Çavuşoğlu'nun Güney Amerika turu başladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Arjantin, Paraguay, Dominik Cumhuriyeti ve Meksika'yı kapsayan Latin Amerika turu dün başladı.

Çavuşoğlu'nun Güney Amerika turu başladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Arjantin, Paraguay, Dominik Cumhuriyeti ve Meksika'yı kapsayan Latin Amerika turu dün başladı.

30 Ocak 2017 Pazartesi 21:00
Çavuşoğlu'nun Güney Amerika turu başladı
Bakan Çavuşoğlu'nun Latin Amerika'daki ilk durağı, Arjantin oldu. Çavuşoğlu'nun dün ki ziyareti, 2010'da yüzüncü yılını dolduran ikili ilişkilerde 19 yıl aradan sonra ülkeye dışişleri bakanı düzeyinde yapılan ilk ziyaret olma özelliği taşıyor. İki ülke arasında ticaret, turizm, kültür ve bilimsel iş birliği alanlarında çok sayıda ikili anlaşma bulunurken, son olarak, 2011'de Hava Ulaştırma Anlaşması, Madencilik Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı ile Diplomasi Akademileri Arasında İşbirliği Mutabakat Zaptı imzalanmıştı. Çavuşoğlu'nun yapacağı ziyarette de, Türkiye ve Arjantin arasında "Gümrük Konularında İşbirliği ve Karşılıklı Yardım Anlaşması" imzalanacak.

PARAGUAY'A DIŞİŞLERİ BAKANI DÜZEYİNDE İLK ZİYARET
Bakan Çavuşoğlu'nun Arjantin'nin ardından Paraguay'a yapacağı ziyaret ise Türkiye'den ülkeye dışişleri bakanı düzeyinde yapılan ilk ziyaret olacak. Ziyarette, Türkiye ve Paraguay arasında "İkili Hava Ulaştırma Anlaşması" ve "Dostluk ve İşbirliği Anlaşması" imzalanması öngörülüyor. Çavuşoğlu'nun Latin Amerika'daki üçüncü durağı ise Dominik Cumhuriyeti olacak. Ziyarette, ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve bölgesel kuruluşlardaki iş birliği imkanları ele alınacak. Dışişleri Bakanı, Latin Amerika turunu 3 Şubat'ta Türkiye'nin Güney Amerika'daki ilk stratejik ortağı, Meksika ile tamamlayacak.

TÜRKİYE'NİN LATİN AMERİKA AÇILIMI
Latin Amerika ve Karayiplerde bölge ülkeleriyle ilişkilerini geliştirmek için özellikle son yıllarda daha aktif bir dış politika izleyen Türkiye, karşılıklı üst düzey ziyaretler ve toplantılarla siyasi ilişkilerin gelişmesine, ticari, ekonomik, askeri, kültürel ve teknik iş birliği anlaşmaları imzalanmasına, ticaretin teşvik edilmesine ve diplomatik temsil ile kültürel etkileşimin artırılmasına öncelik veriyor. Latin Amerika ile ilişkilerinin nasıl ve hangi alanlarda geliştirilebileceğinin tespit edilmesi amacıyla 1998'de uygulamaya konulan "Latin Amerika ve Karayipler Eylem Planı"nın güncellendiği 2006 yılı, aynı zamanda Türkiye'de "Latin Amerika ve Karayipler Yılı" ilan edilmişti.
Son Güncelleme: 30.01.2017 21:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81