Bakan Çavuşoğlu memleketi Alanya'da STK’larla buluştu

Alanya’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katıldığı geniş kapsamlı toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda hemşeri dernekleri ve STK’lara yapılacak projeler anlatıldı.

Bakan Çavuşoğlu memleketi Alanya'da STK’larla buluştu

Alanya’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katıldığı geniş kapsamlı toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda hemşeri dernekleri ve STK’lara yapılacak projeler anlatıldı.

24 Şubat 2019 Pazar 00:21
Bakan Çavuşoğlu memleketi Alanya'da STK’larla buluştu

Cumhur İttifakı, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi geniş kapsamlı toplantı gerçekleştirdi. Olive Garden’da gerçekleştirilen toplantıya Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toku, MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, belediye meclis üyesi adayları, hemşeri dernekleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Toklu yaptı.

TOKLU:“DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUM”

 Toklu, “Bildiğiniz üzere Alanya 81 vilayetten bir çok ülkeden vatandaşımızın bir arada yaşadığı nadir ilçelerden bir tanesi. Bundan sonra da sizlerle birlikte Alanya’nın menfaati için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Antalya’da Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Alanya’da da Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’in kaptanlığın da seçime gireceğiz. Son 5 yılda Alanya’ya ve Antalya’ya yapılan hizmetlerin farkındayız. Hizmetlerin kesintiye uğramaması adına Alanya’da Alanya Belediye Başkan Adayımız Adem Murat Yücel’e Antalya’da da Antalya Belediye Başkan Adayımız Menderes Türel’e desteklerinizi bekliyorum” dedi.

TÜRKDOĞAN:”ALANYA’DA YÜCEL, ANTALYA’DA TÜREL”

Toklu’nun ardından kürsüye çıkan MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan’da Cumhur İttifakı vurgusu yaptı. Türkdoğan, “Cumhur İttifakı çatısı altında MHP ve AK Parti’nin bir arada olduğu yerel seçim için düzenlenmiş bu toplantıda sizi bir arada görmek beni çok mutlu etti. Ülkenin ve milletin bekası için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin ortaya koyduğu sağduyunun neticesinde Alanya’da Yücel, Antalya’da Türel sloganıyla sizden destek istiyorum.” İfadelerini kullandı.

YÜCEL: “ÖNCE SİZLERİN DUASINA SONRA OYLARINA TALİBİZ”

Alanya Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Alanya Belediye Başkan Adem Murat ise kürsüdeki konuşmasında “Bu güzel ortamda birlikte olmaktan dolayı mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Alanya deyince akan sular duruyor. Dünyanın en güzel şehirlerinden birisi . 79 milletten insanın yaşadığı sürekli göç alan nüfusu tabelada 312 bin ama 400 binden aşağı düşmeyen yazları 1 milyona kadar çıkan bir kentteyiz. Şehirde öyle mücadeleler ediyoruz ki yerlisiyle, yabancısıyla, köylüsüyle, kentlisiyle, herkes mutlu olsun diye var gücümüz ile çalışıyoruz. Tabi ki Cumhur İttifakı ile birliktelik kurduk AK Parti’nin gönül belediyeciliği ile MHP’nin üretken belediyeciliğini birleştirerek hizmetin zirvesini yakalamak için sizlerin karşısına çıktık. Sıkmadık el bırakmayacağız. Önce sizlerin duasına sonra oylarına talibiz. Bu kutlu yolda vermiş olduğunuz ve vereceğiniz destek için size çok çok teşekkür ediyorum.“ dedi.

