‘Bu yanlıştan vazgeçilmeli!’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’ın TÜSİAD’ın DEİK’ten ayrılması süreciyle ilgili önergesini Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi yanıtladı.

‘Bu yanlıştan vazgeçilmeli!’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’ın TÜSİAD’ın DEİK’ten ayrılması süreciyle ilgili önergesini Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi yanıtladı.

19 Şubat 2018 Pazartesi 21:48
‘Bu yanlıştan vazgeçilmeli!’

 TÜSİAD’ın “kendi talebi” üzerine kurucu üyeler arasından çıkarıldığını kaydeden Zeybekçi, yeni yapılanmayı da “DEİK’in özel hukuk hükümlerine tabi tüzel kişiliği aynen korunmuş, tamamı özel sektör kuruluşlarından oluşan kurucu tabanının genişletilmesi yanında organlarının atama usulü yerine demokratik yolla seçilerek belirlenmesi esas alınarak, DEİK’in özel sektör kimliği güçlendirilmiştir” şeklinde savundu.Zeybekçi, 2015-2017 yıllarında DEİK’e her yıl 1 Milyon TL katkı sağlandığını bildirdi.

SİVİL KİMLİĞİNE DÖNMELİ
Bakan Zebyekçi’nin yanıtını değerlendiren Budak, “İş dünyasının gönüllü sivil toplum kuruluşu olan DEİKbir gece yarısı önergesiyle Ekonomi Bakanlığı’na bağlanıyor ama Sayın Bakan bunu özel sektör kimliğinin güçlendirilmesi olarak açıklıyor. Bu ciddiyette uzak yaklaşık, iş dünyasına büyük bir saygısızlıktır. TÜSİAD, sivil yapısına müdahale edildiği için, resmi bir kuruma dönüştürüldüğü için DEİK’ten ayrılmıştır.  AK Parti Hükümeti, TÜSİAD’ın ayrılmasından ders çıkarması gerekirken, sivil topluma müdahale kapsamını genişletiyor. İş dünyasının kendi meslek örgütlerinin seçimlerine müdahale edilmesi, yöneticilerin bakanlar tarafından atanması, bu kurumların saygınlığı ve itibarında erozyona neden olmaktadır. AKP Hükümeti, tüm sivil toplumu dizayn etmeye çalışıyor. Bu yanlış adımlardan bir an önce vazgeçilmeli. Bir an önce DEİK, Ekonomi Bakanlığı’nın vesayetinden kurtarılmalı, sivil yapısına geri dönmesi sağlanmalıdır” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81