Bakan Çavuşoğlu Alanya’da

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Alanya'da lise öğrencileriyle bir araya geldi

Bakan Çavuşoğlu Alanya’da

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Alanya'da lise öğrencileriyle bir araya geldi

21 Şubat 2020 Cuma 13:30
Bakan Çavuşoğlu Alanya’da

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve eşi Hülya Çavuşoğlu, Alanya temasları kapsamında Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesi ve Türkler İMKB Sosyal Bilimler Lisesinde öğrencilerle bir araya geldi. Bakan Çavuşoğlu, öğrencilerin enstrümanlarla çaldığı, ‘bir başkadır benim memleketim’ parçasına eşlik etti. Çavuşoğlu çifti, spor lisesinin kondisyon salonunun açılışını da gerçekleştirdi. Çavuşoğlu, ardından salonda antrenman yapan basketbol ve futbol takımı sporcularıyla bir araya geldi. Öğrencilerle sohbet eden Çavuşoğlu, milletvekili Mustafa Köse ile birlikte basket atmayı da ihmal etmedi.

  "Eğitime destek"

  Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerini de ziyaret eden Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada,“ Eğitime çok önem veriyoruz. Alanya eğitim konusunda örnek bir ilçedir. Eğitim kalitemiz her geçen yıl artıyor. Sınavlarda Türkiye’de dereceye giren öğrencilerimiz oldu. Okullarımızın her alandaki başarılarıyla gurur duyuyoruz. Öğrencilerimizin projelerini dinleyeceğiz, her zaman yanınızdayız.” dedi.

  "Spor salonu müjdesi"

  İki lisenin arasında daha büyük bir spor salonu yapacaklarını dile getiren Çavuşoğlu,“Bu mahalledeki Güzel Sanatlar Lisemizin de başarıları var. Sizlerin iyi eğitim alması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

  Bir öğrencinin bağlamasıyla çaldığı, 'dostum dostum' türküsünü de dinleyen Çavuşoğlu, "Bağlama kursu almak isterim. Çocukluğumuzda kardeşim Hasan Çavuşoğlu’nun saz merakı vardı. Kurs alırdı, akşamda başımızda dıngır dıngır çalardı. Akordunu yapamazdı bizden yardım isterdi. O yüzden soğuttu bizi bu işten. İçimizde ukde kaldı. Ama öğrenmek isterim” diye konuştu.

 "Öğrencilere davet"

  Çavuşoğlu, bazı öğrencileri Model Birleşmiş Milletler Projesi kapsamında, Newyork yada Cenevre’ye davet etti. Çavuşoğlu, öğrencilerle toplu fotoğraf çekiminden sonra okuldan ayrıldı. Çavuşoğlu’na, AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, Alanla İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er de eşlik etti.

Son Güncelleme: 21.02.2020 14:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81