Bakan Çavuşoğlu'ndan turizmcilere müjde!

Kredi garanti kurumlarına sağlanan Hazine desteğine ilişkin Bakanlar Kurulu kararını değerlendiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KGF ile KOBİ ve bu kapsamın dışındaki otellerin kredi sorununun ortadan kalkacağını, turizmcilerin rahat nefes alacağını belirtti.

Bakan Çavuşoğlu'ndan turizmcilere müjde!

Kredi garanti kurumlarına sağlanan Hazine desteğine ilişkin Bakanlar Kurulu kararını değerlendiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KGF ile KOBİ ve bu kapsamın dışındaki otellerin kredi sorununun ortadan kalkacağını, turizmcilerin rahat nefes alacağını belirtti.

24 Kasım 2016 Perşembe 01:35
Bakan Çavuşoğlu'ndan  turizmcilere müjde!
Kredi Garanti Fonu’na sağlanan yeni Hazine desteği ile turizm sektörüne bir kez daha önemli bir destek verildiğini aktaran Dışişleri Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, yeni KGF destek modeli hakkında bilgiler verdi. Bakan Çavuşoğlu, “Turizm destek paketlerimiz ile yıl boyunca turizmcilere destek verdik, vermeye de devam ediyoruz. Turizmciyi zor günlerinde yalnız bırakmamak için şimdi bir başka müjdeyi paylaşıyoruz. 1991 yılından itibaren ülkemizde çalışan KGF’ya Hazine desteği sunarak otelcilere kolay kredi imkânları sağlayacağız. Bu sayede teminatı KGF olmak üzere 750 ve üzeri yatak kapasiteli otelleri işletme kredisi adı altında kullandırabileceğiz" dedi.

'BORÇLAR YAPILANDIRILDIĞI TAKDİRDE KREDİ VERİLECEK'
Krediye başvuru yapacak işletmelerin iflas, fesih, iflas erteleme ve konkordato sürecinde olmaması gerektiğini anımsatan Bakan Çavuşoğlu, "Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu'na vadesi geçmiş borcu da olmayacak. Borçlar yapılandırıldığı takdirde kredi verilebilecek. Döviz cinsinden ve dövize endeksli kredilere kefalet sağlanabilecek. Kredi başvurusu yapan her yararlanıcı için kefalet limiti KOBİ tanımına uyan yararlanıcılarda azami 3 milyon Dolar, KOBİ tanımı dışında kalanlar için ise bu rakam azami 50 milyon Dolar olmak üzere protokol ile belirlenecek. İşletme kredilerinin vadesi asgari 6 ay, azami 5 yıl olacak" diye konuştu.

'BİLANÇOLAR ÇOK KÖTÜ'
Yatırım kredilerinin vadesinin asgari 6 ay, anapara ödemesiz döneminin en fazla 3 yıl olmak üzere azami 10 yıl olacağını sözlerine ekleyen Bakan Çavuşoğlu, "KOBİ tanımına uyan işletme sahipleri KGF kapsamında kredi kullanabilir. 750 yatak ve altı KOBİ kapsamında otellerdir. Dolayısıyla bu oteller bankalara gidip 'KGF kapsamında kredi kullanmak istiyorum' dediğinde zaten mevcut düzenlemeyle kredi kullanabilecekler. Ancak bu çok bilinmediği için turizmciler sadece bankalardan kendi teminatlarına göre kredi başvurusunda bulunuyor. Çoğu zaman da krediler reddediliyor. Niye reddediliyor, çünkü bilançolar çok kötü. Bankacılara 'Sadece bilançoya bakmayın' diye sürekli söylüyoruz. Bütün bu sorunlarımızı geçici de olsa KGF hafifletecek, belki de birçok turizmcinin sorununu çözecek.”
Son Güncelleme: 24.11.2016 01:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81