Çavuşoğlu: Baykal dönemini özlüyorum

Antalya’da temaslarını sürdüren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Aksu ilçesindeki vatandaşlara hitabının ardından, Kemer ilçesindeki mitinge katıldı.

Çavuşoğlu: Baykal dönemini özlüyorum

Antalya’da temaslarını sürdüren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Aksu ilçesindeki vatandaşlara hitabının ardından, Kemer ilçesindeki mitinge katıldı.

26 Mart 2019 Salı 22:00
Çavuşoğlu: Baykal  dönemini özlüyorum

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kemerlilerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Kemer Belediye Başkanı Yusuf Uras’ın proje tanıtım toplantısı için Kemer’e geldiğini hatırlatan Çavuşoğlu, bereketli bir gün olduğuna değindi. Seçimlere 5 gün kala Kemer’e özellikle gelerek bazı mesajlar vermek istediğini kaydeden Çavuşoğlu, “Hiç yorulmadan takip ediyorum, yılmadan gece-gündüz çalışıyorsunuz. El ele, omuz omuza verdiniz çalıştınız, sizlere gönül dolusu teşekkür ediyorum. İnşallah bunun hakkını 5 gün sonra alacağız. Fırsat buldukça sadece Kemer’de değil Antalya’da ve ilçelere çalışmalara destek vermeye geliyorum. Uyum içinde çalışıyoruz.” dedi.

 “BEN DE ÖZLÜYORUM”
"Deniz Baykal’ın olduğu günleri özlüyoruz" söylemlerini hatırlatan Çavuşoğlu, “Bizde özlüyoruz. Farklı görüşlerimiz olabilir, bu demokrasi. Halkın önüne seçeneklere çıkmak lazım. Halkımıza tercih yapma hakkını vermek lazım. Demokrasinin en temel gereği bu. Geçmişten beri Cumhuriyet Halk Partisi’yle, Deniz Baykal dahil, farklı partilerle görev yaptık ama her zaman birbirimize saygı duyduk. Antalya’da saygı duyduk, kendisine de genel başkanımız kadar hürmet gösterdik. Şimdi o parti eski parti değil. Atatürk’ün kurduğu parti değil. Atatürk bu partiyi kurduğu zaman halkımızın yüzde yüzü destek veriyordu doğru mu? Peki bugün Cumhuriyet Halk Partisi yüzde kaç oy alıyor? Yüzde 20 ile yüzde 25 arası bir oy alıyor. Yani Türk vatandaşlarımızın dörtte biri ile beşte biri arasında bir oy alıyor. Doğru mu? Peki Atatürk’ün partisi olsa böyle mi olur? Bugün bazı mensupların dışında Atatürk’ü sevmeyen var mı? Atatürk’e vefasını göstermeyen var mı? Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine Türkiye’yi biz birlikte çıkarmaya çalışıyoruz. Cumhur İttifakı’nın hedefi budur. O partinin oyu yüzde 20’lere düştüyse o parti Atatürk’ün ilkelerinden uzaklaşmış, marjinalleşmiş bir partidir. Artık marjinalleştiği içinde radikal gruplarla el ele kucak kucağa olan partidir. Böyle bir partiye vatandaşlarımız oy vermesin. Biz soruyoruz cevap alamıyoruz. Sizi terör örgütüyle birleştiren ne? Sizi kim zorladı? Hangi güçler sizi zorladı? Neden PKK’nın verdiği isimleri listelerinize koydunuz?” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81