TÜREL:”SİYASET YARIŞMASIN PROJELER YARIŞSIN”

Yerel yönetimde altyapının önemine işaret eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel, alt yapının önemli olduğunu söyledi. Türel, “Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Az önce Adem Murat Yücel başkanımız gayet güzel şekilde anlattı. Bizler Antalya’mıza Alanya’mıza hizmet etmek için kutlu bir yolculuğun içindeyiz. Ben 2004 senesinde Antalya’da belediye başkanı seçildiğimde 3’te birinde kanalizasyon vardı şimdi neredeyse tamamında var. 2 Artıma tesisi vardı şimdi 32 artıma tesisi var. İlk kez hafif metro, katlı kavşak çağdaş sistem o dönem gerçekleşmişti. Hizmet açığını kapatmaya çalışmıştık. Büyükşehir yasası ile Alanya’da hizmet imkânı bulduğumuzda alt yapı hizmetlerini gerçekleştirdik. 2014 sonrasında vizyon projeler dediğimiz Antalya’nın marka değerini arttıracak projelere yoğunlaştık. Alt yapıyı tamamlamadan üst yapıyla tribünlere oynayan belediyecilik anlayışı bize uymuyor. Bir iki örnek vereceğimiz sadece Mahmutlar – Cikcilli içme suyu projesine 19 milyon TL, Konaklı - Payallar içme suyu projesine ise 18 Milyon TL harcadık. Bu dönemde altyapıya yönelik önemli eksikleri giderdiğimizi düşünüyoruz. Artık Antalya’da yaptığımız vizyon projeleri Alanya’ya kazandırmaya sıra geldi. Akdağ Kayak Merkezi ile muhteşem bir destek veriyorum. Sayın bakanımız dünyanın neresinde bir sorunumuzu duysa hayatı durduruyor sorunumuzu çözmek için. Akdağ Kayak Merkezi belki bir belediyenin tek başına gerçekleştireceği bir proje değil ama bakanımızın desteği ile gerçekleştirilebilir. Alanya vizyoner belediyecilik ile daha da markalaşma yolunda ilerleyecek. Siz destek vermeseydiniz belki hala Ak Köprü yapılmamıştı belki hala Toptancı Hali projesi başlamamıştı, belki hala Telekom ve Ticaret Lisesi kavşakları yapılmamıştı. Siz desteklerseniz biz hizmet imkanı bulduğumuzda gece demiyoruz gündüz demiyoruz herkesin derdiyle ilgileniyoruz. Siyaset yarışmasın projeler yarışsın. Projeler yarışırsak rakibimiz yok henüz bir proje de görmedik. Bugün biraz açıklayacaklarmış. Bakalım bende merak ediyorum ne açıklayacaklar “ diye konuştu.

"KARAYOLLARININ OLDUĞU YERİ MİLLET BAHÇESİ’NE DÖNDÜRECEĞİZ"

Son olarak kürsüye çıkan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu “Önümüzdeki seçimlerde kimin iyi hizmet yapacağını Alanya ve Antalya iyi biliyor. Alanya’mızın kalkınmasına ekonomisinin büyümesine ve Türkiye ekonomisinin büyümesine katkı sağlayan Türkiye’nin her yerinden gelip buraya yerleşen hemşerilerimizden biz memnunuz. Ve hemşeri derneklerine de büyük önem veriyoruz. Sık sık bir araya geliyoruz. Çok iyi bir dayanışmamız var. Arkadaşlarımızı dinlediniz hangi aday hangi parti ülkemize hizmet yapar çok iyi biliyorsunuz. Şu gördüğünüz tablodan daha hizmet edecek birileri var mı yok. Alanya’yı nasıl ihya ediyoruz. Tüneller nasıl gidiyor çevre yolu nasıl yapılıyor. Gazipaşa ile gelen turist sayımız nasıl artıyor. Kuş Yuvası’nda tüneller bitiyor hızlı tiren otoban geliyor. Hemşerilerimiz bu yol üzerinden gidecekler memleketlerine. Alternatiflerimizde e var Anamur - Mersin arası da harıl harıl yapılıyor. İki üniversitemizin şehrimize katkılarını görüyorsunuz. Alanya eskisi gibi karanlıkta değil dükkânlar yurtlar açık. Eğitimle ilgili her türlü yatırımlarımız var. Eğitim araştırma hastanesi ile birlikte sağılın merkezi olma yolundayız. Adem kardeşimiz yerini vermiş Menderes kardeşimiz hasta yakınları için otel inşa etmiş. Sosyal belediyecilik derken bunu kastediyoruz. Şimdi Alanya’nın batısına 300 yataklı bir hastane daha açıyoruz. Tıp Fakültemizin inşaatı Cikcilli’de başlıyor. Karayollarının olduğu yeri Millet Bahçesi’ne döndüreceğiz” dedi.

