Başbakan'dan müjdeler

Antalya'ya bir dizi temaslarda bulunmak ve toplu açılış törenine katılmak üzere gelen Başbakan Binali Yıldırım Alanya'yı da unutmayarak müjdelerini verdİ.

Başbakan'dan müjdeler

Antalya'ya bir dizi temaslarda bulunmak ve toplu açılış törenine katılmak üzere gelen Başbakan Binali Yıldırım Alanya'yı da unutmayarak müjdelerini verdİ.

12 Şubat 2017 Pazar 20:37
Başbakan'dan  müjdeler
Açılış ve yaptığı temaslarda katılımcılara seslenen Başbakan Binali Yıldırım, Alanya'yı da yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Antalya'yı turizmde olduğu gibi eğitimde de başkent yapacaklarını belirten Yıldırım, "Antalya'da şu anda 5 tane üniversite var, bunların üzerine 5 tane daha üniversite ekleyeceğiz" dedi.

'ANTALYA-ALANYA OTOYOLU GELİYOR'
Öte yandan Alanya hakkında da konuşan Binali Yıldırım, "Antalya-Alanya arasındaki yol problemi sona erecek. Yeni bir otoyol ile buradaki sıkıntıyı en kısa sürede gidereceğiz. Hatta ilk işimiz bunu yapmak olacak. Öte yandan devam eden projeleri de unuttuk sanmayın, onları da yakından takip ediyoruz. Devlet söz verdiği her şeyi yerine getirecek" dedi.

'ANTALYA'YA 5 ÜNİVERSİTE DAHA AÇACAĞIZ'
Isparta’ya, Burdur’a, Konya’ya, Karaman’a da bölünmüş yol çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Yıldırım, “431 bin araziyi suyla buluşturduk, berekete ulaştırdık. 181 bin araziyi de sulamaya açıyoruz. Yakın da bir başkent daha olacak. 5 üniversite var, 5 üniversite daha gelecek, Antalya eğitimin de başkenti olacak. Tarımın ve turizmin başkenti olan Antalya eğitimin de başkenti olacak. Batı Çevre Yolunu bugün açtık şimdide kuzey çevre yolunda. Dünya turizminin gözbebeği Antalya’ya ne kadar hizmet etsek hakkıdır, helali hoş olsun” dedi.

ÇAVUŞOĞLU'NA DA TAKILDI
Yıldırım açıklamalarına şöyle devam etti: "Türkiye'de 90 yılda 64 hükümet değişti. 14 ayda bir hükümet değişiyordu. Ama şimdi böyle mi? Bakın mesela Mevlüt'e (Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu) kendisi bile kimi zaman nerede olduğunu bilmiyor. Allah eşine sabır versin. Türkiye'nin daha hızlı kalkınmaya ihtiyacı var. Türkiye önemli bir yerde."

'YOLLARIN KRALI BAŞBAKAN'
Açılış töreninde vatandaşlara hitap eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakan Binali Yıldırım’ın gerek Ulaştırma Bakanı olduğu dönem de, gerekse de Başbakanlık döneminde Antalya’ya birçok hizmet yaptığını belirtti. Başbakan Binali Yıldırım’a, “Kemer’e giderken sizin yaptığınız yollar, sizin yaptığınız tünellerden geçtik” diyen Çavuşoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Antalya’nın her yerinde duble yollar varsa sizin sayenizde var demektir. Bugün Antalya’nın her yeri şantiye halinde. Duble yollar, tüneller, raylı sistem, el bette hızlı trende sizin sayenizde gelecektir. Bu millet size yolların kralı diyor. Yolların kralı olmaz kuralı olur demiştiniz. Trafiğin kuralı olur yolların kralı sizsiniz Başbakanım.” Spora ve sağlığa büyük önem verdiklerini kaydeden Çavuşoğlu, bu konuda destek veren bakanlıklara teşekkür ettiğini söyledi. Antalya’nın bir tarım ve turizm kenti olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, eğitim alanında da Antalya’nın başkenti olacağını söyledi.

'16 NİSAN'DA ANTALYALILAR EVET DİYECEKTİR'
Referandum ile ilgili de konuşan Çavuşoğlu, “Çok seçimler kazandık, yerel, genel seçimler. Referandumlar yaptık. Bu salondakiler hiçbir zaman reisimiz ve liderimiz Cumhurbaşkanımızı yalnız bırakmadık, sizi de yalnız bırakmayız Sayın Başbakanım. Tarih boyunca Antalya demokrasiye sahip çıkmış, güçlü Türkiye’ye destek vermiştir. 16 Nisan’da Antalyalılar hep birlikte evet diyecektir” şeklinde konuştu.

