'Bu yasak turizme darbe vurmaktır!'

CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, fuarlarda uygulanacak olan alkol yasağının turizme darbe vuracağını belirterek, "Bunun yasaklanması Türkiye'nin turizme imajına bir darbe demek. Yetkilileri bunu neye dayanarak yasakladılar?" dedi.

'Bu yasak turizme darbe vurmaktır!'

CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, fuarlarda uygulanacak olan alkol yasağının turizme darbe vuracağını belirterek, "Bunun yasaklanması Türkiye'nin turizme imajına bir darbe demek. Yetkilileri bunu neye dayanarak yasakladılar?" dedi.

17 Ocak 2018 Çarşamba 23:26
'Bu yasak turizme  darbe vurmaktır!'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı Haftalık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısını gerçekleştirildi. Toplantıya başkanlık eden Ali Takavut, toplantı sonrası basın mensuplarına bir takım açıklamalarda bulundu.  Takavut, “1 Ocak'tan geçerli olmak üzere elektriğe yüzde 8.8 zam geldi. Vatandaşın bu kadar geçim sıkıntısı içinde kıvranırken bu zam hoş olmayan bir durum ortaya çıkardı. Bu zammın 1 Ocak'tan itibaren kullanılan elektriklerde geçerli olması lazım. Aralık 15'yen itibaren kullanılan elektrik faturaları zamlı olarak görünüyor. 17 Aralık'tan 31 Ocak'a kadar yapılan zam tekrar iade edilecek mi? Elektriğe yapılan zam farkının tüketicilere iade edilmesi lazım. Bu iğneden ipliğe her şeye zam gelecek demek. Sanayi kesimi bu konuda çok mağdur olacak diye düşünüyorum" dedi.
‘NEDEN YASAKLANDI AÇIKLANMALI’
Fuarlardaki içki yasağına da değinen Takavut, "Fuar hazırlıklarının başladığı ay Eylül 2017 idi. Geçmiş yıllarda böyle bir uygulama yoktu. Fuar kararı alınıyor, herkes yatırımlarını yapıyor. Otellerinden rezervasyon yaptırıyor. Ani bir kararla bu fuarlarda alkollü içeceklerin tadımı ve sunumu yasaklasın. Bunu yasaklanması Türkiye'nin turizme imajına bir darbe demek. Yetkilileri bunu neye dayanarak yasakladılar. An için bu kararı aldılar turizmcilere bunun anlatılması gerekir. Bu yapılan masraflar acaba geri verilecek mi? Türkiye bu açıdan turizmde ciddi bir kayba uğrayacak. Bu fuarlarda alkollü içeceklerin niçin yasaklandığının kamuoyuna açıklanması gerekir" diye konuştu.

‘BİRÇOK KONUYA DİKKAT ÇEKİYORUZ’
Mazota zamlarla ilgili de konuşan Takavut, "Genel başkanımız ve bizler de yerelde sürekli dile getiriyoruz. Çiftçilere mazotun 1, 5 lira olacağını söylemiştik. Bugün lüks yatların kullandığı mazotu 2, çiftçinin kullandığı mazotu 4 liradan veriyorsunuz. Buna bir ışık tutsun diye Uşak Milletvekili Aykut Erdoğdu, İstanbul'dan Ankara'ya TIR'la geldi. Bu konuda dikkat çekiyoruz" ifadelerini kullandı.
KARAGÖZ PROJELERİNİ SUNDU
Öte yandan CHP’nin eski İlçe Sekreteri ve son kongrede Başkan Adayı olan Avukat Mehmet Can Karagöz’de yönetim kurulu toplantısına katılarak seçim sürecinde hazırladığı projeleri mevcut başkan Ali Takavut ve yönetim kurulu üyelerine sundu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81