AKDAĞ KAYAK MERKEZİ AÇIKLAMASI

“Üniversite kampüsümüz kuruluyor ve üniversitemizi büyütüyoruz” diyerek sözlerini sürdüren Bakan Çavuşoğlu, “ Akdağ Kayak Merkezi’ni de hayata geçiriyoruz. Ankara’da çalışmalar incelemeler yapıldı. Şimdi Türel ve Yücel el ele verecekler kış turizmi açısından önemli bir unsur olacak. Yazın da yayla turizmi olarak kullanılacak. Alanya’da 5 yıldır Adem Murat Yücel güzel hizmetler verdi. Şimdi ondan daha iyi hizmet yapacak kimseyi görmüyoruz. Biz Alanya’ya kim iyi hizmet yapar ona bakıyoruz. Yeni Hal’imiz bitmek üzere. Yapılan hizmetlerin her biri diğerinden daha önemli. Birazdan Alanyaspor’umuza Avrupa’nın en iyi tesislerinden birini kazandırmak için temel atacağız. Akşam 16:Ç00’da maça da bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

“3’NCÜ ÜNİVERSİTEYE İHTİYAÇ DUYACAĞIZ”

Çavuşoğlu ilçedeki üniversitelerin ekonomiye olan katkısına işaret ettiği konuşmasında “Üniversitelere de sahip çıkacağız. Vakıf Üniversitesine de hemşeri dernekleri olarak sahip çıkacağız. Alanya’da kışın 50 bin öğrenci odluğunda Alanya ne kadar büyüyecek. Yabancı öğrencilerin tercih edeceği en güzel şehir Alanya. Üniversitelerimiz büyüsün 3’ncü üniversiteye ihtiyaç duyacağız. Kıbrıs’ta 100 bin öğrenci var. Kıbrıs ekonomisinde önemli bir yer ediniyor öğrenciler.” Dedi.

“MUĞLA VE AYDIN’DA UTANDIM”

“Turizmde bu yıl daha iyi olacağız. 2019’da daha çok uçak uçacak. Havaalanı da büyüyecek. Gazipaşa’ya turizm yatırımları olmaya başladı. Çok daha iyi olacağız.”  Diyen Çavuşoğlu sözlerinin devamında “Alanyalılar, Antalyalılar olarak çok şanslıyız. 2 Gün önce Aydın’da Muğla’daydım utandım ve üzüldüm. İçerisinde bulundukları durumdan dolayı belediyeyi kazanma şansımız olduğu için sevinmedim üzüldüm. Turizm kenti Muğla’da hala sular kesiliyor, Bodrum’un her yeri çöp. Pis sular denize akıyor. Alanya’da hayal edin fosseptik suları denize akıyor. 2014’te seçimden sonra Manavgat’ta sel oldu. Türel’e saldırdılar o da elimde sihirli değnek yok dedi. Şimdi sel oluyor mu?. Bu sene geçen seneden daha fazla yağmur yağdı sel oldu. Kronik problemleri çözmemiz lazım. Belediyecilik bakımında Türkiye’nin en geri kalmış illeri Muğla, Aydın İzmir, Çankaya. Bu belediyelerin ortak özelliği belediye zihniyeti. “ İfadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 24.02.2019 19:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81