1.5 MİLYON UKRAYNALI MÜJDESİ
Turizm ile ilgili de konuşan Çavuşoğlu, "Geçen sene yüzde 48 artan Ukrayna sayısı bu sayede 1,5 milyona ulaşacak" Antalya’nın nasıl bir cazibe merkezi olduğunu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in anlattığını ifade eden Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Antalya’daki başarının sırrı şuydu. Antalya büyükşehir belediyemiz ilçe belediyelerle beraber, Ankara’nın verdiği imkanlarını birleştirerek Antalya’ya hizmet etmeye çalışıyoruz. Türkiye’mizin her yerinin kalkındığını gördüğümüz için gurur duyuyoruz. Biz de büyük Türkiye’ye yakışır çok büyük bir dış politika izlemeye çalışıyoruz. Daha 10 gün önce bir Afrika turuna çıktık, sonra Latin Amerika turuna çıktık, döner dönmez de Avrupa ile görüşmelerimizi yoğunlaştırdık. Bir taraftan Ankara’da başkanlar, cumhurbaşkanları, bakanlar, uluslararası örgütlerin temsilcileri. Dün BM sekreteri ilk ziyaretini ilk defa göreve geldikten sonra Türkiye’ye yaptı. Bunlar bir tesadüf değildir. Önümüzdeki hafa da yoğun bir diplomasi içinde olacağız. İlk olarak cumhurbaşkanımı ile Bahreyn, Suudi Arabistan ve Katar’a gideceğiz. Daha sonra Başbakanımız ABD başkan yardımcısıyla görüşecek. Bu dış politikayı güçlü Türkiye sayesinde yapıyoruz. Ülkemizdeki turist sayısının artmasından destek görüyoruz. Sizlerin de dış politikanın en önemli unsuru olan insani yardımların katkısını çok görüyoruz. Vizelerin kalkması ve pasaportların kalkması için yoğun çaba harcıyoruz Ukrayna ile pasaporta ihtiyaç duymadan seyahat için mutabıka vardık. Geçen sene yüzde 48 artan Ukrayna sayısı bu sayede 1,5 milyona ulaşacak demektir bir yıl içinde. Bunları şehirlerimizin kalkınması için yapıyoruz. Turizmin önündeki engelleri kaldırmak için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

'16 NİSAN DÖNÜM NOKTASI OLACAK'
Menderes Türel 'de , "Ülkemizde 600 5 yıldızlı tesisin 400’üne sahip olan bir şehir Antalya" Başbakan, bakanlar ve belediye başkanları ağırladıkları için mutlu olduklarını ifade eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Başbakanımızı belediye başkanlarıyla beraber ağırlıyor olmak benim için gurur verici. Biz belediyeciliği başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve daha sonra bugün bu salonda bulunan Başbakanımız ve duayen başkanlarımızdan öğrendik. Türkiye’nin her yeri güzel ancak Antalya’nın güzelliği bir başka. Dünya’da 5 yıldızlı tesis anlamında Çin birinci sırada. Çin’in ardından ikinci büyük ülkeyiz. Ülkemizde 600 5 yıldızlı tesisin 400’üne sahip olan bir şehir Antalya. Ülkemize gelen turistlerden yarısından fazlası Antalya’ya geliyor. Geçen sene gördük ki turizmde biz durduğumuzda, Antalya durduğunda bütün Türkiye etkileniyor. Bu sebeple kruvaziyer liman, yat limanıyla turizme ve ticarete yeni bir soluk getirmek istiyoruz. İnşallah 2023’e metro ve hızlı tren projesiyle gireceğiz. Asıl hizmeti ve kalkınmayı o zaman göreceğiz. Bütün bunlar Ak Parti’nin kalkınma, yerel yönetimlerdeki başarısını çarpıcı neticeleridir. Ak Partili belediyelerde sosyal belediyecilik zirveye çıktı. Şimdi de geçiş sürecindeyiz. Dünya değişiyor, teknoloji değişiyor. 16 Nisan ülkemiz için bir dönüm noktası olacak ve gerçek demokrasinin yolu açılacak" dedi. Başbakan Binali Yıldırım'ın Antalya'da ki temaslarına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, AK Parti Antalya Milletvekilleri, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ayrıca Alanya'dan da Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğ Ayrıca Alanya'dan da Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu'nun yanı sıra yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Son Güncelleme: 12.02.2017 20:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81