CHP Antalya'ya ağırlık verecek

CHP'nin İYİ Parti'yle vardığı uzlaşma sonrasında yerel seçime ilişkin rekabet hızlanıyor.

CHP Antalya'ya ağırlık verecek

CHP'nin İYİ Parti'yle vardığı uzlaşma sonrasında yerel seçime ilişkin rekabet hızlanıyor.

16 Aralık 2018 Pazar 19:48
CHP Antalya'ya ağırlık verecek

Seçim çalışmaları kapsamında PM toplantısını erkene alan partinin özellikle 5 ile odaklandığı ve seçim çalışmalarına bu illerde ağırlık vereceği konuşuluyor. Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre; CHP ile İYİ Parti arasında 21 büyükşehir için kesinleşen iş birliğinin ardından aday açıklama süreci hızlanıyor. PM toplantısını 24 Aralık'tan 18 Aralık tarihine çeken üst yönetiminin bu toplantı sonrasında bazı kritik adayları açıklaması bekleniyor.  Önceki yerel seçimlerde yeterli bir seçim çalışması yapmamakla eleştirilen parti üst yönetiminin tüm illerde seçim çalışması düzenleyeceği, ancak özellikle 5 ile odaklandığı konuşuluyor. Başta İstanbul olmak üzere Ankara, Adana, Antalya ve Mersin'e ağırlık vereceği, söz konusu illerde çalışmalarını yoğunlaştıracağı iddia ediliyor.

ANTALYA İÇİN ÖNE ÇIKAN 3 ADAY
İYİ Parti’nin aday çıkarmayacağı Adana, Antalya ve Bursa, CHP açısından kritik öneme sahip. Partinin bu illerde aday çıkarmasına kesin gözüyle bakılırken, Adana'da Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin olmak üzere iki isim öne çıkıyor.  İYİ Parti'nin Antalya'da aday çıkarmaması dolayısıyla Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, CHP'nin gözüne kestirdiği bir diğer belediye. Antalya'da Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak isimleri arasında tercih yapılacağı ve bu üç isme eşit şans tanındığı iddia ediliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81