Çavuşoğlu'ndan İbadi'ye sert

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sınırdaki Türk askerini tehdit eden Irak Başbakanı İbadi'ye sert cevap verdi.

Çavuşoğlu'ndan İbadi'ye sert

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sınırdaki Türk askerini tehdit eden Irak Başbakanı İbadi'ye sert cevap verdi.

03 Kasım 2016 Perşembe 00:25
Çavuşoğlu'ndan İbadi'ye sert
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sınırdaki Türk askerini tehdit eden Irak Başbakanı İbadi'ye sert cevap verdi. Çavuşoğlu, "Ülkende terörle mücadele edemiyor sonra kabadayılık yapmaya çalışıyorsun. Biz sınırımızdaki güvenliği kendimiz koruruz. Bunlar boş şeyler" dedi.

Antalya'da gazetecilerin sorularını cevaplandıran Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, ABD'nin elinde her türlü bilgi ve belgenin bulunduğunu hatırlatarak sonuç beklediklerini ifade etti. Çavuşoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında FETÖ'nün olduğuna dair ABD'li yetkililerde de hiçbir şüphe bulunmadığını ve onların istihbaratının da en az Türkiye kadar güçlü olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, "Onlar zaten biliyor, biz onların elindeki bilgilerle yetinmedik, darbe girişiminin arkasında FETÖ'nün bulunduğuna dair belgeleri verdik. Şu anda ABD'nin elinde en sağlam deliller ve dosyalar var. Biz FETÖ'nün peşini bırakmayacağız, iade konusunu sürekli hatırlatıyoruz gündemde tutuyoruz tüm temaslarımızda en önemli gündem maddelerinden biri oluyor, geçici tutuklama kararı var ama tutuklanmadı" dedi.
'MADEM GÜÇLÜSÜN NEDEN TOPRAKLARINI İŞGAL EDİYORLAR'
Irak Başbakan'ı İbadi'nin Türkiye'nin sınırdaki güvenlik önlemlerine ilişkin yaptığı tehditler de sorulan Dışişler Bakanı Çavuşoğlu, İbadi'ye sert tepki gösterdi. Türkiye'nin dostluk, İbadi'nin ise kışkırtıcı mesajlar verdiğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Biz cevap verince de diğer dost ülkelere de sonra bizim gönderdiğimiz kişilere de 'biz zaten zor durumda bir ülkeyiz bizi zor durumda bırakmayın böyle açıklama yapmayın diyor' Sen niye yapıyorsun?" diye konuştu. Türkiye olarak tedbir aldıklarını, sınıra asker sevk ettiklerini hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, "Bunu yaptığımızda bu Irak hükümetine yönelik değil ki sen niye art niyetli düşünüyorsun kendi tedbirimizi alıyoruz size de yardım ediyoruz. İçinde bulundukları zor şartlar ve yine kendi aralarındaki mezhepsel ve siyasi kamplaşma, mücadeleler sebebiyle retörik açıklamalar yapıyorlar. Biz Irak'a diyoruz ki Irak bizim dost ve kardeş ülkemiz bu net, ikincisi Irak'ın toprak bütünlüğünü, bağımsızlığını bizden daha iyi destekleyen yoktur, ayrılmaya meyilli olanlara bu mesaj en güçlü şekilde biz verdik başkaları gibi mavi boncuk da dağıtmadık, Irak'ın güvenliği bizim güvenliğimiz kadar önemlidir. Böyle diyen ülkeye kendi içindeki sıkıntılar ya da başka ülkelerin kışkırtmaları sebebiyle böyle açıklamalar yapmak doğru değil, kaldı ki senin gücün varsa niye Musul'u terör örgütlerine teslim ettin? Madem bu kadar güçlüsün niye PKK yıllardır topraklarını işgal ediyor, mücadele edemiyorsun. Zayıfsın, sonra kabadayılık yapmaya kalkıyorsun retorik içine giriyorsun bunlar bizim için boş şeyler biz kendi tedbirlerimizi alacağımızı daha önce ilan ettik o tedbirleri de alacağız" dedi.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN ABD'YE SEYAHAT UYARISI TEPKİSİ
Türkiye'nin ve Antalya'nın saldırılara rağmen her bakımdan alınan tedbirlerle güvenli olduğunun altını çizen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ülkelerin Türkiye'deki vatandaşlarına karşı zaman zaman yaptığı uyarılara tepki gösterdi. Antalya'da açıklama yapan Çavuşoğlu "Geçenlerde Amerika İstanbul Başkonsolosluğu ailesinin ayrılmasını tavsiye etti. Sadece o gün ve sadece Şikago eyaletinde 12 kişi öldürüldü, bir yıl işinde Şikago'da 650 kişi öldürüldü. Yani İstanbul ABD'nin herhangi bir eyaletinden daha güvensiz değil" dedi. ABD'nin farklı eyaletlerinde de terör saldırıları olduğunu ve sokağa çıkma yasaklarının ilan edildiğini hatırlatan Bakan Çavuşoğlu "Biz hiçbir zaman oradaki vatandaşlarımıza personelimize ailenizi gönderin demedik. Fransa'da da oldu, orada da demedik. Seyahat uyarıları yapılabilir, şu bölgeye bu bölgeye giderken dikkatli olun diye. Ancak ülkeler de böyle gelişgüzel, insanları korkutacak açıklamalar yaparlarsa insanlar evinden çıkmaya korkacak, siyasetçilerde bunu başka amaçlarla körüklüyor ama bu son derece yanlıştır. Bizim siyasiler olarak görevimiz tedbir almak ve güven vermektir" ifadelerini
Son Güncelleme: 03.11.2016 00:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81