“Biz yapsak 100 yıl konuşurlardı”

Alanya ile canlı yayında konuşan CHP’li Muharrem İnce, “CHP iktidar olsaydı, ben cumhurbaşkanı seçilseydim, bu salgın olsaydı, camiler kapalıyken AVM’leri ben açsaydım, emin olun ki CHP’nin ilçe binalarının, il binalarının önünde miting yaparlardı” dedi.

“Biz yapsak 100 yıl konuşurlardı”

Alanya ile canlı yayında konuşan CHP’li Muharrem İnce, “CHP iktidar olsaydı, ben cumhurbaşkanı seçilseydim, bu salgın olsaydı, camiler kapalıyken AVM’leri ben açsaydım, emin olun ki CHP’nin ilçe binalarının, il binalarının önünde miting yaparlardı” dedi.

19 Mayıs 2020 Salı 22:12
“Biz yapsak 100 yıl konuşurlardı”

CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Birkan Ceylan, 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP’den cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce ile İnstagram yayınında bir araya geldi. Çok sayıda kişinin katıldığı canlı yayında konuşan Muharrem İnce, önce Koronavirüs konusuna değindi. İnce, “Şu anda 7-7,5 milyar insan evine tıkılmış durumda. Sağlık konusunda doktorlarımız başarılı. Bunda geç nüfus olmamızın etkisi var. Cumhuriyet tarihi boyunca tıp eğitimimiz hep başarılı oldu. Bu konuda sıkıntı görmüyorum ama ekonomi kısmı felaket kötü. Evde kal deniliyor ama seyyar satıcı nasıl evde kalacak? Yevmiye ile çalışan insanlar nasıl evde kalacak? Berber dükkânını açmayacak mı? Türkiye’de 23 milyon haneyiz. Bunun içerisine herkes dahil. Holding patronundan işçisine kadar biner lira versen 23 milyar TL yapar. 2’şer biner lira versen 46 bin lira yapar. Geçen yıl sadece Merkez Bankası’nın ihtiyat akçesi 50 milyara yetmedi. Bu ihtiyat akçesi bu günler için. İmar barışından 75 milyar lira topladılar. Bu da gitti. Ülkemiz 125 milyar lira verdi ama bu 75 ve 50’yi de saysan 250 lira açık verdi. Dar günler için harcanması gereken paraları bunlar önceden peşin peşin harcadılar. Ekonomik kısmı çok kötü yönetiliyor. Bunun siyasi sonuçları olacaktır. Olmalıdır ve mutlaka olacaktır. Onu da önümüzdeki günlerde hep birlikte yaşayacağız” dedi.

BİZ YAPSAK 100 YIL KONUŞURLARDI

Üniversite sınavlarının ön plana alınmasını eleştiren İnce, “Parayı düşünerek sınav üzerinde oynamak çok ahlaki olmayan bir şey. Ama bunlar buna müsaitler. CHP iktidar olsaydı, ben cumhurbaşkanı seçilseydim, bu salgın olsaydı, camiler kapalıyken AVM’leri ben açsaydım, emin olun ki CHP’nin ilçe binalarının, il binalarının önünde miting yaparlardı. Camları kırarlardı, taşlarlardı. Adliyeler, camiler kapalı ama camiler açık. Bunu biz yapsaydık, herhangi bir CHP’li cumhurbaşkanı yapsaydı, 100 yıl bunu konuşurlardı” diye konuştu.

“19 MAYIS’IN DEĞERİNİ BİLİN”

İnce konuşmasının sonunda gençlere 19 Mayıs mesajı veren İnce şunları söyledi: “19 Mayıs dirilişin, kurtuluşun başlangıcıdır. 19 Mayıs, 1699’dan 1922’ye kadar 223 sene hep yenilmiş Osmanlı’nın ilk kez 30 Ağustos 1992’de galip gelmesidir. Bu galip gelmenin de başlangıç noktası 19 Mayıs 1919’dur. Bunun değerini bilmelerini, hak ettiği değeri vermelerini dilerim.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81