isteyenlerin partiden istifa etmesinin istendiği yazıda, son günün dün olması tepkilerin dozajını daha da arttırdı. 

CHP'de istifa tepkisi

CHP Genel Merkezi’nden önceki gün saat 16:00’da gönderilen yazı partide tepkilere yol açtı. Meclis üyesi adayı olmak isteyenlerin partiden istifa etmesinin istendiği yazıda, son günün dün olması tepkilerin dozajını daha da arttırdı. 

09 Şubat 2019 Cumartesi 02:00
CHP'de istifa tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi’nden önceki gün saat 16:00’da gönderilen yazı partide tepkilere yol açtı. Meclis üyesi adayı olmak isteyenlerin partiden istifa etmesinin istendiği yazıda, son günün bugün olması tepkilerin dozajını daha da arttırdı. Gönderilen yazıda belediye meclis üyeliği adaylığı düşünenlerin partisinden istifa etmesi istendi. Ancak istifa süresi için ise bugün son gün olarak belirlendi. İYİ Parti’nin tüzüğünde meclis üyesi olunması için parti üyesi olunması zorunluluğu olmamasına rağmen, meclis üyesi adaylığı düşünen CHP’lilerin partiden istifa etmelerinin istenmesi yoğun tepkilere neden oldu.
BASKIN İSTİFA TALEBİ
Yazının gelmesiyle birlikte sadece “1” günlük bir süre verilmesi parti tabanında baskın istifa diye nitelendirildi. Partililer meclis üyesi adaylığı kesinleşmemiş kişilerin partisinden istifa etmesinin istenmesine anlam veremezken sürenin azlığı ise tepkilerin bir diğer nedeni oldu. 
İLK İSTİFA ZAVLAK’DAN

Dün saat 16:00’da gelen yazının ardından belediye meclis üyeliği adaylığı için CHP’den ilk istifa eden isim Nazmi Zavlak oldu. İlçe Seçim Kurulu’na dilekçesini, veren Zavlak partisinden istifa etti.
YEŞİLDAL’DAN SERT TEPKİ
Partinin üyelerinden ve eski İlçe Başkanı Şengül Yeşildal’ın eşi Avukat Ertuğrul Yeşildal sürece ilişkin sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Yeşildal, “CHP ilçe Başkanlığı ittifak listesinden belediye meclisi adayı olacakların partiden istifa etmesini duyurmuş. İlginç. Değil meclis üyeliği; cumhurbaşkanlığı adaylığı verseniz partimden istifa etmem. Ayrıca yöntem de yanlış listeye girecekleri belirleyin ille de istifa gerekiyorsa onlar etsin. durduk yerde listeye giremeyeceklerin, durumu belli olmayanların ne diye istifasını istiyorsunuz.” Dedi. Yeşildal’ın paylaşımına yorum yapanlar ise tepkilere ortak oldular. 
 

Keyaoğlu da istifa etti

CHP’de tepkilere neden olan istifa talepleri sonrası Alanya Belediye Meclis üyeliği adaylığı için istifa eden Nazmi Zavlak’ın dışında adı meclis listelerinde geçen Emine Keyaoğlu’da İlçe Seçim Kurumu’na (İSK) giderek istifasını verdi. İstifa ile ilgili açıklama yapan Keyaoğlu, “Millet İttifakı ile ortak akılla seçime gideceğiz. Ben de meclis üyeliği adaylığı için istifamı verdim. Umarım her şey hayırlı olur.” Dedi. TOKTAŞ KARARSIZCHP’nin mevcut meclis üyesi Erdoğan Toktaş ise henüz istifa etmedi. Adının meclis listesinde geçmesine kesin gözüyle bakılan Toktaş, “partiden istifa edecek misiniz?” sorusuna “Düşünüyorum” şeklinde cevap verdi. Toktaş’ın gün içerisinde İSK’ya istifasını sunması bekleniyor. 

Son Güncelleme: 09.02.2019 02:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81