Çavuşoğlu Katar'da

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, bir günlük resmi ziyaret kapsamında Doha'ya giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu kabul etti.

Çavuşoğlu Katar'da

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, bir günlük resmi ziyaret kapsamında Doha'ya giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu kabul etti.

01 Kasım 2016 Salı 21:18
Çavuşoğlu Katar'da
Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, bir günlük resmi ziyaret kapsamında Doha'ya giden  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu kabul etti. Başkent Doha'daki Emirlik Divanı'nda gerçekleşen görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu, Katarlı mevkidaşı Muhammed Abdurrahman Al Sani karşıladı. Heyetler arasındaki basına kapalı toplantının ardından Şeyh Temim ile Çavuşoğlu'nun ikili görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. Emirlik Divanı'ndan ayrıldıktan sonra başkentte bir otelde Katar Başbakanı Abdullah bin Nasır Al Sani tarafından kabul edilen Bakan Çavuşoğlu, ardından da Katarlı Mevkidaşı Al Sani ile Dışişleri Bakanlığı'nda bir araya geldi. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre görüşmelerde, ilk kez Aralık 2015'te Doha'da toplanan Türkiye-Katar Yüksek Stratejik İşbirliği Komitesi'nin Trabzon'da gerçekleştirilmesi planlanan ikinci toplantısının ele alındığı aktarıldı. Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim'in katılmasının beklendiği ifade edildi. Görüşmelerde, Suriye, Irak, Musul gibi bölgesel meselelerin de gündeme geldiği ve bu konularda fikir birliği bulunduğu belirtildi.
Son Güncelleme: 01.11.2016 21:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81