CHP: Eksikleri Rusya kapatamaz

CHP: Eksikleri Rusya kapatamaz

02 Ağustos 2017 Çarşamba 21:18
CHP: Eksikleri  Rusya kapatamaz
Otelcilerin işletmelerin boş kalacağı endişesiyle fiyat kırdığını belirten CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, "Sadece Rusya'da artış var ama Avrupa ülkeleriyle olan kavgamız ülke turizmine çok ciddi zarar veriyor. Türkiye'nin turizm eksiklerini Rusya'dan gelecekler kapatamaz" dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı'nda haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının ardından gündemi değerlendiren İlçe Başkanı Ali Takavut, "Antalya Büyükşehir Belediyesi; Aksu, Alanya, Elmalı ve Gündoğmuş ilçelerinde toplam 165 bin 45 metrekare ölçümlü taşınmazı toplam 2 milyon 2 bin TL satış bedeli üzerinden 10 Ağustos tarihinde açık ihaleyle satışa çıkarıyor. O zaman da sordum, şimdi de soruyorum. Bu 12 taşınmazdan elde edilecek gelir nerelerde harcanacak? Bununla ilgili hiçbir açıklama yok. Ülkemizin değerleri olan bu parsellerden elde edilecek gelirler o ilçedeki belediyelere dönecek mi? O ilçelere yatırım olarak dönecek mi? Biz bu satışların karşısındayız. Nereye satılacağı, satıldıktan sonra gelirin nereye harcanacağını bilmek kamuoyunun hakkı" dedi. 
'TURİZMCİDE TELAŞ VAR'
Gazetelerde "Turizmci panikte" başlıklı manşetler atıldığını belirten Takavüt, "Gerçekten turizmciler panik içinde. Yapılan araştırmalara göre geçen yılın ikinci çeyreğine göre bu yıl parasal olarak girdilerde yüzde 8 bir artış var ama konaklama bazında ise artış yüzde 18 civarında. Bu, şunu gösteriyor. Oteller yataklarını çok ucuza veriyor. Nedeni de turizmcide bir telaş var. 'Acaba otelim boş kalır mı?' diyerek fiyatlar kırıyorlar. Fiyat kırıldığı zaman hizmet kalitesi de düşüyor. Bu iyi bir gidiş değil" diye konuştu. 
'AVRUPA İLE İLİŞKİLERİ DÜZELTMELİYİZ'
Şu anda sadece Rus pazarında artış var ama Avrupa ülkeleriyle olan kavgamız ülke turizmine çok ciddi zarar veriyor. Türkiye'nin eksiklerini sadece Rusya'dan gelecekler kapatamaz. Derhal Avrupa ülkeleriyle olan ilişkileri düzeltmeliyiz. Bu konuda da en büyük görev de Kültür ve Turizm Bakanlığı'na düşüyor. Geçenlerde Antalya'ya gelen Bakan Numan Kurtulmuş sadece 3 sektörün temsilcileriyle toplantı yaptı. 3 sektörle değil, çok geniş kapsamlı, turizmle iştigal eden ve ilgilenen tüm birimlerin o toplantıya çağrılması gerekirdi. Turizmden 54 yan sektör yararlanıyor. Siz 3 sektör temsilcisini oraya çağırırsanız, geri kalan 50'si bu işe müdahil olmaz" dedi. 
'HASTANE KAVŞAĞI'NDAKİ YOĞUNLUK ORTADAN KALMADI'
Alanya Çevreyolu'na yapılan katlı kavşakların yeterli olmadığını söyleyen Takavut, "Altgeçit devreye girdi ama katlı geçit henüz devreye girmedi. Fakat katlı geçitteki çalışmalar bitip yol trafiğe açılsa vile Devlet Hastanesi Kavşağı'ndaki yoğunluk ortadan kalkmayacak. Oraya gidip inceliyorum. Katlı kavşak devreye girdiği zaman Sanayi ve Oba tarafına gidecek olan tüm vatandaşlar yine Hastane Kavşağı'nı kullanacak. Bu nedenle en kısa zamanda Hastane Kavşağı'nda bir iyileştirme yapılması gerekir. Kırmızı ışıktan geçebilmek için bazen 3 defa yeşil ışık bekliyorsunuz" diye konuştu. 
METRO KAVŞAĞI'NA YONCA ÖNERİSİ
Oba'ya Bölge Hastanesi'nin yapıldığını, yeni Belediye Sarayı'nın yapılacağını, o bölgeye ticaretle uğraşan, gözlükçüsünden restorancısına çok sayıda esnafın işyeri açmaya başladığını belirten Takavut, "Oba'da yoğun bir yerleşim başladı. Metro Kavşağı da ciddi trafik yaşayan bir bölge. Bizim önerimiz şu. Metro Kavşağı'na yonca şeklinde bir plan hazırlanıp kavşağın acilen rahatlatılması gerekir. Bu Alanya için çok önemli. Çünkü orada her gün kazalar oluyor" dedi. 
'TAZİYELERİ SİYASETE ALET ETMEYİN'
Alanya'daki diğer bazı siyasi partilerin temsilcilerine de çağrıda bulunan CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, "Beni üzen bir konu var. Biz de ekibimizle düğünlere cenazelere gidiyoruz. Taziyelere mevlitlere biz de gidiyoruz ancak buralarda fotoğraf çekip sosyal medyada paylaşmıyoruz. Lütfen gitmiş olduğunuz cenazelerde, taziyelerde ve mevlitlerde çekilen fotoğrafları sosyal medyada paylaşmayalım. Bunu siyasi bir rant olarak kullanmayalım" diye konuştu. - Mert CANTÜRK 
Son Güncelleme: 02.08.2017 21:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81